25/08/2024

KYSYMYS? - johon minulla on nyt vastaus

 IHANA KYSYMYS JA NYT MINULLA ON SIIHEN VASTAUS.

Olen tunnetusti syysiltojen tunnelmoija. Pidän valoista ja lyhtyjen kodikkaasta tunnelmasta niin sisällä kuin ulkona. Mutta nyt viimeaikaisen periaatteeni pitäneenä, että "vähemmän on enemmän" on näiden kyseisten kapistuksien määräkin kummasti vähentynyt.

Asia koskee siis mukavalta blogiystävältäni Stanstalta saamaan kysymykseen. Montako lyhtyä meillä on? Lisään tähän myös muitakin valoja, jotka kausivalona ilmaantuvat niin sisälle kuin uloskin. 

Nyt kun illat hämärtyvät ja yöt pimenivät, niin valot ja lyhdytkin rantautuvat kotiimme tuomaan lämminhenkistä tunnelmaa. 

TEHDÄÄNPÄ PIENI KIERROS MEIDÄN KODIN UUMENIIN.

🌸 Rappuaulan tasanteen seinällä koristeellisessa rautaisessa telineessä hapsupallot ovat hyvä yövalonakin rappusissa kulkiessa. 

🌸 Eteisessä tervetulleeksi toivottaa harmaa koristeellinen lyhty ison peilin edessä. 


🌸 Olohuoneessa viherkasvien syleilyssä mustalyhty pilkistää valollaan kukkien iloksi ja tikapuissa koristeellisuutta antaa pallovalot. 

🌸 Alakerran yhden huoneen ikkunalla loistavat talolyhdyt luoden sille huoneelle illan hetkiin valoa. Unohtamatta ihanaa ystävän tekemään makramee työtä, josta pidän todella paljon. 

🌸 Makuhuoneen avoimella seinustalla roikkuu koristeellinen led-valo, joka näkyy alas asti ja loistaa myös ylätasanteella olevaan pikkuhuoneeseenkin yövalona. 


🌸 Yläkerran huoneeseen loppujen lopuksi jäi valkoiselle pöydälle ystävän tekemä kaunis makrameepurkki valoillaan ja valkoisiin tikapuihin pallovalo antamaan iloa toiselle puolelle huonetta. 


💛

🌸 ULKONA taasen verannalla on iso lyhty ja altaanpation pöydällä pitsisessä valkoisessa korkeassa astiassa valot tuovat illan hämäryyteen omaa loistettaan.

🌸  Kuistilla puinen valkoinen lyhty sointuu kuistin sävyyn. Myös valkoiset tikkaat joiden ympärille kietoutuneena valot toivottavat meille tervetulleeksi. 

🌸 Ulkokatoksella lyhty loistaa näyttävästi valoa. Pikkuisia aurinkokennovaloja roikkuu luumu ja omenapuussa, kuin myös ulkokatoksen reunalla. 



Pelkästään siis lyhtyjä meillä on yhteensä 5 kpl.  Lisäksi muut tunnelman tuojat ovat ajastimella toimivia led-valoja.  Juurikin huomasin tätä kierrosta tehdessäni, että keittiössä ei ole erillistä valoa, vaan kaapistojen alapuolelle on asennettu led-valot, jotka riittävät sen huoneen iltavaloksi. Kaikki valothan ovat ajastimella varustettuja, että syttyvät illalla iloksemme. Aittaan vein 4 kpl tarpeetonta lyhtyä odottamaan käyttöä, saas nähdä liikkuvatko sieltä vai varastoinko ne myöhempää tarvetta varten. 

〰〰

Tein aiemmin erilaisia valolasipurkkeja. Käytän näitä kattauksiin ja tarpeen tullen sopiviin hetkiin sisälle ja ulos.



Kiitos kiva kysymys/haaste ja nautitaan syksyn tunnelmasta💛

Elokuun viimeisen viikon tunnelmissa!



10 kommenttia:

  1. Oih, miten ihania lyhtyjä ja muita valoja! Erityisesti tuo ystäväsi tekemä hapsuvalo on hieno, samoin tykkään kolmanneksi alimman kuvan valkoisesta, hieman ruostuneesta lyhdystä. Meillä on monta lyhtyjä, mutta harvoin tulee niihin laiteltua valoja paitsi joulun aikaan. Pitäisi kai useammin viitsiä, sillä niin ihanaa tunnelmaa ne luovat.
    Tunnelmallista uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos niinhän taas meillä kävi illat pimenevät ja valo saapuivat
      tunnelmallaan💛 jotenkin niistä huokuu sellainen omanlainen
      kodikkuus.
      Samoin sinulle mukavia hetkiä alkavaan viikkoosi!

      Poista
  2. Kauniita lyhtyjä, minulla on myös pitsi lyhty,samanlainen kuin
    sinulla on. Led-valot ja kynttilät lyhdyissä tuo valoa ja tunnelmaa
    pimeneviin iltoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos💛 kiva sinullakin on pitsivalot.
      Niinpä nautitaan valojen tuomasta ilosta.
      Tunnelman hetkiä sinunkin viikkoosi!

      Poista
  3. Kauniita valon lähteitä sinulla 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos💛 Elokuun viimeisen viikon
      terkut sinullekkin..

      Poista
  4. KIITOS todellakin VALAISEVASTA kierroksesta... en pysynyt kyllä enää laskuissa mukana ja miten monipuolisia valoja ja silti niillä tuntui olevan ihan täydelliset paikat!!
    Jotkut vaan osaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos💛 ihana syys hämäryyden kera.
      On taas tosiaan aika jolloin rantautuu valot ja tunnelma
      villasukkien kera. Aika jolloin ei enää kohta liikuta kesä hepenissä vaan
      pujahdetaa villapaitaan.
      Ihania hetkiä viikkoosi🌸

      Poista
  5. Olet näköjään valoisa persoona . Ihanaa tunnelmallista valoa jokapaikassa ympärilläsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos💛 juu tämä loppu kesä saa ajatukset valoa kohti😂

      Poista