01/10/2023

Neljän metrin korkeuteen verhot ja uudet tulokkaat

 - Avaruutta ja korkeutta - 

  Viikonlopun kiipeily urakka saavutettu korkeuksiin. Apuna pitkät tikapuut ja tässä projektissa joutui mieskin jo osalliseksi. Minä pitelin tikapuita kiinni verhotangon/verhojen asennuksessa. Avonainen huonekorkeus tuonne ylös on reilu neljä metriä, siitä johtuen verhojen vaihto tapahtuu harvakseltaan, nyt vaihdettiin samalla verhotanko toiseen.  Ikkunan pesu onnistuu pitkä vartisella lastalla. 

Lehtikuvio verhot ovat kaapissa odottaneet hyötykäyttöä, lyhensin sopivaan mittaan ja mielestäni köynnöskukkien valtakuntaan kuviokin osuva. Kierrätys taas kunniaan!

Syys tuo tullessaan valoja, niin pallovalot  sopiva tunnelman luoja verhotangossa roikkumassa alaspäin.  -Huonekasvit piristävät sisustuksen lisäksi myös mieltä -

Syksyllä on taas aikaa perehtyä viherkasvien maailmaan ja kotiuttaa uudet saamani tulokkaat. Sain ystävältäni ja enolta muratin, kaksi kultaköynnöstä, viirivehkan ja muorinkukan. 

Voi mikä silmänilo näistä onkaan ja viherkasvithan täydentävät kodin ilmettä ja ovat osa sisustusta. Syksyllähän on ilo saada vihreyttä lisää, kuin pala luontoa olisi sisätiloissa raikkauden, kodikkuuden ja luonnollisen tunnelman kera.  Kasveista on myös paljon ollut puhetta, että puhdistavat huoneilmaa, sopivasti siihen kategoriaan on listattu kultaköynnös ja viirivehka. 

Ylähuoneen avara valoisa tila on suotuisa kasveille ja ylhäältä avonaisesta  huoneesta pääsevät  köynnöskukat kasvamaan alaspäin. Muratti on ystävän tekemässä kauniissa makramee amppelissa. 

- Iloa kasveista -
- Syksyisiä tunnelmia lokakuun alkuusi -8 kommenttia:

 1. Huh, miten hankalalta kuulostaa noin korkealla olevien verhojen vaihto, eikä ikkunoiden pesukaan varmaan ole helpoimmasta päästä.
  Nyt kun oleminen siirtyy enemmän sisätiloihin, alkaa minullakin kiinnostus viherkasveihin lisääntyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih tuo ikkuna jäi korkeuksiin iloksemme, kun muutoksia remontin kanssa aikoinaan tehtiin.
   Nyt taas tuolla verholla pärjää. Jotenkin tosiaan viherkasvit antavat
   iloa syksyyn saaden vihreyttä sisätiloihin💚
   Mukavaa lokakuun alkua🍁

   Poista
 2. Lintuperspektiivistäkin näyttää niin jännittävältä ja sopusointuiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuvasti sanottu! Meinaa makkarin sänkyyn lässähdin telkkua katsomaan...Kiitos täällä ylhäällä on rentouttavaa ja avaraa.
   Välillä olo, kuin olisi linnunpöntössä heh! Paitsi isossa sellaisessa.
   Mukavaa lokakuun alkua sinulle!

   Poista
 3. Minun viirivehkassa on "taas" kolme kukkaa. Voitko teleporttaa vähän energiaa tänne? Kiitos, ja hyvää alkavaa lokakuun ensimmäistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanuus se kukkii hyvin🌸
   Kiitti sinne teleportattu..vastineeksi sitä keittiö kokkailu intoa
   ottaisin vaihdossa😊
   Niinpä se lokakuu on kelitkin alkavat viiletä.
   Samoin sinne kaikkea hyvää lokakuun alkuusi!

   Poista
 4. Viherkasveilla saa kyllä viihtyvyyttä .
  Syysvaloja en ole vielä viritellyt mihinkään ja nyt saatiin mökille uusittua sähköt niin sitäkin voi alkaa ajattelemaan kun on pistokkeet oikeassa paikassa suurinpiirtein .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kasveilla vihreys sisälle syksyn iloksi.
   Teillä on nyt hyvällä mallilla hommat mökillä ja saat huilata sinäkin.
   Mukavia hetkiä lokakuun alkuusi!

   Poista