06/10/2021

Verannalla hyggeilyä/uima-altaan syyshuolto

 

Veranta siirtynyt lopulliseen syys asuun. Loput kesäkukat vein pois. Tilalle ovat laskeutuneet lyhdyt,kynttilät ja callunat. Koivujen ja haapojen keltaiset lehdet leijuvat ilmassa ja maalaavat nurmikon keltaiseksi. Päätin, että haravaan tarttuminen tapahtuu,kun suurin osa puista on riisuutunut lehdistään 🍁. 
Kumpi sitten on parempi lehtipuhallin vai harava ? Kummatkin löytyy varastosta. Kumpaan sinä tarrautuisit mieluummin?
 
Taljat ja huovat jätin vielä tottakai verannalle,saunan jälkeen ja muutenkin on ihana käpertyä sohvalle ja ekotuolille huovan ympäröimäksi. Ja useasti pidän oman hygge-ajan ja katselen kynttilöiden valoa,kuuntelen metsän ääniä ja olen vaan💓
Sanasta  " hygge"   muodostunut osa arkea = 
On norjan- ja tanskankielinen sana,jolla tarkoitetaan mukavuuden ja kodikkuuden
tunnetta,joka yhdistetään myös hyvinvointiin ja seesteiseen mielialaan.
Esim: Se oma ihana hetki huovan ja taljan ympärillä sisällä tai ulkona.
 
" Tartu hetkeen olotila"
 Venetsiakynttilöitä on monessa kaupassa syksyn aikana ollut tarjouksessa 3kpl  5€ . Näitä tuli ostettua mökille ja kotiin. Kun palavat loppuun nii laitan tuikkukynttilän lyhdyn sisälle. Miehen pyysin tekemään  tuikkukynttilän pidikkeitä,niin helppo sujauttaa palava kynttilä astiaan.
Uima-altaan syyshuolto: Viime viikolla viimisen kerran ennen talvea lisäsin kloorin ja PH korotusaineet. ( järviveden ph arvoa joutuu nostamaan yli 7) Liustatestillä olen seurannut koko kesän arvoa,että on yli 7. (n. 7,2-7,4)  PH arvo on yksi tärkeä osa uima-altaan hoitoon,että kloori toimii tarkoitetulla tavalla. Joten aina ensin PH kohilleen ja sitteen kloorin lisäys.

 Lehtiä puista tippuu koko ajan veteen,niitä poistellaan haavilla. Ja vedensuodatin järjestelmä otettiin pois päältä. Talveksi jätämme veden altaaseen ja keväällä tyhjennetään ja putsataan. Lämpömittarin otin pois,vesi näytti +10.

 Joten uimapuuhia odotamme taas ensi kesänä jatkuvaksi. Haikeus siinä mielessä tulee jättää allas taas odottamaan seuraavia uimahetkiä. Mutta keväässä ja kesässä on taas oma odotus ja ihanuus.

 Enään ei näy patiolla märkiä pieniä ja isoja jalkapohjan kuvia ja veden loiskeita uimisen jälkeen. Näitä hetkiä tulee ikävä💙...vaan sen sijaan nautimme nyt lyhtyjen ja kynttilöiden valosta ja tunnelmasta. Näinhan sitä sanotaan aikansa kutakin!


Syksyn lehti maahan ehti,maalaa maan keltaiseksi.

 Lyhty hiljalleen valoa kantaa, ,hyvän mielen sinulle antaa.

- Päivi -

 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos❤
   Ihanaista loppuviikkoa ja syystunnelmaa sinulle🍁

   Poista
 2. Tunnelmallista! Olisipa sauna ja uima-allas - tai edes parveke. ;)
  Mieluisaa loppuviikkoa!
  (Voisitko laittaa minulle sähköpostia, kun olisi kysyttävää? Osoite StanstaLandiassa. Kiitos!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle🥰
   Ja syksy tuo oman ripautuksen tunnelmaa meidän mäelle🍁
   Juu jeps kirjoitan kohta sähköpostia sinulle🤗
   Leppoisaa viikonloppua🍁

   Poista
 3. Aina on uudessa vuodenajassa omat hohtonsa. Nuo lyhdyt ja kynttilät ovat tosiaan tämän ajan kruunut. Täytyykin muuten muistaa tuo Venetsialaiset-lyhtytarjous...olen vielä "kävellyt ohi" 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toden totta,jokainen vuodenaika avaa uuden mahdollisuuden ja idean🍁❤

   Poista