03/12/2021

Ei tonttutalo vaan hiiritalo!

 

Ihanaa joulukuun alkua💓

Joulukuussa tai jo aiemminkin minussa herää joulun hengetär. Lyhdyt ja valot syttyvät niin sisälle, kuin uloskin. Ja joulukoriste salkku on avautunut,sieltä pääsivät valloillee söpöset hiirulaiset. Tottahan toki hiirulaisille piti koti tuunata. Ja hyppysissäni ulkona pyöri vuosi sitten saatu oravien syöttöpaikkana oleva talo. Kurret tekivät talosta viime talven aikana niin selvää jälkeä omatoimisuudellaan,että koko huusholli pääsi minun tuunattavakseni. Aluksi pesu,hiominen,kalkkimaalaus, naulaamista,katon korjausta ym tuunausta. Niin valmista tuli jospa nämä  pikku jyrsijät antaisivat tämän tuvan olla nyt kuosissaan. 

Pumpulilla lunta,pikku koristeita ostin paikallisesta kaupasta (lyhty,postilaatikko,kelkka,tikapuut,kuusen,oksia ym.) Vuosi sitten ostin näitä hiirulaisia useampia ja ovat kivoja koristeita. 

 Ostin myös kaukosäätimellä toimivat valot tason alle,eri värisävyillä saa erillaisen tunnelman Hiirulaan. Jostain projekteista tulee se hyvä fiilis,tämä oli juuri sellainen💓

Sininen sävy luo talven tunnelmaa!Tässä edelliset omistajat touhuissaan😂

 Lumista tunnelmaa ja pakkasen tuntumaa sinun viikonloppuusi täältä meiltä!- Päivi -


12 kommenttia:

 1. Hauska tuo "mökki" on ollut alkujaankin, mutta nyt ihan söpöyden huipentuma!!!
  Mukavaa alkavaa viikonloppua!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤..tää tuunailu on vaan niin mukavaa puuhaa. Sinulle myös mukavaa viikonloppua🥰

   Poista
 2. Todella suloinen ja jouluisa mökki.

  VastaaPoista
 3. On tosi ihana🤗 Minä olen valmistellut joulua
  ja olen myös leiponut jouluksi jonkin verran.
  Hyvää viikonloppua sinulle😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ joulun valmistelut ovat niin ihanaa puuhaa. Mukavia puuhailuita sinulle myös🥰

   Poista
 4. OI, Päivi tiedän tunteen kun asettelet jotain kaunista pihamaalle ja jo kohta on koko tienoon talitintit ja oravat keräilemässä pesänlämmikettä itselleen. Kranssit on noiden tinttiherhiläisten mielipuuhaa. Narut ja nauhat saa kyytiä ja
  kaikki on vinksin vonksin näiden siipiveikkojen jäljiltä. Tiätkö , tein pienen jipon noille ketaleille. Tallin seinustalla on pieni koristeksi tarkkoitettu linnunpönttö ja kylän talitintit sitä kilvan kosiskelee. Sulloin pöntön täyteen meidän Sulon karvoja ja sanoin voimasanoina, että siinä on teille pesänlämmikettä. Viekää omaan koloonne. Jättäkää minun askartelut rauhaan. Nooooo, suodaan lintusilekkin jotain puuhasteltavaa pakkaspäivään. Upeaksi olet oman mökkisi laittanut. Toivotaan, että edes hetken antaisivat olla rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiekkö täällä meidän pihapiirissä on nyt fasaanikin niiden tinttien lisäksi😂..ja voit kuvitella mikä kuhina käy lintulaudalla.
   Joten minä jätinkin tämän hiirulaisten talon sisälle,saa olla turvassa🤗
   Hyvä vinkki muuten nuo karvat, jaahas meidän kissat pääseekin ylimääräsistä karvatupsuistaan minäkin sullon ulos niitä jospa sitten saa meidänkin ulkokoristeet olla rauhassa.
   Voi luoja tintit oli käyneet eilen tökkimässä verannan kynttilätkin🤦‍♀️

   Poista
 5. Oi, miten ihana <3 Olen aloittanut jouluvalmistelut
  Pipareita ja torttuja on leivottu ja syöty jo useamman kerran :) Kausivalot ja jouluvalot laitettu valaisemaan ja luomaan tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ ihania joulun puuhia sinullakin ollut. Sama täällä miten ne piparit ja tortut maistuvatkin niin hyville🥰 ja valot luovat tunnelmaa. Näistä nauttikaamme🤗

   Poista