05/12/2021

Käpykranssi pöydälle ja joulu fiilis❤

 

Joulun valmistelut ovat meillä hyvässä vauhdissa,viikottain valmistuu jotain iloa sisustukseen,jonka voi jättää joulunkin jälkeen silmäniloksi. Tänä jouluna keskiössä ovat luonnonmateriaalit,tällä kertaa kävyt. Käpysiä keräsinkin jemmaan kesällä ja niitä onkin nyt hyvä hyödyntää. Käpykranssi tälläkertaa vuorossa.

 Käpyset kuumaliimalla valmiiseen pajukranssi pohjaan kiinni. Kalkkimaalaus ja kahdesta koriste nauhasta rusetti koristeeksi. Ajastimella toimivat paristovalot lopuksi luomaan valoa.  Ensiksi ajattelin kranssia seinälle, mutta ajatus houkuttelikin jättäessäni tämän olohuoneen pöydälle. Ja vaihteeksihan tämän saa ripustaa myös seinälle. 

Kalkkimaalaus sai lumisen tunnelman kokonaisuuteen, valot iltaisin ja yöaikaan näyttävät kivalta.  Luonnonmatskuista kävyt ovat kyllä yksi lemppari suosikkini.

Ulko-oveen ripustin lahjaksi saaman joulunsydämen kutsumaan tervetulleeksi meille💓,kiva hento kilinä kuuluu ovea aukaistessa.Pakkanen täällä paukkuu,tänä aamuna mittari näytti -21. Eilen illalla hiukan lauhempaa ja pidimme ulko makkarapaisto hetken ulkoilun lomassa. Ostin eilen kuksakupposet,joita tulenkin jatkossa tiuhaa tahtia hyödyntämään. Kuuma glögi miten hyvälle maistuukaan pakkasen puremassa ilmassa.
 Vuosi itsellä ollut erillainen,tammikuussa jalkaleikkauksesta toipuminen ollut vaikeaa ja moninivelrikkoisena arki välillä haastavaa. Itselleni tuli alkuviikosta myönteinen päätös työkyvyttömyyseläkkeestä. Niin jäin sitten kokonaan varhaiskasvatuksen työstä jota olen 20 vuotiaasta alkaen tehnyt. Osaksi mielen valtasi haikeus ja ilo, kun näin aikaisin piti luopua työstä jota olen koko ikäni tehnyt. Nyt kääntyi uusi lehti elämässäni ja toteutan juuri niitä puuhia,retkiä,sisustuksia ym. mistä tulee se hyvä fiilis ja mitä huvittaa tehdä. Liikun paljon luonnossa ja teen retkiä. Tämä poikkeusaika,kun rajottaa paljolti pitemmät matkat ym. reissaamiset. Mutta elän nyt tässä hetkessä ja nautin💓

Eilen ulkoilun jälkeen,oli todella ihana kietoutua leffahetkeen viltin mutkaan. (kuva elokuvasta)
Loppuvuoteen on  sisältynyt iltaisin huovan ympärille kietoumis hetkiä ja olen Netflixiltä katsonut lähes joka ilta jonkun jouluisen leffan. Olen oikeen ruokkinut itseni ammolleen joulu fiilistä💓
Tunnelmallista itsenäisyyspäivä viikonloppua sinulle💙
- Päivi -


11 kommenttia:

 1. Todella kaunis kranssi!
  Onnittelut eläkkeestä, jos niin saa sanoa!? Mun alaselälle tapahtui torstai-iltana 'jotain' ja on nyt todella kipeä. Hitottaa! Aina jotain!
  Mullakin on yksi/kaksi kuksaa isän peruja, mutta se/ne on edelleen eksän luona. En tiedä haluaako mies pitää toisen, mutta ainakin toinen pitäisi saada sieltä pois...
  Hyvää toista adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos saa onnitella❤
   Voi auts sinun selkää,mene nyt varovasti ja hae kipuun apua jos oikeen ärtyy.
   Juku laita hälle viestii,että saat ainakin oman kuksan🥰
   Kiitos sinulle myös hyvää toista adventtia!

   Poista
 2. Ihana käpykranssi minäkin ajattelin että pitäisi ensi vuonna sumuttaa jotain väriä isolle käpykranssille minkä olen tehnyt pari vuotta sitten eteisen seinälle ja laittaa sen ruokahuoneen pöydälle. Mutta katsotaan siihen on vielä vuosi aikaa
  Minulla on myös paha nivelrikko ollut vuosia näillä mennään ja kitkutellaan .
  Tervetuloa joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinullekkin nivelrikon kanssa❤ Vaivaan harmi ei ole parannus keinoa. Ja leikkauksestakaa,kun ei helpolla pääse.
   Kiva sinäkin olet tehnyt käpykranssin. Äkkiä saa maalilla vähä eri näköiseksi.
   Ihanaista viikonloppua sinulle🤗

   Poista
 3. Kaunis kranssi. Minä olen laittanut joulua ja olen paistanut
  lanttulaatikoita. Mukavaa joulun odotusta sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤
   Joulun aika on tulvillaan ihania puuhia.
   Mukavia joulun odotus hetkiä sinulle!

   Poista
 4. Kranssi sai rutkasti lisää kauneutta tuosta kalkkimaalista. Minä en oikein älyä hyödyntää sitä missään. No ei sitä kyllä villasukkiin voi suihkauttaakaan ;D
  Onnea ja iloa päiviisi. Jonkinlainen päätös on aina parempi, kuin päätöksen odottelu ja epävarma tulevaisuus. Nauti nyt olostasi ja elä tätä päivää hyvillä mielin.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä sipasu maalia saa ihmeitä aikaa🤗
   Älä välitä mää lutraan tota kalkkimaalia sinunkin edestä😂
   Kiitos niin on, olen erittäin tyytyväinen päätökseen. Nautin ja tartun hetkeen❤
   Hyvää itsenäisyyspäivä iltaa sinulle💙

   Poista
 5. Hyvä idea jättää kranssi pöydälle - vaatii vain pöytätilaa, jota meillä yleensä on niukasti. Mutta kaunis on kranssisi valojen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti❤. Minäkin ensin seinille sovittelin ja sitten iski idea laitanpa pöydälle🤗

   Poista