KEVÄT SAA IHMEITÄ AIKAAN
Meinasin aivan unohtaa kokonaan kevään herkullisen vitamiinipommin. Onneksi ystäväni muistutti. Herneenversothan ovat todellinen piristys ruokapöydässä. Näitä C- ja K-vitamiini lisukkeita unohtamatta proteiinilisiä on mukava saksia suoraan tarjottimelta kiposta ruuan sekaan. Miellyttävän raikkaan ja makean makuisia.
Lisään salaatin sekaan, ruuan päälle, leivän koristeeksi ja suolaisiin leivonnaisiin kiva vihreä lisä. Miten näitä ei ole tullut ympäri vuoden laitettua kasvamaan, niin äkkiä kasvavatkin. Jotenkin tämä vuodenaika saa aina ihmeitä aikaan.
Muutenkin erilaiset tuoreet yrtit antavat makua ruokiin ja kiva vihreys valtaa keväisen keittiön. Täytyypä laittaa myös erilaisia yrttejä kasvamaan ja silloinhan niitä tulee myös syötyäkin ollessaan esillä.
Kiva lisä pöydälle on aiemmin kirpparilöytönä ostettu tarjotin, mukin/lasinaluset ja ihana tähtikulho ystävältä. Etikkaa lisätään joihinkin ruokiin ja salaatteihin, niin muovipullo kätevästi käden ulottuvilla tarjottimella. Tampere reissulla viime viikonloppuna etsin varsinaista tarjoilu etikkapulloa, mutta silmiini ei vielä osunut sopivaa. Ystävältä saama pupulautanen sai myös vihreää osakseen.
Innoittavaa maaliskuun alkua💚
Herneenversot ovat todella hyviä ja halpoja, kun ajattelee, mitä pussi kuivattuja herneitä maksaa! Minullakin on tässä keittiössä aika iso lautasellinen niitä, ja juuri nyt ovat satoiässä. Naminami. Eilenkin laitoin niitä pasta-annoksen päälle.
VastaaPoistaEn ole tiennyt kauaa, että niistä kuivaherneistä voi kasvattaa itse versoja?! Näppärää! Hyvää alkanutta maaliskuuta! 😉
VastaaPoistaNyt tuli mieleen pääsiäinen. Olen joskus itsekin kasvattanut noita, mutta sitten niiden kasvattaminen taas unohtuu. Kiitos muistuttamisesta ja ihanaa kevään alkua sinulle!
VastaaPoista