09/10/2022

Kirppis löydöt ja DIY kukkaset/purkki🌸


    Kirpparilla käynti kannattaa.😊

 Tein taasen kirppis kierroksen viikolla ja ihanaa löysin melkein samanlaiset valkoiset norsut, mitä aiemmin olen hankkinutkin. Uudet norsu värillään rantautuivat valkoisen taikinatiinun viereen. 

Ehkäpä norsuissa on jonkinlainen salainen voima. Niiden kerrotaan symboloivan kiinalaisessa kulttuurissa mm. kauneutta, ystävällisyyttä ja voimaa💛 

 Luonnonmateriaaleja haalivana yksilönä keräilin isoja käpyjä tiinun päälle somisteeksi. Viikolla tein myös massasta pikku kukkasia. Tiinun aiemmin maalasin kalkkimaalilla ja on yksi suosikki kapistukseni lapsuudestani asti isomummoni muistona ja pääsi maalauksen jälkeen paremmin esille sisutuksen helmenä.

 



Syksyllä on pakonomainen tarve tehdä jotakin, niin viikolla puuhastelin muovailu/askartelumassasta pieniä kukkasia. 
Aluksi kaulitsin massan sopivan vahvuiseksi, piparkakku muotteja on hyvä hyödyntää ja kukkamuotilla painoin kuviot.  Pillillä saa kätevästi tarvittavat reijät tehtyä kuvioon.  Annoin kuivua n. 8 tuntia jonka jälkeen maalasin vesiväreillä ruskeaksi ja keltaiseksi. Maalauksen jälkeen saavat kuivua seuraavaan päivään. 
- Askartelu/muovailumassaa saa ostettua hyvin varustetuista tavarataloista. 




Lopuksi saivat rusetit somisteeksi ja löysivät paikkansa valonauhakorista ja taikinatiinulle luomaan ilmettä. Mukavaa pikku näpertelyä.
- Kukkasia tai muita kuvioita voi myös laittaa vaikka lahjapakettiin roikkumaan ja jouluna voisi tehdä kuuseenkin koristeeksi. 




Keittiön kaappeja siivotessani, löysin tylsän purkin. Ja silmissäni tämä yksilö kaipasi ehdottomasti pientä ehostusta. Joten valkkasin vaalean sävyisen servetin.  Leikkasin siitä sopivan kokoisen palan ja valkoisen alaosan poistin. Sivelen lakkaa kiinnitettävään pintaan ja varovasti asettelin palan hiukan painellen paikalleen.  Pikku vaivalla uutta ilmettä, ja pallovalot antamaan loistettaan ja näin tylsä purkki pääsi esille.






Puuhastelu terveisin🍁
- Päivi  -


6 kommenttia:

  1. Ihanat kirpputori löydöt olet tehnyt,nuo norsut sopii
    hyvin sisustukseen,kirpputoreilta löytyy kaikkea kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä aina jotain mukavaa kirppareilta löytyy.
      Kierrätys on vaan niin parasta🤗

      Poista
  2. Postsuksessasi on taas kaikkea ihanaa ♡ Tuollaiset kukkasomisteet olisivat tosi upeat joulukuusesta ♡ Sinulla on silmää kirppislöydöille. Kauniita lokakuun päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos🤗
      Syys mikä ihana tekosyy tehdä kaikkea!
      Tunnelmallisi lokakuun hetkiä sinullekkin🍁

      Poista
  3. Kaikenlaista kivaa ja nättiä olet taas löytänyt / värkkäillyt. Ihanaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi😊
      Sinulle myös ihanaista syksyä mukavien puuhastelujen kera!

      Poista