10/02/2022

Suosittu peikonlehti - Nyt se on meillä!

 

Huonekasvi innostus on vienyt minut mukaansa viimeaikoina. Niinhän sitä sanotaan,että kasvit parantavat elämänlaatua ja tuovat kevään vihreyttä sisälle💚

Olen aina halunnut peikonlehden. Tiistaina kun kauppaan menin, niin hyvillä mielin tulin sieltä pois peikonlehti kainalossa.  En voinut vastustaa kyseisen kasvin hyvää ale tarjousta.  Erittäin kaunis vehreä elinvoimainen yksilö pääsi aitio paikalle olkkariin myös kultakalan ihasteltavaksi.










Peikonlehti on upea,helppohoitoinen,koristeellinen ja erittäin suosittu viherkasvi. Ihailen suunnattomasti noita isoja kauniita lehtiä. Kultakalakin saapui tsekkailemaan uutta tulokasta uteliaana. 
Ostin tälle tulokkaalle altakasteluruukun. Pyrin näihin isoihin kasveihin kaikkiin suosimaan kyseistä ruukkua. Auttaa säätelemään kasvien vedensaantia, joka onkin sopiva valinta minulle jolla on välillä taipumusta kastelemaan liikaa tai päinvastoin liian vähän. Näin ollen ruukku pitää tasaisen kosteuden kokoajan niille jotka kaipaavat säännöllisesti vettä. Ja peikonlehti kuuluukin juuri tähän kastiin, joka tarvitsee tasaisesti ympäri vuoden vettä. 
Ja nauttii ilmankosteudesta,niin akvaarion vieressä onkin oiva paikka tälle yksilölle. Välillä kosteuden lisäksi sumutus lehtiin tekee hyvää. Puolivarjoinen paikka,suorassa auringonpaisteessa voivat lehdet viottua. Lannoitusta kaipaa keväästä syksyyn.  
 
Tämä oli kerrassaan sellainen elinvoimainen osto💚








Pirteät terkut täältä ja mukavaa loppuviikkoa!
- Päivi -
  

7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos💚. Vihdoin se on meillä,olen myös kauan tästä haaveillut!

      Poista
  2. Todella kauniit kuvat hienosta peikonlehdestä!
    Minulla oli aikoinaan täällä peikonlehti, mutta siinä vaiheessa, kun se vei olohuoneesta ainakin kaksi neliötä lattiapinta-alaa, niin kasvi muutti kaverin mökille, jossa sille oli tilaa. Joku oli vienyt viime syksynä omansa sisäpihalle puun alle ja nytkän se on tietysti entinen. Eksän vanhimmalla tyttärellä on peikonlehti tatuoituna käteen. Kasvi on kuulemma yksi parhaista huoneilman puhdistajista. :)
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos💚 tämä oli kyllä niin elinvoimanen osto jota en kadu ikinä. Olen niin kauan tästä haaveillut. Ihannoin myös noita upeita lehtiä. Ehkä vielä joskus ostan johonkin huoneeseen peikonlehti kuvio verhot.
      Mukavaa torstai iltaa sinulle🤗

      Poista
  3. Peikonlehti on myös oma suosikkini. Se vaan vie aika paljon tilaa, joten ei käy mun nykyiseen kotiin.

    Vanhat yksilöt on todella kauniita ja tuo sinunkin on jo melkoinen koristus.

    Kasvit todella luo viihtyisyyttä ja tuovat iloa elämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos💚 Tästä tuli kyllä oikeen olkkarin silmänilo. Kasvi jota olen aina halunnut ja nyt sen ostin. Niimpä kasvit luovat kodikkuutta ja iloa.

      Poista
  4. Kiitti💚
    Itsekkin niin innostuin tuosta ihanuudesta!

    VastaaPoista