31/07/2022

Hurmaava juuttimateriaali

 

Intohimo näihin juutti/vesihyasintti materiaaleihin vie minut todellakin mennessään. Luonnonmateriaaleissa hehkuu kodikkuus ja lämmin sävy. Valkoinen väri on alkanut väistyä ja tilalle saapui luonnon väriharmonia myös keittiöön. 

Tavoitteeni on sisustustarvikkeet hankkia paikallis kaupoista ja kirppareilta. Tukea pienen paikkakunnan palveluita. Perjantaina kävin paikallisessa Löytötex liikkeessä. ( ei kaupallista mainontaa)  Sopivasti sieltähän löytyi tarvittava määrä keittiön ruokailuryhmään juuttitabletteja. Ja sain asiantuntevaa opastusta, että heillä on myös verkkomyynti: https://www.loytotex.fi/   Aiemmin olikin täällä kirjoitusta, että tietyillä paikkakunnilla kyseistä liikettä ei ole, niin loistava mahdollisuus hyödyntää verkkokauppaa. 
Juutti on kaunis luonnonmateriaali, jonka ominaisuuksiin kuuluu luonnollinen värivaihtelu. Pöytätabletit luovat näyttävän pohjan kattaukselle ja kaunis lisä kodin sisustukseen. Punotut korit kauniita suojaruukkuja viherkasveille ja hedelmäkoreiksi. 


Iloa ja eloa elokuun alkuusi💛

- Päivi -6 kommenttia:

 1. Kaunista ja tunnelmallista jälleen! On kyllä fiksua suosia oman kylän kauppoja ja kierrätystä, hatunnosto sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💛 paikkakunnalla on onneksi muutama loisto kauppa ja kirppari, joita todellakin on ilo käyttää. Itselle tulee hyvä mieli ,kun saa oman kylän palveluita hyödyntää.

   Poista
 2. Niin lämminhenkistä! Minäkin tykkään luonnonsävyistä ja -materiaaleista!
  Koivu ja tuohi ovat mieluisimmat - ukkini osasi tehdä aikanaan virsutkin tuohesta!
  Itse haaveilen koivukiekko "aluslautasista" - enhän minä osaakaan muuta "sisustaa"
  kun "ruokaa" - heh heh!!
  Eloisan iloista kesänehtoota, eli elokuuta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💛 Vuodenajat tuovat oman vivahteen meidän sisustukseen
   ja innostuksiin.
   Oi,että koivukiekko aluslautaset olisivatkin kauniit ja niin luonnonmateriaalia parhaasta päästä.
   Sinulle myös auringon iloa ja mukavia hetkiä elokuun alkuusi🧡

   Poista
 3. Nyt olet kyllä laittanut pöydän koreaksi todella kauniisti. Minä pidän myös luonnon materiaalia kaikkein kauniinpana ja usein sitä saa jopa ilmaiseksi omasta metsästä.
  Luin äsken Repolaisen ehdotuksen koivu kiekoista. Minä toteutan sen joskus. Mutta se koivu pitää kaataa määrätyllä ajalla kuun mukaan muuten se halkeaa. Olen tehnyt postauksen halkeamaton puu ja siinä me teimme pieniä kiekkoja ja hyvin säilyi halkeamatta. Jos kaataa milloin vaan ja tekee kiekkoja niin varmasti kun tuo sisätilaan niin kiekko halkeaa. Minulla on lehtikuusen kiekkoja ja ne on haljenneet kun appiukko ei tällaiseen usko. Mutta se ei haittaa kuitenkaan niin paljon että olen käyttänyt niitä koristeluissa. 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä,eli täytyykin olla tarkkana ,että kiekot pysyvät ehjänä. Aivan nehän halkeavat helposti jos kaataa puun väärään aikaan. Hyödyllinen tieto kiitos💚
   Olen niin hurahtanut noihin luonnonmateriaaleihin kanssa. Ja totta hyödynnetää ne ihanuudet myös metsästä.
   Aurinkoa elokuun alkuusi!

   Poista