05/09/2022

Syksyn hetket - ihan parasta!

  

" Koti on siellä mihin olet sydämesi ripustanut "

Varsinkin syksyn pimenevät illat ja koleat aamut tarjoavat täydellisen tekosyyn hygge-hetkeen. Villasukat jalkaan, kahvikuppi tarjottimelle ja rento asento, muuta se ei tarvitse. Hetki jonka luot itselle!  Paljon myös puhuttu hygge-sisustus joka koostuu luonnonmateriaaleista, taljoista, vilteistä ja tyynyistä. Ajattelinkin meidän koti taitaa olla oikein hygge-koti täyttää kaikki nämä kriteerit😂 

Suomalaisittain hygge tarkoittaa: Ihan kaikkea mistä tulee se hyvä fiilis  eli kodikkuutta, hyvää mieltä ja lämmintä oloa💖

Luo sinäkin itsellesi oma hyggenurkkaus, paikka johon saat käpertyä viltin mutkaan, vaikka lukemaan kirjaa tai nauttimaan kahvi/teehetken. Ja haalit kainaloon muutamat tyynyt ja olet vain!Syyskuu on myös sadonkorjuun juhla aikaa hienolla nimellä Kekri aikaa eli sadonkorjuun valmistumisen juhlaa. Nautin syksyn raikkaasta säästä ja auringon tuomasta ilosta. Ruukuista ja penkeistä raaskii kukkiakin taittaa ulkopöydille, ruukkuruususta keräsin oksia somisteeksi. Ja kauniista syyskuisesta päivästä nautimme ihanaisista lempi mukeista päiväkahvit myös ulkosallakin vielä. 

Rakkaus muumimukit ihan parasta💓Ilo löytyy pienistä asioista!

- Rakkaus -

"Niiskuneiti hurmaa Muumipeikon yhä uudelleen, vaikka molemmat ihastuvatkin välillä myös muihin. Niiskuneiti haluaa tulla pelastetuksi milloin mistäkin ja Muumipeikko puolestaan auttaa mielellään. Yhteiset seikkailut päättyvät aina romanttisesti."
Meidän Kekri aikaan kuuluu nauttia oman maan porkkanoita, perunoita, chilejä, tomaatteja, salaattia ja yrttejä. Ahkera 5v apulainenkin pehmo Pokemon  kainalossa oli porkkanan sadonkorjuussa mukana. Ilo lapsenkin nostaa maasta omaa satoa ja maistella. Ihan parasta!
Omenoita tulee todella vähän ja ovat pieniä ja rupisia. Onko muilla sama? 
Ja luumupuu on kaiken huippu, vihdoin ja viimein teki yhden luumun😂..siinä onkin juhlaa kerrakseen. 

Kuin myös metsän antimia unohtamatta, kanttarelleja olemme saaneet kiitettävästi viimeaikoina. Herkullinen kastike maistuukin hyvälle. 

Siellä korkealla se luumu yksinään roikkuu. Tuo yksilö herkuteltiin oikein antaumuksella ja siemen laitettiin ruukkuun multaan. Ja itse puu kasvanut valtaisaksi, jospa ensi syksynä saisi vähän enemmän satoa.
Ilmojen viilenemisen huomaa meillä myös aamulla, kun Lulu löytyy sängystä, eikä ole pyrkinyt yöllä ulos. Ja ei mitään kiirettä, ennemmin nauttii sisällä lämmöstä. Voi ihanuus kissojen rento asenne, tuosta voisi mallia ottaa.
Miten sitä osaakaan koodata itsensä jokaiseen vuodenaikaan ja kokea sen uuden ihanuuden luonnon kauneudessa. Äkkiä se kesä haikeus karisi mielestä, kun pääsee taas uudelle tasolle syksyn ajatuksiin. 
Syksy on myös aikaa jolloin kaikenlaiset tuunaukset ja askartelut päässäni kuhisevat. Kaapista etsin valmiiksi askartelumassan ja erilaisia servettejä askarteluun ja kattauksiin. On enemmän aikaa toteuttaa kaikenlaista mitä mieleen pälkähtää. 

