30/08/2024

Nyt on tämä aika!

Jokaisessa vuodenajassa on ne omat hetket!

Loppukesällä ja syksyn kynnyksellä keltainen iloinen väri hehkuu juuri näissä kaunottarissa. Ilma on muutenkin raikasta, kuulasta , luonto vihertää ja on värikästä. 

Punertavalehtinen kallionauhus on suosittu lajike, joka kukkii pitkälle syksyyn. Houkuttelee luokseen iloisella värillään pörriäisiä ja perhosia. Kukat sopivat leikkokukiksi ja käytän paljon myös loppukesän kattauksien somisteenakin. 

Loppukesästä ruokailemme ja oleskelemme vielä ulkokatoksella satoi tai paistoi. Kattauksien ilona käytän juurikin nauhuksen kukkasia asetelmissa ja leikkokukkina. Iltojen hämäryys houkuttelee omalla tunnelmallaan ulkokatoksella kynttilöiden kera. Ulkosalla poltan aitoja kynttilöitä, mutta tietysti valvotusti. 

💛







Pensashanhikit myös keltaisuudella ilahduttavat, että vielä on kesää jäljellä. 
Ovat hyvä valinta, kun haluaa helppohoitoista ja vaatimatonta pensasta, joka kuitenkin kukkii myös pitkään. Sopiva valinta myös meille, koska viihtyvät aurinkoisella kasvupaikalla.


Herttaiset keijunmekot lilalla värillään myös iloitsevat syksyllä. Kaunis hento köynnöskukka. 


Lulu seurasi lempi paikallaan pörriäisen lentoa tarkasti ulkokatoksella.


Venetsialais viikonloppua ja syyskuun alkua🌸


28/08/2024

Edulliset SPR-kirppis löydöt

 Kerrassaan loisto edulliset löydöt. 

Paikkakunnallamme on edullisin hinnoin toimiva SPR-kirppis. Lähdin etsimään aivan muuta mitä en löytänyt, mutta kierrellessäni silmäni osuivat euron hintaiseen uuteen lahjapakkaukseen. Sisältäen 2 kpl vuolukivikuppia saunan kiukaalle. Pääsivät heti kokeiluun täyttäen vedellä ja muutama tippa halutessaan lisätä saunatuoksua. Pitävät saunanilman miellyttävän kosteana. 

Kerrassaan edullinen loisto löytö!



YLLÄTYS! Tätä muutaman euron ihanuutta en voinut vastustaa. Pääsee nyt aluksi kokeiluun keittiöntasolle. 
Ostaessani tiesin tälle paikan valmiiksi. Lähiaikoina eteisen syys järkkäilyn myötä pääsee sinne hankkimalleni pikku tasolle. 
Ihana löytö voi käyttää vaikka muuhunkin tarkoitukseen ilman valoja. 



Tätä seinää intohimoisesti kierrätys ostoilla sisustan. Seinälle sopiva harmaa pohjainen taulu eurolla lähti matkaani. Tekstissä hyviä elämän ohjeita. 
Seinällä kaikki ovat kierrätys löytöjä, tuunaamia, maalaamia ja osa suoraan ostettuna seinälle ilman tuunauksia. 
Hyvän mielen seinä, koska jokaisesta somisteesta huokuu joku tarina ja muisto. 



- Kierrätyksen iloja- 

〰〰


25/08/2024

KYSYMYS? - johon minulla on nyt vastaus

 IHANA KYSYMYS JA NYT MINULLA ON SIIHEN VASTAUS.

Olen tunnetusti syysiltojen tunnelmoija. Pidän valoista ja lyhtyjen kodikkaasta tunnelmasta niin sisällä kuin ulkona. Mutta nyt viimeaikaisen periaatteeni pitäneenä, että "vähemmän on enemmän" on näiden kyseisten kapistuksien määräkin kummasti vähentynyt.

Asia koskee siis mukavalta blogiystävältäni Stanstalta saamaan kysymykseen. Montako lyhtyä meillä on? Lisään tähän myös muitakin valoja, jotka kausivalona ilmaantuvat niin sisälle kuin uloskin. 

Nyt kun illat hämärtyvät ja yöt pimenivät, niin valot ja lyhdytkin rantautuvat kotiimme tuomaan lämminhenkistä tunnelmaa. 

