13/09/2022

Tunnelmaa syyskattauksen merkeissä Vol 2

 

Syys mikä ihana tekosyy luoda syksyisiä kattauksia vielä ulkokatokselle ja ilmatkin olleet vielä suotuisat.  Nautin hetkistä, kun ulkokatoksen ympärillä on villiviini lehtineen. Se haikeus, kun ilmat viilenevät ja kasvi pudottaa lehtensä. Jotenkin tähän vuodenaikaan luonto tarjoaa houkuttavia värejä kattaukseen. 

Tällä kertaa hyödynsin puutarhan antimina villiviinin köynnöksiä, nahjuksen kukkia, valkoisia ruusubegonian kukkia, metsän reunalta kimppu keltaisia kukkia, puiden syyslehtiä, kynttilöitä ja venetsialyhtyjä.  Lasien alle isot vaahteran lehdet ja kivasti saa villiviinin köynnöksistä pieniä kiekuroita lasin jalkaan koristeeksi. 

Iltojen viiletessä mukava taas huopa kietaista ympärille ja villasukat jalkaan. Illan hämäryys luo oman tunnelman, illan hiljaisuuteen kuului kurkien kuoro pellolta. Kynttilöiden lepattava liekki antaa lopullisen tunnelman. 

Lenkiltä keräsin kimpun syyslehtiä, alkaa osaksi puiden ja pensaiden lehdet saada syysväriään.  Syyskattauksiin ruokailuissa hyödyntänyt  oman maan satoa, metsän ja järven antimia. Viinimarjamehu uusista marjoista on herkullista, mustikoista valmistunut useana päivänä rahkajälkkäri ja kiisseleitä on tullut myös tehtyä. Puutarhan kukkia on hyvä kerätä ja hyödyntää, ennen kuin kylmä lopullisesti lopettavaa niiden loiston.

Syksy kuulostaakin ihan omavaraistaloudelta💚
Syksyn värejä arkeesi, auringon valoa ja sateen ripauksia

- Päivi -


2 kommenttia:

 1. "Kurkien kuoro pellolta. Kynttilöiden lepattava liekki" - tämähän kuulostaa ihan runolta!!
  Osaat luoda tunnelmaa myös sanoin... ihana postaus- sytytät syksyyn sydämmellisyyttä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syksy on kaapannut minut ihan täysin väreillään ja illan hämäryydellään.
   Tulvin tunnelmaa niin itselle kuin muillekin, ota sinäkin koppi!
   Syys terkkuset täältä!

   Poista