15/10/2021

MISTÄ on syksy/loppuvuosi tehty?

 

Etenkin syksy on kodin laittamisen sydän-aikaa. Illat hämärtyvät ja halu kasvaa tehdä elinympäristö viihtyisämmäksi 💓 Niin käy juuri minulle rakastan valoja,lyhtyjä,kynttilöitä. Kaikkea mistä tulee hyvä fiilis!

- Syksyyn/loppuvuoteen kuuluu villasukat,huovat,taljat,tunnelmointi ja lämpö. Joten vilteillä lämpöä ja kerroksellisuutta sisustukseen. Meillä niitä löytyy aivan varmasti niitä tarvitsevalle ja vielä vähän ylimääräisillekkin 😄 niin sisällä,kuin verannalla kuistilla ja grillikatoksella.

Viime aikoina on itsellä tullut into istua iltaisin verannan sohvalla huovan alla lyhtyjen loisteessa villasukat jalassa. Tytär pitää huolen,että äidin jalat pysyvät lämpöisenä. Hän on meidän perheen kutoja mestari 💓

- Valoa pimeään: Tunnelma valot kuuluvat syksyyn, ns. kausivalot loppuvuodeksi ulos,parvekkeelle tai ikkunalle. Ja lyhdyillä ja venetsiakynttilöillä ym. iloa iltoihin

- Luonto näkyviin: Sisustukseen metsän ja puutarhan antimia, kanervia,oksia,varpuja,pihlajanmarjoja ym. Keräsin vuorenkilpijä pihalta ja tein esim: tonkkaan asetelman callunoiden kera. Callunat ja kanerat kiva syksyn lisä,kun kesäkukista on muista osaksi vain. 

- Uusilla viherkasveilla kodikkuutta sisälle. Itse paikallisesta kaupasta hypistelin erilaisia viherkasveja ja en osannut päättää valtavasta valikoimasta minkä valkkaan. Niin ostin sitten vielä muutaman callunan.

- Hyvä kirja,leffa,ristikkolehti ym. kahvi-tai teekupposen myötä lämpöisen huovan uumeniin,kun ulkona tuulee ja tuiskuaa. Pikku lisänä vaikka takkatuli. Nyt on myynnissä takasta nauttiville pattereilla toimiva lyhtytakka. Yllätys! ostin sellaisen yhteen huoneeseen vuosi sitten,voin johonkin postaukseen ottaa kuvan. Kiva pieni lisä niille, jolla ei ole mahdollisuus nauttia takkatulesta muuten. 

- Hyvä ruoka,jotenkin itse olen huomannut kokkailevani tunnollisemmin syksyn aikana ,kun kesäaika tuli kirjaimellisesti oltua ihan pihalla. Iltaisin on tullut myös leivottua suolaista ja makeaa.

- Lämpöiset vaatteet,villapaidat,toppatakit,pipot,pannat,kaulaliinat,hanskat,tumput,karvakengistä saa kohta jo tuntumaa ainakin marraskuun ilmoilla. Kesä meni hellekesän tavoin mekoissa niin nautin,kun saa pukeutua reilummin. Ostinkin ketunkeltaisen kaulaliinan,hanskat ja pannan.

                             


- Kuin myös lapsien kanssa mukavaa syyspuuhaa ja hämärtyvien iltojen tekemistä on itse tehty muovailuvaha. Ihan sopivan kokoinen massa tulee näistä määristä ohjeessa.

OHJE:  2,5 dl vehnäjauhoja, 1dl suolaa, 1 rkl sitruunahappoa (ei pakollinen) 1 rkl öljyä, 2,5 dl kiehuvaa vettä. Elintarkikeväriä sopiva määrä,että saa värjättyä sopivaksi. 

Sekoita kuivat aineet ensiksi keskenään. Lopuksi öljy, kiehuva vesi ja elintarvikeväri loraukset. Massa on aluksi kuumaa,sekoitus vaikka puulastalla ja lopuksi vaivaa käsillä. 

Valmis muovailuvaha säilyy hyvin, suljetun pussin sisällä. Itse olen laittanut vielä toisen pussinkin ja suljen senkin. Tai laittaa pussin suljettuun rasiaan. 

Tehtiin meillä 4 v kanssa viikolla ja mukavia muovailuita saimmekin aikaiseksi.  Tällä kertaa kaapista löytyi punaista elintarvikeväriä. Kätsyä ja helppoa tekemistä!Mukavia syyspuuhia viikonloppuusi ja alkavaan viikkoosi🍁

- Päivi -


13 kommenttia:

 1. Ihanat ja tunnelmalliset kuvat. Minusta syksy on ihanaa aikaa,
  minä tykkään sisustaa ja puuhailen kaikenlaista mukavaa.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🍁. Mukavia ajatuksia ja puuhia sinullakin syys vuodenaikaan.
   Samoin sinulle mukavaa viikonloppua🥰

   Poista
 2. Kauniita, tunnelmallisia kuvia ♡ Syksy on ihanaa aikaa - ruska,hämärtyvät illat, hyggeily... Tunnelmallista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🍁..juuri niin nautitaan niistä kaikista hetkistä🥰
   Sinulle myös tunnelmaa viikonloppuusi!

   Poista
 3. Kiitos Suvi🤗.Tänään tosiaan täälläkin tuuli ja myrsky tuivertaa aikalailla🤦‍♀️
  Samoin viikonloppua sinnekkin päin😊

  VastaaPoista
 4. Ihania tunnelma-asetelmia ja -kuvia. En olekaan kuullut, että muovailuvahaa voi tehdä itse. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🤗..Nautitaan syys hyggeilystä❤
   Itse tehty muovailuvaha on todella kätsyä ja toimivaa🤗

   Poista
 5. Syksy on kaunista tunnelmointiaikaa kuka tykkää kynttilöitä poltella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin❤🍁
   Mukavaa sunnuntai päivää ja alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Tunnelmallista!
  Samanlaista iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤..sinulle myös nauti sunnuntai ehtoosta🤗

   Poista