TEHDÄÄNPÄ PIENI KIERROS MEIDÄN KODIN UUMENIIN.

🌸 Rappuaulan tasanteen seinällä koristeellisessa rautaisessa telineessä hapsupallot ovat hyvä yövalonakin rappusissa kulkiessa. 

🌸 Eteisessä tervetulleeksi toivottaa harmaa koristeellinen lyhty ison peilin edessä. 


🌸 Olohuoneessa viherkasvien syleilyssä mustalyhty pilkistää valollaan kukkien iloksi ja tikapuissa koristeellisuutta antaa pallovalot. 

🌸 Alakerran yhden huoneen ikkunalla loistavat talolyhdyt luoden sille huoneelle illan hetkiin valoa. Unohtamatta ihanaa ystävän tekemään makramee työtä, josta pidän todella paljon. 

🌸 Makuhuoneen avoimella seinustalla roikkuu koristeellinen led-valo, joka näkyy alas asti ja loistaa myös ylätasanteella olevaan pikkuhuoneeseenkin yövalona. 


🌸 Yläkerran huoneeseen loppujen lopuksi jäi valkoiselle pöydälle ystävän tekemä kaunis makrameepurkki valoillaan ja valkoisiin tikapuihin pallovalo antamaan iloa toiselle puolelle huonetta. 


💛

🌸 ULKONA taasen verannalla on iso lyhty ja altaanpation pöydällä pitsisessä valkoisessa korkeassa astiassa valot tuovat illan hämäryyteen omaa loistettaan.

🌸  Kuistilla puinen valkoinen lyhty sointuu kuistin sävyyn. Myös valkoiset tikkaat joiden ympärille kietoutuneena valot toivottavat meille tervetulleeksi. 

🌸 Ulkokatoksella lyhty loistaa näyttävästi valoa. Pikkuisia aurinkokennovaloja roikkuu luumu ja omenapuussa, kuin myös ulkokatoksen reunalla. 



Pelkästään siis lyhtyjä meillä on yhteensä 5 kpl.  Lisäksi muut tunnelman tuojat ovat ajastimella toimivia led-valoja.  Juurikin huomasin tätä kierrosta tehdessäni, että keittiössä ei ole erillistä valoa, vaan kaapistojen alapuolelle on asennettu led-valot, jotka riittävät sen huoneen iltavaloksi. Kaikki valothan ovat ajastimella varustettuja, että syttyvät illalla iloksemme. Aittaan vein 4 kpl tarpeetonta lyhtyä odottamaan käyttöä, saas nähdä liikkuvatko sieltä vai varastoinko ne myöhempää tarvetta varten. 

〰〰

Tein aiemmin erilaisia valolasipurkkeja. Käytän näitä kattauksiin ja tarpeen tullen sopiviin hetkiin sisälle ja ulos.



Kiitos kiva kysymys/haaste ja nautitaan syksyn tunnelmasta💛

Elokuun viimeisen viikon tunnelmissa!



23/08/2024

Kirppis kivaa!

 Kirppisreissut on aina yllätyksiä mitä mieluista itselle löytyykään. Kirpputorit ovat oikeita aarreaittoja hyvien löytöjen myötä. 

Niitä arjen pieniä isoja iloja!

Alkuviikolla ajattelinkin, että olohuoneen sisustustikkaat kaipaavat harmaat valot. On taas aika jolloin iltojen hämäryys houkuttelee kotiin valojen taikaa.  

 Ystävän kanssa yhteistä laatuaikaa vietettiin keskiviikkona Jämsässä. Reissun tarkoitus oli myös ruokailun ja kaupalla käyntien ohella käydä kirpparilla.  Onnistuneesti mieluista löytyikin. Olohuoneen tikkaat saivat kaipaamani pitsivalot ja kaunis sisustustaulu sointuu sopivasti kokonaisuuteen. Juurikin taas niitä hyvän mielen löytöjä edullisesti. Ystävän kanssa saatiin kyllä kirpparilla makoisat naurut, että kummallekin kiinnostuksen kohteet erottuvat silmiin. Miehen kanssa ensi maanantaina vietetään myös Jämsän maisemissa aikaa, saas nähdä löytyykö sillä reissulla mitään kirppiskivaa mukaan. 

