20/10/2022

Mielenkiintoinen ostos!

 

"Parempi papu mukissa kuin nenässä" 

Ostin uuden kasvin, joka on istutettu vielä niin somaan sisustukseen sopivaan mukiinkin. Kyseessä siis on kahvipensas.  Voi ihanuus kahvipavuista istutettu kasvi tuntuu niin mielenkiintoiselta, että netin syöveristä perehdyin tämän hoitoon. 

Kasvi tarvitsee paljon sumuttelua ja ilmankosteutta kohottavia keinoja, eli esimerkiksi lasipurkin päälle. Viihtyy sekä valoisassa että puolivarjoisessa paikassa, mutta ei suorassa auringonpaisteessa. Multa saisi olla tasaisen kosteaa, muttei liian märkää. Kasteilulannoitetta huhtikuusta syyskuuhun, talvella ei laisinkaa lannoitetta. Onko sinulle tuttu kasvi? Ilomielien otan vinkkejä vastaan. 

Vihreys ja vehreys piristää joka vuodenaikana ja on kuin pala luontoa olisi sisällä viherkasvien myötä. Itseäni viimeaikoina kiinnostaa kaikki erilaiset uudet kasvit. Kahvipensas pääsi keittiön tasolle silmäniloksi. 










Ja uusista asioista puheenollen, nyt netin oppeja hyödyntäen harjoittelin erilaisia lautasliinojen taitteluita.  Haalin joka vuodenaikaan sopivia lautasliinoja ja käytän niitä paljon kattauksissa antamaan väriä ja ilmettä. Hurmaavat syyslehdet tarttuivat matkaani viimeksi kaupasta. Ja yhteishyvän sivuilta löytyy käteviä arkisia taitteluohjeita https://yhteishyva.fi/artikkeli/servetin-taittelu-kolmella-tavalla-karuselli-viuhk/article-340614



Auringon pilkahduksia, pakkasaamuja ja sateen ropinaa!

- Päivi - 


12 kommenttia:

  1. Kaunis kasvi ja ihastuttava ruukku. En ole mikään viherpeukalo, mutta kannattaa varmistaa, että ruukun pohjassa on reikä. Minä olen onnistunut liikakastelemaan ja märättämään kasvit umpiruukussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kasvi oli istutettu jännään rakeiseen mullan tyyliseen joka läpäisee veden hyvin. Mutta täytyy kyllä ruukku tosiaan vaihtaa kohta, että pääsee kunnolla läpäisemään. Itsekki olen juuri samaan mokaan kasvien kanssa törmännyt.

      Poista
  2. Onpa söpö kasvi nätissä mukissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja voi iik söpöt kahvipavutkin vielä roikkuu lehdissä😍

      Poista
  3. Minulla ei ole kokemusta tästä kasvista. Ostan myös itse paljon erilaisia servettejä ja käytän paljon. Minulla taitaa olla kirjakin jossain niiden taittelusta mutta enimmäkseen mennään vain yksinkertainen version mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Servetit ovat kyllä ruokailun ilon pilkku.
      Mielenkiinnolla kasvatan tätä kahvipensasta🌸

      Poista
  4. Kahvipensas on tuttu minulle,en ole varma onko ollut joskus lapsuudenkodissa,
    mutta on tuttu kasvi.mutta se on kaunis ja muki on nätti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan miten minun käy tämän kanssa, saanko kasvamaan isoksi. Kiva sinulle tuttu kasvi🤗

      Poista
  5. Kaunis yhdistelmä tuo kahvikasvi kahvimukissa! En ole koskaan kokeillut moista kasvia, mutta voisi olla kokeilemisen arvoinen. Mielenkiinnolla odotan, miten selviää talven yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin itselläki tässä mielenkiinto herää kuinka selviän tämän ihanuuden kanssa. Yritän etsiä tietoja ja ohjeita tämän kasvusta lisää.
      Kiva olisi saada isoksi kasvamaan💚

      Poista
  6. Mukillinen vihreää kahvia - ompa ihana!! Onnistuisikohan suoraan kahvinpavusta itse kokeilla... avokadosta mulla jo piiiiiiiitkä varsin ja lehdet pullossa - pitäisi kai multaan laittaa sekin... Muuten, tuoksuuko kasvi/lehdet kahville?
    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa kaupassa ensimmäiseksi nuuskin tuoksuuko lehdet ja lehdessä kiinni oleva kahvipapu kahville. Mutta ei tuoksunut😂
      Luin että tämä lähtee kahvipavusta, kiva kokeilla kaikkia erikoisuuksia.
      Ihanaista viikonloppua sinullekkin🥰

      Poista