27/10/2022

"Punaisen maton paikka" - kodin sydän

 Jokaisessa kodissa on varmasti paikka, mikä kokoaa perheen koolle ja on oma lempi paikka mihin mieluusti käpertyy nauttimaan kiireetöntä hetkeä.  On juuri se kodin punaisen maton paikka. 

Meidän kodin sydän on leivinuunitakka, joka sekin syksyn myötä lämmityskauden alkaessa heräsi eloon kesän jälkeen. Takassa leiskuva tuli suoranaisesti imaisee sohvalle nauttimaan lämmöstä ja tunnelmasta. Takka on meillä kyllä näkyvin tärkein osa sisustuksessa ja luo kodikkuutta. Samalla hyödyntäen lämmön tärkeyden ruoka valmistuu kätevästi leivinuunissa. Useasti laitankin yöksi muhimaan lihapadan tai uuniriisipuuron uuniin. Mikä onkaan aamulla herätä ruuan tuoksuun. Tänä aamuna nenään tuoksui lihapata.

Kuin myös takka saa perheen koolle. niin on myös lämmöstä nauttivan Lulu kissan lemppari paikka. Aina palaan sanontaani onneksi on vuodenajat jokaisessa on se kultainen avain. Kesä aika tuli oltua niin ulkosalla, että miten nautinkaan syysajan tuomista mukavuuksista sisällä. 












Lämpöisin ajatuksin💗

- Päivi -


3 kommenttia:

  1. Meillä on myös pari takkaa. Yläkerrassa on lämmin neuloskella takan kupeessa ;D Välillä kyllä vähän hiki yllättää. Meilläkin kissat tykkää makoilla takan edessä olevalla HARMAALLA matolla. ;)
    Takkaa voisi hyödyntää koko lämmityskauden ajan, mutta jostain syystä se tulee mieleen vain joulun aikaan, kun on monta asiaa valmisteltava yhtäaikaa. Mies tosin välillä loimottelee lohifileitä alakerran takassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam😋 loimulohi se on äärettömän hyvää.
      Meilläkin takat heräävät kesän jäljiltä eloon. Kissat osaavat taidon löytää
      itsensä lämpöisestä paikasta.
      Nautitaan loppuvuoden iloista🥰

      Poista
  2. Kiitos🥰 Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista