10/10/2023

NYT on tämä aika!

Jokaisessa vuodenajassa on se kultainen avain. Jotain uutta on aloitettava ja tehtävä päätöksiä.  Syksy on tehokasta aikaa aloittaa kuntoilut, harrastukset, käsityöt ym. ajankohtaan sopivat puuhat.

Viileneviin iltoihin sopii kuppi kuumaa glögiä viltin mutkaan kietoutuneena kirjaa lukien on hyggehetki taattu💗 Takkaan kynttilät palamaan, samalla hormista kosteuskin haihtuu.  Monesti käy niin, kun lämmityskausi alkaa ei  takka vedäkään kunnolla. Kynttilöiden polttaminen on auttanut asiaan ja kaunishan niitä on katsella, kun palavat luukun läpi. Ilo ja hyöty samalla. 

 Viihdyn taas keittiössä puuhastellen, kun kesä ruokailtu aivan ulkosalla. Olen  syksyllä löytänyt meiltä aivan uuden huoneen,  meinaa keittiön.😂 Koska vietän syksyn ja talven ajan siellä huomattavasti enemmän aikaa kuin kesällä. Tulee leivottua ja tehtyä niin suolaisia kuin makeita piirakoitakin.  Perehdyttyä uusiin ruokalajeihin, mausteisiin ja innostus kokeilla jotain erilaista uutta. Myös siihen, että kerran viikkoa laadin kauppalistan ja haemme viikonloppuna koko seuraavan viikon ruuat. Eipä tule viikolla ostettua heräteostoja enää. 

Syksyn oven avatessani, alkaa myös kuntoilukausi: lenkkeily, kuntopyöräily ja uimahalli käynnit.  Paikalliset lenkkeilyreitit syys maisemissa houkuttelevat maastoon. Paitsi tänään sää on ollut niin vaihteleva: lunta, räntää ja vettä! Juuri sopiva ilma sisähyggeilyyn!

- Pidän muuten syksyn raikkaudesta ja tunnelmasta

- Syyshetkiä viikkoosi -


10 kommenttia:

 1. Minäkin ilahduin, kun kauppaan oli saapunut lemppariglögiäni.
  Ukkoni aloitti jo takan lämmittämisen ja samiksia ollaan. mMnäkin köhötän viltin nurkassa glogiä maistellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa sielläkin herkullinen höyryävä glögi mukissa. Niin parasta!
   Mukavia hetkiä sinne ja nauti olostasi!

   Poista
 2. Glögiä en ole vielä maistanut, mutta torkkupeiton alla olen viettänyt aikaa ja tuikku on palanut pöydällä. Takkaan emme ole vielä tulta sytyttäneet, mutta kohta varmaan senkin aika tulee. Ihania syyspäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania syyshetkiä sielläkin vietetty🍁
   Onneksi koko talvi aika hörppiä glögiä ja nauttia takkatulesta.
   Mukavia hetkiä viikkoosi😍

   Poista
 3. Lämmityskausi on alkanut täälläkin pienten yöpakkasten myötä.
  Mukavaa lokakuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kelit vaan kylmenevät ja kuiske jo talvesta.
   Sinulle myös tunnelmallisia syyshetkiä🍁

   Poista
 4. Glögikausi on avattu ostimme Alkosta kahta luomu valkoviini glögiä . Molemmista on maistettu ja hyviä olivat . Olivat jotain uusia juttuja molemmat no niistä riittää vielä ainakin ensi viikonlopun ja seuraavan viikonlopun glökeilyyn . Kaupan glögejä en voi ottaa niissä on jotain lisäaineita varmaan jotka käyvät minun kurkkuuni .
  Mökiltä on kotiuduttu mutta käymme vielä joka viikonloppuna vielä ihan yötäkin ollaan mutta viikolla jo kotona .
  Käsityöt on aloitettu ja leipomukset täälläkin .
  Mukavaa välillä näinkin .
  Hyviä ulkoilupäiviä sinne .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa kiitos vinkistä! Täytyypä myös käydä siellä glögi ostoilla.
   Teillä on kiva, kun on sopivan matkan päässä mökki, niin pääsee tarpeen tullen nauttimaan mökki tunnelmasta ja maisemista.
   Kivoja puuhia sielläkin ollut. Nauti syysaskaresta, otetaan tästä hetkestä nyt
   kaikki irti.
   Samoin mukavaa viikkoa!

   Poista
 5. Tämä on energinen vuodenaika 💛 ainakin minulla. Aloin eilen polttaa kamiinaa, mikä nautinto! Hyggeä riittämiin. Tänään on sateisen nuhruista mutta pidän siitäkin. 😀

  Teillä on tosi kaunis takka. ❤️ Punatiilessä on tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on yllättävän energinen vuodenaika, jotenkin kaikki sisäpuuhat kiinnostavat
   täällä nyt kovasti. Ihanaa siellä kaminassa tulet, se tunne on niin parasta kesän jälkeen. Kiitti kun takkaa tänne meille suunniteltiin, niin kummatkin ihastuttiin tuohon Tiilerin leivinuuni/takka malliin ja punatiilen väriseen. Luonnollinen väri!
   Syystunnelmia viikkoosi!

   Poista