23/10/2021

Olohuoneen VALTAISA kultakala!

 

Olkkarin ykköstyyppi ja sisustuksen ilonpisara on tottakai meidän valtaisa kultakala, jolla on oma 500 litran paratiisi asuinympäristönään. Meillä oli kaksi isoa kultakalaa joista toinen sairastui. Ja tämä toinen nauttii nyt yksinolostaan ja ei ole kaivannut kaveria itselleen.  Mies teki kulma-akvaarion juuri tuohon olkkarin nurkkaan sopivaksi aikoinaan. Tilattiin muistaakseni Saksasta alakaapistossa oleva suodatinjärjestelmä.

Tämä hyvin seurallinen yksilö on aina meidän ilonamme. Sohvalla löhötessä ja telkkua katson, niin silmäni siirtyy seuraamaan fisun puuhia. Joka myöskin katsoo telkkaria ja seuraa meidän menoja hyvinkin tarkkaan. On ollut kirjoituksia,että kultakalalla on hyvä näkö.

KULTAKALAN RUOKAILU JA AKVAARION HOITO:  Annetaan kolme kertaa päivässä ruoka rehuvalmiste tabletti ruoka ( Aguatic Nature Droppys) juuri tämä valmiste maistuu hälle erittäin hyvin ja on saatavilla useassa akvaarioliikkeessä ja isommissa marketeissa.  Myös salaatinlehtiä ja kurkun paloja pohjaan painon alle. Yksi todellinen herkku on mitä syö erittäin mielellään on katkaravut.

 Noin ison akvaarion vedenhoito on helppoa,haihtunut vesi lisätään viikottain. Veteen lisätään vedenhoitoaine veden lisäyksen yhteydessä.  Ja täys putsaus n.kerran vuodessa. Viime putsauksen aikana kala oli pohjalla hyvin rauhallisesti pienessä vesimäärässä,että sai lasit ym. putsattua. Alkaa olla jo isokin haaste noin isoa kaveria siirtään toiseen astiaan. Edellis kerta jäi hyvinkin mieleen,kun saaviin nostettiin. Oli jo työ saada se saavii ja sieltä takasin akvaarioon. Siinä touhussa kissatkin lähtivät karkuun.😂

Somisteena hällä on haaksirikkoutunut laiva ja pikku somisteita. Kasvit eivät saa olla päivää pitempää koska, joka ikisen vihreän rehun syö hyvinkin äkkiä. Omaa siivoilua harrastaa. Kuskaa pohjasoraa paikasta toiseen,saattaa olla joku yllätys kasa jossain nurkassa,kun iskee sisustuspuuhat hälle. Varmaan liikaa seurannut minun hääräämistä lasin toisella puolella. 

Kultakala saattaa elää jopa yli 25 vuotiaaksi. Tällä yksilöllä on ikää suunnilleen n. 8 vuotta. 

 

 

Otto ja Lulu mökillä hotkivat onkimiamme kaloja kilpaa. Mutta tämän ne ovat pitäneet alusta asti kaverinaan. Saattavat sohvalla seurailla kultsin uiskentelua.

 

Täytyy kyllä mainita,että on kasvanut vuosien varrella melkoisesti. Vekkuli ja seurallinen kaveri, että osaa tästäkin olla iloa. Ja iltaisin akvaarionvalo on ihan riittävä valaistun huoneeseen. Valo sammuu ajastimen kautta illalla n.klo: 22 ja aamulla valo syttyy n. klo: 9:30
Onko sinulla tai tuttavallasi akvaariota ja kultakaloja?

Mukavaa viikkonloppua sinulle!

- Päivi  -

 


13 kommenttia:

 1. Tosdella kaunis ja upea iso kultakala

  VastaaPoista
 2. Vau! On kyllä tosi hieno kultakala 🧡 Minulla oli lapsuuden kodissa akvaario. Akvaariossa oli mm. miljoonakaloja, monneja ja taistelukala. Kalat ostettiin kaupunkireissulla lemmikkieläinkaupasta ja tuotiin vettä täynnä olevassa muovipussissa sanomalehteen käärittynä kotiin.
  Akvaariokalojen hoitaminen on mukava harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut kauan akvaario. Tätä ennen pienempi, missä oli juuri myös miljoonakaloja,monneja ym. Tästä kultakalasta on tullut kyllä niin symppis🤗 ja huimasti on kasvanut vuosien mittaan.
   Veden alainen maailma on kyllä kaunista💙

   Poista
 3. Kiitti🥰
  Mukavaa sunnuntai päivää sinulle!

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno kultakala,se tuo paljon iloa teille🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti🤗..on tuota kyllä ollut ilo seurata 🐠

   Poista
 5. Ompa valtava kultsi ja iso on akvaariokin. Mielenkiintoista, että puhdistus on noin "helppoa". Meillä on ollut pienempi akvaario ja sitä sai putsata tämän tästä.
  Kissoilla on nyt oma "televisio" ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä huikea seurata tämän kultsin uiskentelua ja puuhailuita. Ja kissoille aktiviteettiä🤣,seurailevat välillä tarkkaa uima kaveriaan.
   Niinpä jännä ,että ison akvaarion hoito on todella helppoa. Muistan, kun meillä oli aiemmin pieni akvaario. Minusta tuntui ,että taasko pitää vettä vaihtaa lisätä ja tehdä vaikka mitä.

   Poista
 6. Upea kala! Minulla oli akvaario noin parikymmentä vuotta, mutta luovuin siitä jo vuosia sitten, koska en jaksanut enää hoitaa sitä. Akvaario on todella kaunis sisustuselementti ja kalojen touhujen seuraamiseen en kyllästynyt, vieläkin mielelläni katselen kaloja aina kun siihen on mahdollisuus. Mutta ainakin alle 200 litraisen akvaarion hoitaminen oli aika työlästä. Ehkä isossa akvaariossa biologisen tasapainon säilyttäminen on helpompaa ja leväongelmaa ym. tulee vähemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🥰. Kyllä on niin ihana sohvalle lässähtää ja terapeuttista seurata kultsin uiskentelua ja puuhailuita. Hyvin seurallinen kaveri on.
   Totta ison akvaarion näin ison biologinen tasapaino pysyy paremmin kuosissa,kuin pienemmän. Vaikka luulisi,että on toisinpäin.

   Poista
 7. Komia kala!
  Olisin teininä saanut "vain" akvaarion, mutta en huolinut, kun olisin halunnut hevosen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti🤗..kyllä tuo fisu on huimasti kasvanut.
   Niinpä hepatkin on niin ihania🥰..ne vaativat vaan vähä enemmän tilaa. Mää haluaisin kanoja🐔🐤

   Poista