11/08/2024

Tarpeellista puuhaa ja itsensä ylittämistä!

 Sadepäivien ja loppukesän mukavaa ajankulua. 

Kelit eivät aina ole suotuisia ulkoiluun ja tulee halu kiepauttaa keho vaikka sohvan mutkaan hyvän leffan ja sarjan lumoihin. Voin mainita olenkin katsonut jo monta sarjaa iltaisin. On aika jolloin innostuu tekemään kaikkea hyödyllistä  sisällä. Käsityöt houkuttelee varsinkin virkkaus. 

Hommahan lähti käyntiin siitä, kun tämän huoneen telkkarin kaukosäädin on aina kummasti hukassa. Niin ajattelin se tarvitsee jonkinlaisen parkin, mistä sen löytää kaikki helposti. Nyt on valkoinen kori virkattu sohvalle mistä kaken löytää helposti ja aina muistaa sen sinne palauttaa. Koriin mahtuu myös sopivasti pientä tarpeellista, jotka ovat käden ulottuvilla. 

 Ontelokuteesta tulos on napakkaa ja valmistuu nopeasti. Kesällä valmistui myös muutama isompi valkoinen kori lehtikopaksi. Talviaikana varsinkin käsitöille jää aikaa vielä enemmän ja ompelukoneenkin voisi ainakin viimeistää talvella herätellä henkiin kaapin perukoilta. Muutamat tyynynpäälliset ainakin voisin ommella. 

Sadepäivien mukaviin askareihin on kuulunut myös muutamien paperimassa sydämien tekeminen. Muotoilen ensin ohkaisesta lautalangasta muotin minkä sisälle massan muotoilen. Tämän huoneen seinälle osa pääsi roikkumaan sydämiin kiinnitettynä. 






Nyt olen kerrassaan ylittänyt itseni, meinaa aiemmin viinimarjat mehuksi on teetetty lähimmässä mehuasemalla. Nyt kun iski tällainen " oman elämänsä Martta vaihe" niin minähän keitän mehut itse. Viisi mehumaijallista on jo
keitelty ja muutama olisi vielä keitettävä, kun loput viinimarjat poimittu. Yllättävän mukavaa askaretta olikin, vaikka viinimarjojen keruussa on aina oma hommansa. 

Sadepäivät ja loppukesä herättelee kuntopyöränkin käyntiin, niin alkoi nämäkin treenit.


Mukavia puuhia sunnuntaille ja alkavaan viikkoosi!


6 kommenttia:

  1. Nuo tekemäsi korit ovat niin siististi tehty, ja nättejä! Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti🌸 ontelokuteesta on kiva virkata.
      Samoin mukavaa sunnuntai iltaa ja alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Mekin saimme tänään viimeiset viinimarjat kerätyiksi. Perkaamme marjat jo poimiessamme, pussitamme ja laitamme pakkaseen.
    Ihanat korit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa teillä jo homma pulkassa😍
      Täällä olis vielä yksi marjapuska sen sisällön pakastan
      Kiitti🌸 virkkaus on mukavaa ajankulua.

      Poista
  3. Kauniita koreja olet virkannut,se on totta että kaukosäädin häviää
    helposti, koriin on hyvä laittaa kaukosäädin,niin se on tallessa.
    Marjoista itse tehty on hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kori tulikin hyvään käyttöön😊
      Nyt on kerrassaan marjoja keitelty ja sieniäkin putsattu.
      Mukavaa säilöä talven varalle.

      Poista