02/08/2022

Altaalla - paras kesän paikka💙

 

Kesän iloista nauttien!  Mistä kuuluu polske, loiste, ilo ja nauru? .. on meidän uima-allas, jonka toteutusta 4 v sitten en ole kertaakaan katunut. Kesähelteiden ja muidenkin päivien pelastus on ollut pulahtaa, niin pienet kuin isotkin veteen. Vaikka totta kai vedenhoidossa on oma hommansa, viikoittain vesitestit, hiekkasuodattimen putsaus, vedenhoitoaineiden lisäys ym. huoltotyöt ovat tärkeä osa veden hyvinvointia. Laskettiin tarkemmin vettä allas ilmaisee n. 50.000 litraa, tuollainen määrä ei muutoin onnistu, kun ottamalla vesi viereisestä järvestä, jonne putki menee meiltä suoraa. Järviveden ensimmäinen tärkeä käsittely on nostaa pH-arvo yli 7  pH-plus aineella. Sen jälkeen kloori imeytyy vasta sopivasti ja vaikuttaa tehokkaammin. ( järviveden pH-arvo on n. 6)  Vesibiologiaan on oppinut vähitellen ja aina oppii uutta. 

- Olen saanut kyselyitä vedenhoidosta ja altaan suunnittelusta muutamilta tahoilta. Niin kuin heillekin kerroin, aluksi kannattaa miettiä tarkoin minkä kokoinen allas, että veden saanti on turvattu, perehtyä netissä erilaisiin vedenhoito vaihtoehtoihin ja hiekkasuodatin malleihin, jotka tehokkaasti kierrättävät vettä. Tärkeää on suunnitella tarkoin mistä materiaalista allas muodostuu, meillä pohjalla allaskumi. Tarvittava kaivinkoneurakoitsija on hyvä kysellä jo ajoissa. 

Alkukesästä sanonkin, että meidän perhe muuttuu kaloiksi kesän aikana, sen verran ollaan uida loiskittu. Kauniit gladiolus eli miekkaliljat avaavat upean kukkansa, ovat yksi suosikki kesänkukka upeilla värisävyillään. 

Itse kesäihmisenä nautin elokuun iloista vielä, vihreydestä ja auringosta, näitä hyödyntäen talvipakkasilla sielun polttoaineena💛









Elokuisia hetkiä sinulle, nautitaan kesää on vielä jäljellä💚

- Päivi -


4 kommenttia:

  1. Tuli luettua taas monta kivaa postaustasi putkeen. Kiitos niistä!
    En ole uinut ollenkaan viime tai tänä kesänä. Vielä ehtisi, jos saisin aikaiseksi...
    Aurinkoista elokuuta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissulit kiitti🤗
      Onneksi on kesää jäljellä vielä ehdit mulskahtaa, vesi on ihmeen
      lämmintä.
      Aurinkoa ja iloa elokuullesi myös💛

      Poista
  2. Siis Wau - tuli mieleen akvaariovuotemme, kun ph:ta mittailtiin, mutta että tuollainen homma on uima-altaassa, empä ole osannut ajatellakaan. Enkä sitäkään, että veden voi ottaa järvestä - työkaverilleni muistelen paloauton tuoneen veden, mutta mites se poisto, hmn. Poistuuko vetenne syksyllä sitten sinne järveen, miten ne putket saa kuiviksi, ettei vesi jäädy ja halkaise? heh heh... aloin oikein pohtimaan!! Meillä ei kyllä tarvetta uima-altaalle kun järvi 300metrin päässä - harvoin silti tulee siellä käytyä itsekseen, lastenlasten kanssa vain. Aivan ihania Molskis ja Loiskis kuvia - riemu välittyy ja noin suuressa pääsee jo oikeasti nauttimaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle onkin vesibiologia akvaarion kera aiemmin tuttua.
      Meillä myös samat hommat kultakala akvaariossa alkaa syksyllä,nyt kesän Kultsi mulskii piha-altaalla.
      Totta uima-altaalla sama vesibiologia on suuremmassa koossa vain.
      Rannasta vesi nousee pumpulla altaalle. Rannalla on akrekaatti, joka antaa sähköä pumpulle. Sen verran korkeus eroa on kotiin tuolta järveltä,että aina pumppu alamäkeen imaisee putken tyhjäksi.
      Kun vaihdetaan vesi altaalle niin se vesi menee metsään ja luontoon. Suodatetaan menevä vesi vielä mikä luontoon menee.
      Kyllä riemua ja iloa on altaalla ollut niin pienillä kuin isoilla...kesän parhautta💙

      Poista