19/08/2024

Jatkojalostukseen ihanat tupsukat

Kauniit näyttävät ja moneen tarkoitukseen sopivat. 

On taas loppukesän aika, kun syksyä/talvea varten on kiva tehdä erilaisia asetelmia niin ulos kuin sisälle. Näyttävät runsas kasvuiset kukkivat helmisulkahirssit ovat tehneet upeat kukkatähkät ja on aika niitä jo kerätä talteen. Ovat näyttäviä asetelmissa ja syksymmällä voisi tehdä muutama kranssikin. 

Vinkki: Kerätessäni tähkät niin suihkutan hiuslakkaa reilusti niihin, jolloin kestävät kauemmin eivätkä karise. Auringon valossa kauniisti kukintojen värisävyt tulevat esille. 

Harmi, kun en ehtinyt hauskaa kuvaa ottaa.  Oli niin hupaisan näköistä, kun Lulu kissa tassulla heilutteli tähkää leikkisästi rahin päällä. 




Helmisulkahirssi on upea kasvi, jolla on kauniin purppuranpunaiset lehdet ja jopa 30 cm pitkät samanväriset  kukkatähkät. Yllätyin miten valtavasti kukintoa onkin ja ovat erivärisiä.  Aurinkoisen paikan ykkös valinta isoon ruukkuun tai kukkapenkkiin. Näitä ostan taas ensi keväänä ruukkuihin. 


Auringonsäteitä viikkoosi🌸


4 kommenttia:

  1. Mulla kasvoi pari kesää sitten muiden heinäkasvien kaverina Arabiansulkahirssiä isossa ruukussa terassilla. Tykkäsin siitä ja muista heinistä kovasti, mutta syksyllä oli todella todella haastavaa saada ne juurineen ruukuista ulos. Ei meinanneet yhden naisen kaikki voimat riittää. Koitin pilkkoa juuria osiin niin, että saisin juuripaakkuihin edes vähän rakoa aikaiseksi, mutta huonolla menestysellä. Vasta jälkikäteen mietin, että oliskohan ne mahtaneet olla monivuotisia...

    Punertava sävy sopii kivasti syyskesään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiekkö itse tuosta oppineena istutan kaikki heinäkasvit sellaiseen ruukkuun, että ne paakut irtoavat helposti. Edelleen varaston takana kupera painava ruukku, jossa juuri samoin, kun sinulla heinäkasvi kiinni kun sementti. Se tuntuu irrota vaan räjäyttämällä heh!
      Verililjapuu on ainakin meillä ainut minkä voi talvehtia, mutta nuo helmisulkahirssit ne ostan aina keväällä uudet.
      Mukavia hetkiä viikkoosi!

      Poista
  2. Todella näyttävä ja kaunis helmisulkahirssi. Tuo ensimmäinen kuva etenkin tuo loistavasti sen kauneuden esille tuossa puisessa ruukussa. Mikä tuo toinen hento kasvi on sillä kaverina ruukussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos🌸 jotenkin kauniisti vielä aurinko hehkuttaa
      värejä. Nuo toiset heinäkuivaoksat ostin alkuvuodesta
      kukkakaupasta.

      Poista