04/08/2024

Yksinkertaisen kauniit ruistähkät - sävyyn sopivat!

 Yksinkertainen on kaunista!

Sain tuttavalta ison kimpun rukiintähkiä. Miten voikin tähkät maanläheisellä sävyllään olla yksinkertaisen kauniita. Veranta on hyvinkin aurinkoinen paikka, jossa orvokit säilyivät pari kuukautta. Tilalle loppukesäksi helppohoitoiset rukiintähkät täydentävät värillään tilaa sointuvasti.  Tuulen vireessä tähkät kahisevat ja tuoksuvat pellon aarteilta. Näitä en halunnut maalata minkään värisiksi säilyttäen sen maanläheisen värin. 

Tähkiä jätin jemmaan myös syyspuuhastelu asetelmiin ja kransseihin.

Viljoista huokuu loppukesän tunnelma, mutta onneksi kesää on vielä jäljellä, vaikka kalenterin sivu kääntyi elokuulle. Elokuun parhautta on, kun luonto vielä vihertää ja lämmin sää hellii. Kiehtovat illat hämärtyvät ja yöt pimenevät, jolloin meille rantautuu lyhdyt antamaan tunnelmaa ja valoa. Pidän myös syyskuun tunnelmasta. Mutta lokakuussa huomaan kehossani, että odotan taas seuraavaa kevättä.  Talven piristys on joulu, uusivuosi antaa uutta voimaa seuraavalle vuodelle ja pääsiäinen antaakin jo toivoa keväästä. 

Nautitaan vielä niin kaikesta vihreyden tuomasta ilosta ja lämmöstä. 



 


Lulun lempi paikka on verannan tuolilla taljan päällä nallen vieressä. Välillä kiepsahtaa nukkumaan, että nukkuu puoliksi nallen päällä. 
Kyllä nuo kissat ovat ovat niin ihania persoonia. Lulu vihaa vettä, kun minä tulen uimasta, niin silloin hyppää välittömästi syliini. Tassujaan altaalle hän ei uita. Nykyään istuu saunassakin kaverina, kunhan vesi ei vaan roisku Lulun karvoille.





Elokuun alun iloja sunnuntai päivääsi ja alkavaan viikkoosi!


6 kommenttia:

  1. Sunnuntaifiilispostaus. :) Täällä on niin epävakaa sää, että arvon ulos lähtemisen kanssa. Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin paistoi ja nyt iltapäivällä roippasi jo vettä. Hyvin on vaihtele tämä
      sää täälläkin. Toivottavasti pääset hiukan ulkoilemaan.
      Kiitos samoin sinne sunnuntai terkut!

      Poista
  2. Lulu on saunamajuri! Kissoja on mainio seurailla. Ovat niin persoonia kaikki. Tuntuu, että ilmeestä näkee niin paljon.
    Ruikset ( ;D ) ovat hyvännäköisiä maljakossa ja varmaan kranssissakin. Mikä parasta, jos tulee ruuasta puute, niin voi jauhaa ja tehdä leivän ;D Finnish humour ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin niin ihania karvakamu persoonia, joiden tilanteita on niin hauska
      seurata. Kissat osaavat ilmoittaa, jos joku asia ei kiinnosta tai sitten kiinnostaa.
      HEH! Tiekkö sanoinkin, kun rukiintähkät asettelin esille, niin jos nälkä tulee niin niistä sitten leipää vaan tekemään. Oikein lähiruokaa kerrakseen.

      Poista
  3. Lulusta lähtien kaikki sävy-sävyyn.... lämmin tunnelma välittyy tänne saakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Lulu maastoutuu mainioisti verannan tunnelmaan. Hyvä kun edes
      huomaa sitä taljan päällä välilä.

      Poista