07/10/2023

Löysin etsimäni, mutta väärän värisen - ei auttanut kun?

  Kun aikansa etsii niin löytää sopivan, mutta loppu tuunaus oli tälläkin kertaa tehtävä omaan silmään miellyttäväksi. Haeskelin kirppareilta ja kaupoista aluksi lautasliinoille sopivaa neliön mallista koria pöydälle tuloksetta. 

Lautasliinat pitää olla aina siistissä järjestyksessä esillä kahvi- ja ruokailuhetkiin. Halusin juurikin tuollaisen, että lautasliinat ovat suorana, eikä taiteltuna telineessä. 

Paikkakunnallamme on onneksi sisustukseen erikoitunut Löytötex. Ihannoin suuresti liikkeen sisutuksellista silmää, kaikki sisustus esineet ym. ovat aseteltu kauppaan näyttävästi esille. 

Liikeketjulla myös  verkkokauppakin https://www.loytotex.fi/   (ei kaupallista mainontaa)

 Löytöteksissä kiertelin ja kuinkas ollakaan sieltä löytyi musta lautasliinateline pidikkeellä. Loisto löytö, mutta väärän värinen. No hätä ei ole tämän näköinen, se sai hyvinkin äkkiä maalikäsittelyn päälleen ja nyt on valkoinen, niin kuin halusinkin. Spray-maali kuivuu tosi äkkiä ja sopivasti maalasin aurinkoisella ilmalla, kuivui hetkessä. 

Muistetaan myös kierrättää esineet ym. mitkä ovat jääneet pois käytöstä, niin maalaamalla ne ajan hengen mukaiseksi, saaden ne taas käyttöön.Kauniit hopeanväriset lautasliinojen pidikkeet olemme saaneet vuosia sitten joululahjaksi ja ovat olleet kattauksissa kovasti käytössä.
Ja olen pitänyt lupaukseni, en osta yhtään uutta lautasliinapakettia, ennen kuin kaikki entiset on käytetty. 


Samalla ostos käynnillä ostoskoppaani päätyi puinen leikkuulauta. Pidän puisista leikkuulaudoista, koska on pitkäikäinen, hygieeninen ja kaunis kattauksissakin. Ja tietenkin luonnonmateriaali! 
Meillä on käytössä myös muovisia leikkuulautoja raakojen lihojen käsittelyyn, muovisen voi laittaa tiskikoneeseen, näin ollen lihan käsittelystä irtoavat nesteet muovisesta on helpompi putsata joko koneella tai käsin. 


- Niitä pieniä kodin silmäniloja -

12 kommenttia:

 1. Kaunis ostos. Minulla lautasliinat on taitettuina valmiiksi korkeassa lasiastiassa. Tuo olisi kyllä ihan huippu.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin oli ja lautasliinat nyt suorana nätisti odottavat ottajaansa. Kesällä kätevä ulkonakin, kun tuuli ei pidikkeen johdosta lennätä liinoja.
   Sinulla myös kiva idea tuo lasiastia.
   Iloa viikonloppuusi ja mukavia puuhasteluja sinne!

   Poista
 2. Tuollainen on kyllä kätevä. Täytyypä itsekin pitää silmät auki jos vaikka kirpparilta löytyisi. Tykkään kyllä laittaa lautasliinat lautasen viereen tai päälle, mutta olen huomannut että silloin lautasliinoja kuluu paljon enemmän jos jokaiselle on automaattisesti laitettu lautasliina. Tuollaisesta telineestä lautasliinan ottavat vain ne jotka sitä todella tarvitsevat. Esim. lapset eivät useinkaan ota ja niin säästyy aina muutama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti todella kätevä, ja nyt jatkossa kattaukseen laitankin lautasliinat esille tuon
   telineen kera. Kätevää!
   Näin säästyy ettei turhaan tule käytettyä.
   Mukavia hetkiä viikonloppuusi!

   Poista
 3. Erinomainen ostos! Minulla on lähes samanlainen käytössä. En muista, mistäsen olen aikoinaan ostanut. Olen käyttänyt sitä myös joskus juhlissakin. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kun aikansa etsii niin löytää mieluisan. Ja maalaamalla
   vielä mieluisamman. Tämä tulee kyllä käyttöön niin arkeen kuin juhlaan myös.
   Samoin sinulle syysiloa sunnuntaille🍁

   Poista
 4. Että onkin viehättävä härveli 💛 Servietit ovat hyvät juuri noin, pystytelineet ovat mahdottomat epäkäytännöllisiä. Kaunis kattaus, ihana 🍷 ⭐️ Pallokynttilä kruunaa kauneuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti😍 mieluisa härveli ja tulee joka päiväiseen käyttöön.
   Kynttilät ovat syysilo silmälle myös kattauksiin.
   Ihanaa sunnuntai päivää sinnekkin🍁

   Poista
 5. Sait taas tuunattua kaunista! Maali tekee ihmeitä niin esineille kuin seinillekin. Mukavaa lokakuista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🥰 näppärästi sävyä pintaan ja omaan mieleen näyttäväksi.
   Sinulle myös syyshetkiä viikkoosi🍁

   Poista
 6. Minkäsvärien oli aluksi? Maali on kyllä kiva kaveri - valkoista kuluu meilläkin paljon.... juuri roiskin valokuvankehyksiin "vähän valkoista", että sai kuluneen näköiseksi - hiekkapaperi on toinen kiva kaveri. Minäkin olen ihan hulluna servetteihin - onko sulla pitänyt lupaus olla ostamatta uusia ennenkuin? Mulla ei kyllä pidä - ei sitten millään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti🥰
   Alunperin oli musta ja valkoiseksi onneksi päätyi maalia suhauttamalla.
   Minä myös sellanen maalari, että😂
   Tiekkö on pitänyt lupaus, enää olisi kaksi pakettia lörsäämättä servettejä ja jeee pääsen ostamaan uusia😍
   Kivaa syksyisen talvisen/räntäisen/pakkasen/vesisateen täyttämää viikkoa🍁

   Poista