01/07/2022

Meidän kesäelämää💙

 

Odotettu kesä saapui ja mantereen/saarimökin välinen kesäelämä on alkanut. Vesistön sininen ihanuus on ääretön elinvoima💙 Mökkielämä saaressa on heittäytymistä kesän syleilyyn. Kalastus ja veneily on suuressa pääosassa. Mikä onkaan paras tuoksu, kun savustuspöntössä tuoksuu itse saalistamat kalat. Kivan kokoinen kuha nappasi uistimeen. Hyvä savukala. Kesäruokailun parhautta.Mökkielämä on luonnon helmassa ja veden äärellä oleilua. Puulämmitteinen sauna lämpiää melkein päivittäin. Grillissä, savustaen ja kaasulla valmistuu ruokailut. Kaasujääkaappi on kätevä apu sähköttömässä mökissä. Astiat tiskataan ulkona tiskipöydällä. Akusta ladataan kännykät ym. 

Linnunlaulu, oravan rapina ja tikan koputus ovat sulo sointuja korville. Aamu-ja ilta-auringon ihanuus aloittaa ja päättää päivät. Tiirojen, lokkien ja telkkien poikaset taapertavat sulassa sovussa mökkikallioilla. Niiden elämää on hauska seurata. Joutsenet upeasti lentelevät ja ylväänä uiskentelevat järvellä. 

Mökillä vietämme noin 2-3 päivää viikossa. Kotihommatkin maistuvat taas huippu mukavalle palatessa kotiin😂Luonnonmateriaalit ovat mukana myös mökkiarjessa, kivasti puun käkkyröistä ja oksista saa kivan naulakon. Kuin myös kotona kesäelämää pääsi nauttimaan valtava kultakalamme. Siirsimme fisun piha-altaalle johon hankimme hiekkasuodattimen.

Kultsille on myös sopivia varjopaikkoja lammessa helteille.
Kesään kuuluu myös iloinen lastenlasten mulskinta altaalla, näillä helteillä vedessä vietetty aika on ihan parasta. Ja ahkera aurinkorasvojen rasvailu kaikille. Mehujäät ja riittävä veden/mehun/limun juonti on ollut tarpeen.

Aurinkoisia kesäniloja sinulle heinäkuun alkuusi💛
- Päivi -


6 kommenttia:

 1. Kiitos näistä kultaisista päivien vietto kuvista nämä on sitä parasta ja sitä teillä on kummassakin paikassa. Olet oikein onnen tyttö. Kuha on todella hyvä kala myös voissa paistettuna . Kiirettä on minulla pitänyt en ole oikein kerkinyt paljon olla täällä blogi maailmassa mutta jotain kuitenkin. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🌼
   Kesä on hyvinkin meillä vesistön äärellä oleilua, nauttien joka hetkestä.
   Nam täytyypä seuraava kuha paistaa pannulla,kiitos vinkistä.
   Auringon iloa sinulle ja ihania kesähetkiä💚

   Poista
 2. Postauksesi on täynnä Ihanaa kesäelämää ♡ Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💛 kesäelämä on niin parasta!
   Aurinkoa ja iloa sinunkin kesäelämääsi🌼

   Poista
 3. No eipä näköjään känny-kommenttini perille saakka tullut - oli tosiaan hankalaa blogien suhteen lomalla... omaankin muutuin anonyymiksi, heh heh!! Identiteetti palannut.
  Tähän upeaan ja monipuoliseen postaukseen naputtelin todellisesta KESÄ-taitojen hallussapidosta... monipuolista ja tarjoatte niin ainutlaatuisia kokemuksia pienille vesipedoille, että.... komia kuha!! Täyteläistä kesää jatkoonkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💙 täällä on mulskittu,veneilty,mökkeilty ja mantereella oltu.
   Kesä on meillä irtiottoa ja kesäniloista nauttien niin pienet kuin isot.
   Kalastus on mukavaa,ja kuha oli todella hyvää😋
   Niin tuttu tunne välillä mökillä/reissuilla kommentointi blogeihin tuo omia haasteita.

   Poista