Eletään hetkessä💙

Syyshetkiä sinulle toivottelee🧡

- Päivi -


9 kommenttia:

 1. Pitää ensin kokeilla onnistuuko nyt julkaisu

  VastaaPoista
 2. Jestas nyt pitää kirjoittaa muutakin.
  Satoa minäkin olen kerännyt melkein joka päivä ja laittanut säilöön sentakia on blogi jäänyt vähemmälle. Eikä vielä ole loppumassa sadon keräily mutta nyt kuitenkin voi hieman jo muutakin puuhata esimerkiksi kukkapenkkien parissa ja piipahtaa myös blogeissa. Me olemme leikannut luumupuita aika reilusti että satoa olisi helpompi kerätä kun sitä on tulossa. Nyt tulee Sinikka luumua jonkinverran ja keltaista Lohjan luumua mikä ei ole vielä kypsä. Mökillä ollaan vielä ja lämmittää saa heti aamusta mutta pian tupa lämpenee ja on mukavan lämmintä. Käsityön minäkin kaivoin esille mutta paljon ei vielä kerkiä niiden parissa viipyä. Nyt tämä on toinen blogi mihin en meinaa saada kommenttia lähetettyä katsotaan onnistuuko tämä yritys. Hyvää alkanutta syyskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain häikkään on ollut blogien kommentoinnissa ja muussakin toiminnassa viime aikoina. Hei kiitos meidänkin täytyy saksia tuota omaa luumupuuta, jos se innostuisi tuottamaan vaikka satoa enemmän ensi vuonna. Voi miten paljon teillä onkaan luumu satoa tulossa, kateellinen täällä huokaa,kun meille tuli vain se yksi heh!
   Sinulla onkin syyspuuhia ja ihanaa saatte olla mökillä.
   Kiva, kun sait kommenttisi näkymään. Ja mukavia syyspuuhailuita sinne ja auringon pilkahduksia päiviisi.

   Poista
 3. Ihana tuo tumma seinä (hirsi vai lauta?) tuon lukunurkkauksen takana.
  Meillä on omppuja ja luumujakin paljon, mutta kaikki eivät syöntikunnossa. Muuten syksyn satoa on niin hieno kerätä omalta maalta, juuri tein kasvispataa oman maan antimista - oli hyvää.
  Rauhallisia syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🍁 Ihanaa sinäkin olet saanut nauttia syys sadosta.
   Mikä onkaan parempaa,kun oman maan sato.
   Tumma seinä kiitti on mieluisa, poistettii pinkopahvit niin halusin säästää tuon tumman lautaseinän. Seinästähä sitten lähti tämän huoneen sisustus.
   Sinulle myös kauniita syyspäiviä!

   Poista
 4. Hyvän mielen postaus, kiitos! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta❤️
   Iloa päivääsi ja loppuviikkoosi!

   Poista
 5. Polku- ja tiekuvista tulee jotenkin tarinallinen olo. Mihin johtaa, mitä on määränpäässä jne.
  Teillähän on jos jonkinlaista satoa. Meidän omenapuista vain 1 teki joitain kymmeniä omenia, aika pieniä. Puukin on kyllä aika pieni. Muistui elävästi mieleen lapsuudenkodin runsaat omenapuut ja niiden alta kerättävät omenat (hyvät ja huonot), joita joutui keräämään ämpäritolkulla. Ei ollut kivaa kerätä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todentotta silmissäni siintää myös ne lapsuuden useat omenapuut,joiden ojsat tulvivat omenoita. Niitä sitten koko suvulle jaettiin ja tehtiin vaikka mitkä soseet ja piirakat. Oikeestaa hyvä ei ole enää sitä runsautta😂
   Syys päivät ja ihanat ilmat nautin kävellä tuolla pitällä metsäpolulla, on kuin tunnellissa kävelisi.
   Mukavia syyspäivän hetkiä sinullekkin🍁

   Poista