20/05/2022

Altaan avajaiset ja uima-altaan veden hoitoa!

 

Kevään paras hetki on, kun järvestä putkea pitkin virtaa uima-altaalle uusi vesi💙  Altaan kevät putsaukset ja huollotkin tekee innolla tätä veden lotinaa odotellessa. Nyt tuntuu ,että kesä on tullut, kun vain ilmat entisestään lämpenisivät. En kaipaa äly helteitä, mutta auringon toivon paistavan💛 ja yöt lämpenisivät.


ALTAAN KEVÄT HUOLTO:.

- Aluksi tyhjennetään talven jäljiltä oleva vesi altaasta pumpulla. Kaikki roskat altaan pohjalta poistetaan ja pestään kunnolla painepesurilla. Pestyyn altaaseen putkistoa pitkin viereisestä järvestä pumppu nostaa uuden veden. 

- Vedenhoito onkin tarkkaa puuhaa. Ensimmäiseksi järviveden pH-arvoa nostetaan pH-Plus aineella, että testiliuska näyttää 7 ,2 - 7 ,4.   Sen jälkeen shokkiklooraus ( kolminkertainen määrä normi annostelusta ) Kloori vaikuttaa paremmin, kun pH-arvo on saatu oikealle tasolle. 

- Myös tarpeen tullen lisätään viikkokloori tabletti kelluvaan annostelijaan. Säännöllinen mittaus niin pH-arvon kuin kloorinkin. Normi annoksella lisätään kumpaakin ainetta jos tarvetta. Mielenkiintoista vesibiologiaa💙 Näillä toimenpiteillä saadaan pitempään vesi pysymään hyvänä. Muutaman kerran kevään - syksyn aikana tyhjennetään koko allas ja painepesurilla pestään.

- Uutena hankintana on uusi suodatinjärjestelmä,jonka asennus meneillään,pitää ensin suodatinhiekat tilata uudet. Altaan vesi kiertää koko ajan hiekkasuodattimen läpi.


Ja ei muuta, kun uimaan kunnes nyt ilmat edes vähän lämpenevät. Saunasta onkin kiva mulahdella aiemmin.  " Olen kuin kala kuivalla maalla, jos lähelläni ei olisi vettä ja vesistöä "
Altaan pationkin uusi järjestely ja hankinnat tulevat edukseen, kun altaassakin on taas vesi. Jotenkin kokonaisuus on nyt valmis kesän viettoon. Kesä on aikaa, että olemme kirjaimellisesti ihan pihalla. Ja pullakahvin paikka näihin altaan avajaisiin on nyt paikallaan.

Pesin painepesurilla altaanpatiota ja vesisuihku osui maalaamaani ruukkuun ja hauskasti ruukustahan tuli aivan sävy sävyyn orvokin kanssa. 
Auringon iloa sinulle💛

- Päivi - 2 kommenttia:

 1. Olipa ihana harhavesisuihku, kun värjäsi ruukun kukkien sävyyn sopivaksi!
  Uitteko kesäisin ollenkaan järvessä, kun allas on lähempänä omalla pihalla?!
  Aika työläältä vaikuttaa tuo uima-altaan hoito, vaikka onhan siitä iloa sitten pitkään. Minulla "tökkii" ajatuskin siitä, että kohta pitäisi suihkulähteen altaasta putsata kaikki roskat ja kivetkin varmaan pestä... Odottelen lämpimämpää keliä, että viitsin ryhtyä puuhaan.
  Hyvää viikonloppua sinne altaan äärelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih tuli kyllä hauska orvokki ruukku maalaus ihan vahingossa😂
   Minä olen ihan hurahtanut tuohon vesibiologiaan ja altaan kunnossa pitoon. Ja perhepiirin pienemmille myös allas on tärkeä,kun pääsee pihallakin uimaan. Mökillä myös uidaan. Ja oikeastaan missä vain,kunhan vettä vaan on.
   Kyllä saisi ilmat lämmetä,yöt olleet täällä viileitä.
   Tsempit sinulle suihkulähteen putsaukseen,meidän suihkulähteen siivous jää myöhemmälle kun sammakot asuvat siellä ja ovat kudut päräyttäneet jo.
   Aurinkoa viikonloppuusi💛

   Poista