12/10/2021

Grillikatoksella ja mökillä syys haikeus🍁

 

Syys maalaa joka puolella maisemaa ja jättää jälkensä ruskan sävyillään. Grillikatoksella illan hämärtyessa syttyvät valot tuomaan valoa ja iloa hämäryyteen.  Lasisiin astioihin keräsin luonnonkiviä ja kaupasta ostettuja koristekiviä, kynttilät niiden päälle. Useana iltana käyn laittamassa kynttilät palamaa astioihin. 

 Mietin,että kuka niitä pimeässä katsovat, kun palavat. No ainakin ne kolme peuraa ja supikoira näkevät taahata yöllä meidän pihalla tunnelma valossa😂


Grillikatosta ympäröi osaksi rehevä villiviini. Joka tänä kesänä kasvoi valtavan reheväksi. Kauniin värisiksi lehdet ovat syksyn myötä värjäytyneet. Valot illan hämärtyessä kauniisti loistavat villiviinin köynnöksien läpi.- Vuorenkilpiä kerään tänään ja teen muutamat asetelmat niistä kanervien ja callunoiden kanssa. Kestävät hyvin talvenakin silmänilona.
Se mikä tässä ajassa tuo oman haikeuden on mökille jäähyväiset ensi keväälle. Kävimme eilen laittamassa mökin talvikuosiin. Poikkeemme vielä ja talvella jäitä pitkin,jos sellaiset muodostuvat, että pääsee jäällä kulkemaan turvallisesti. Mutta yöpymiset ym.oleilut saavat odottaa ensi kevättä ja kesää. 
Eilen oli tyyni kaunis poutainen ilma.

Veden liplatus,syystuulen humina,lehtien kahina ja auringon pilkahdus sinun viikkoosi 🍁

- Päivi - 


6 kommenttia:

 1. Juu samoin meillä on peuroille ja muillekin valoja viritetty.
  Me emme jätä jäähyväisiä mökille edes talven ajaksi sillä käymme siellä melkein joka viikko. Yöpymiset vähenee ja loppuu meilläkin kyllä jossain vaiheessa vaikka se on kyllä talviasuttava mökki. Ompa sinulla punareunaiset vuorenkilvet odotan innolla kranssiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on ihanaa,kun pääsette kaikkina vuodenaikoina mökille😍. Totta kyllä ne metsän eläimetkin valoja tarviivat.
   Just näpersin vuorenkilpiä asetelmiin,jotenkin illasta ilmakin viilenee ihan sormia paleli.
   Mukavaa viikkoa sinulle🍁

   Poista
 2. Pian se uusi kevät sieltä taas tulee. Eikä se tuntuisikaan niin ihanalta, ellei tässä välissä olisi tämä pimeä aika. Tammikuun puolivälissä jo saa huomata päivän pidentyneen. Eikä siihen ole kuin kolme kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä onneksi on taas jotain mitä odottaa❤
   Vuodenajoissa on se oma tarkoitus ja ihanuus🍁

   Poista
 3. Mökkielämä ei oikein maistu näillä keleillä, vaikka se olisi mahdollistakin. Nuo valot ovat kyllä kauniit pimeydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä nyt on odotettava ensi kevään ja kesän auringon säteitä,vihreyttä ja lämpöä🌼
   Kiitti valot antavat valoa ja iloa tähän pimeyteen🤗🍁

   Poista