21/09/2022

Olohuoneessa odotettu yksilö on nyt paikalla!

 

Nyt se vihdoin koitti! Olohuoneen odotettu yksilö saapui taas paikalle. Tämä energinen, eloisa ja liikkuva yksilö vaan kuuluu niin huoneen elämään mukaan. Hää jo värillään hehkuu iloa ja energiaa 💛 

Muutti juhannuksena uiskentelemaan pihalampeen, hyvin sielläkin viihtyi. Itse niin jo kaipasin Kultsia sisälle. Kalan ollessa ulkosalla, niin samalla mies sai tehtyä isomman vuosihuollon akvaarioon ja vaihtoi uuden etulasinkin. Kulma-akvaariossa on tilavuutta 500 litraa joten hyvin näin iso vonkale pääsee uimaan. On hyvin seurallinen kaveri ja tarkka näköinen, seuraa tarkoin meidän liikkeitä.  Ja herkuttelee katkaravuilla, banaanilla ja omilla nappuloilla. Kesäkurpitsa ja salaatin lehdet ovat myös suosittua ateriaa. 

Ihan piti hakea kalan väristä lankaakin ja aloin kutomaan kaulahuivia  (helppo käsityö syntyy näistä käsistä ainoastaan😂) Jotenkin sävy houkutteli syysvärillään! 


Kultakalat voivat elää jopa 30 vuotiaaksi. Meidän yksilöllä on ikää n. 10 vuotta. On yllättävää miten seurallinen ja fiksu kala kultakala onkaan. Lampeen  ostettiin suodatinjärjestelmä pienempi kuin uima-altaalle.  Voin mainita tähän loppuun, että oma haasteensa oli saada vonkale kahmaistua haavilla sisälle siirtoa varten. Mutta hyvinhän se sitten loppujen lopuksi onnistui. 

Syys värejä viikkoosi

- Päivi -


7 kommenttia:

 1. Oikein vonkale! Ai sen voi viedä uloskin kesäisin, en tiennytkään. Ei varmaan tosiaan ollut helppo saada houkuteltua sisälle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä valtavasti kasvanut. Ja toivon, että on meidän ilonamme pitkään. Juu kultakala voi myös siirtää ulkoaltaaseen kesäksi. Mutta minä jo ikävöin toista jo sisälle, ja sopivasti kelitkin alkoivat muuttua koleiksi.
   Oli aikamoinen homma saada vonkale haaviin, sitten kauhulla ajattelin , että heh kohta mies on rähmällään altaassa, kun haavilla saalisti vikkelää kalaa.
   Loppu hyvin ja kaikki hyvin, nyt tyytyväisenä uiskentelee olkkarissa.

   Poista
 2. Kiitos! Hää on kyllä niin erityisen ihana yksilö!

  VastaaPoista
 3. Ompas hän komea ja ihanan värinen, kuten tuo lankasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kultsi houkuu oikee syysvärejä ,kuten lankakin.
   Syksy lumoaa minut ruskan väreillään🍁

   Poista
 4. Komea Kultsi - onko hänellä nimeä ja kuinka paljon senteissä kokoa?
  Meillä kasvoi aikanaan suurimmaksi ja vanhimmaksi "Vanha Rouva"
  - jolle koitti villi nuoruus 11-vuotiaana, kun toimme pieniä partamonnipoikia muutaman altaaseen.... koko iso altaamme oli pian pikku monneja täynnä, hih... Vanha Rouva eli liki 16-vuotiaaksi ja oli viimeiselle matkalleen lätiessä 624g painava.
  Meilläkin oli muuten kulmamallinen akvaario.... ja pari perusmallia myös.
  Kultakaloja emme koskaan saaneet kovin vanhoiksi - teillä on selvästi loisto asuinympäristö Kultsille.... kesälomallekin pääsee... ihanaa!! Ja voin vain kuvitella sen "haavistuksen" vaikeuden ja pelon, ettei loukkaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa sinäkin olet päässyt nauttimaan kalojen vedenalaisesta elämästä.
   Minä niin ihailen tuon Kultsin liikkeitä tuolla omassa vesielämässään. Iso vonkale se on, ja todella oma jännitys oli sen haavittamisessa ulkolammesta. Hyvin seurallinen kamu on kyllä.
   Monnit ovat myös niin söpöjä, meillä aikoinaan oli niitäkin. Toivon, että tämä meidän kultakala yksilö elää pitkään.

   Poista