21/09/2022

Olohuoneessa odotettu yksilö on nyt paikalla!

 

Nyt se vihdoin koitti! Olohuoneen odotettu yksilö saapui taas paikalle. Tämä energinen, eloisa ja liikkuva yksilö vaan kuuluu niin huoneen elämään mukaan. Hää jo värillään hehkuu iloa ja energiaa 💛 

Muutti juhannuksena uiskentelemaan pihalampeen, hyvin sielläkin viihtyi. Itse niin jo kaipasin Kultsia sisälle. Kalan ollessa ulkosalla, niin samalla mies sai tehtyä isomman vuosihuollon akvaarioon ja vaihtoi uuden etulasinkin. Kulma-akvaariossa on tilavuutta 500 litraa joten hyvin näin iso vonkale pääsee uimaan. On hyvin seurallinen kaveri ja tarkka näköinen, seuraa tarkoin meidän liikkeitä.  Ja herkuttelee katkaravuilla, banaanilla ja omilla nappuloilla. Kesäkurpitsa ja salaatin lehdet ovat myös suosittua ateriaa. 

Ihan piti hakea kalan väristä lankaakin ja aloin kutomaan kaulahuivia  (helppo käsityö syntyy näistä käsistä ainoastaan😂) Jotenkin sävy houkutteli syysvärillään! 


Kultakalat voivat elää jopa 30 vuotiaaksi. Meidän yksilöllä on ikää n. 10 vuotta. On yllättävää miten seurallinen ja fiksu kala kultakala onkaan. Lampeen  ostettiin suodatinjärjestelmä pienempi kuin uima-altaalle.  Voin mainita tähän loppuun, että oma haasteensa oli saada vonkale kahmaistua haavilla sisälle siirtoa varten. Mutta hyvinhän se sitten loppujen lopuksi onnistui. 

Syys värejä viikkoosi

- Päivi -


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Hää on kyllä niin erityisen ihana yksilö!

   Poista
 2. Oikein vonkale! Ai sen voi viedä uloskin kesäisin, en tiennytkään. Ei varmaan tosiaan ollut helppo saada houkuteltua sisälle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä valtavasti kasvanut. Ja toivon, että on meidän ilonamme pitkään. Juu kultakala voi myös siirtää ulkoaltaaseen kesäksi. Mutta minä jo ikävöin toista jo sisälle, ja sopivasti kelitkin alkoivat muuttua koleiksi.
   Oli aikamoinen homma saada vonkale haaviin, sitten kauhulla ajattelin , että heh kohta mies on rähmällään altaassa, kun haavilla saalisti vikkelää kalaa.
   Loppu hyvin ja kaikki hyvin, nyt tyytyväisenä uiskentelee olkkarissa.

   Poista
 3. Ompas hän komea ja ihanan värinen, kuten tuo lankasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kultsi houkuu oikee syysvärejä ,kuten lankakin.
   Syksy lumoaa minut ruskan väreillään🍁

   Poista