" Hymy on ikkuna josta näkee, että sydän on kotona"

Olohuoneen harmaa sävy sointuu myös tyttären aiemmin tekemästä tähtiviltistä sohvalla. Mikä onkaan viltin mutkaan kiepahtaa kahvikupposen kera. Syysiltoina on aikaa mukaviin hyggehetkiin , kun ulkona vietetty aika vähenee.  Se tunne kun saa olla vaan eikä kiire minnekään. Kuin myös vuodenaika houkuttelee villasukat jalkaan. Myös tyttären tekemät sukat lämmittävät niin jalkoja ja mieltä. 

Kauniisti pitsipallojen läpi valo heijastuu.

💛





- Viikonlopun terveiset -

💛

21/08/2024

Katsotaan miten tämän yksilön kanssa käy!

Nyt koitti tämä hetki, että siirsin tämän vihreän kookkaan komistuksen sisälle. Verililjapuu on kaunis ja sanotaan olleen helppohoitoinen kasvi. Runkoa koristaa kauniit teräväkärkiset lehdet., jotka tekevät kasvista näyttävän. 

Sain keväällä lahjaksi tämän ja oli koko kesän aurinkoisella paikalla altaan patiolla, eikä yhtään lehdet kellastuneet.  Kaupassa sanottiin, että syksyllä saa siirrettyä kasvin sisälle. Tämähän vaatii kokonsa puolesta tilaa, mutta olohuoneen ikkunan viereen mahtui hyvin peikonlehden viereen.

Verililjapuu viihtyy myös ympäri vuoden huonekasvina ja vaatii suhteellisen korkeaa ilmankosteutta, joten nauttii sumuttamisesta etenkin talvella, kun huoneilma on kuivempi. Loistavasti kasvi viihtyi kesän ulkona, joten toivon sisäoloissa nyt viihtyvän myös hyvin. Keväällä siirrän ulkoilemaan taas, jos nyt onnistun talvehtimaan tämän sisällä. 

Hyvin ulkosalla kasvoi rehevyyttä ja omaa niin kauniit näyttävät lehdet, että on nyt olohuoneen silmäterä. En malttanut enää odottaa syyskuulle tämän siirron kanssa, niin pääsi nyt jo totuttelemaan sisäoloa.  On vaan tottunut aurinkoon ulkona, jota olohuoneessa ei nyt tietenkään ole tarjolla, että katsotaan miten tässä käy?

Viherkasvithan luovat kodikkuutta.

 💚





Vihreyden iloja💚


19/08/2024

Jatkojalostukseen ihanat tupsukat

Kauniit näyttävät ja moneen tarkoitukseen sopivat. 

On taas loppukesän aika, kun syksyä/talvea varten on kiva tehdä erilaisia asetelmia niin ulos kuin sisälle. Näyttävät runsas kasvuiset kukkivat helmisulkahirssit ovat tehneet upeat kukkatähkät ja on aika niitä jo kerätä talteen. Ovat näyttäviä asetelmissa ja syksymmällä voisi tehdä muutama kranssikin. 

Vinkki: Kerätessäni tähkät niin suihkutan hiuslakkaa reilusti niihin, jolloin kestävät kauemmin eivätkä karise. Auringon valossa kauniisti kukintojen värisävyt tulevat esille. 

Harmi, kun en ehtinyt hauskaa kuvaa ottaa.  Oli niin hupaisan näköistä, kun Lulu kissa tassulla heilutteli tähkää leikkisästi rahin päällä. 




Helmisulkahirssi on upea kasvi, jolla on kauniin purppuranpunaiset lehdet ja jopa 30 cm pitkät samanväriset  kukkatähkät. Yllätyin miten valtavasti kukintoa onkin ja ovat erivärisiä.  Aurinkoisen paikan ykkös valinta isoon ruukkuun tai kukkapenkkiin. Näitä ostan taas ensi keväänä ruukkuihin. 


Auringonsäteitä viikkoosi🌸


17/08/2024

Keräily innostus ikkunalaudalle!

 Nämä sisustus yksilöt ilahduttavat niin kesällä kuin talvellakin valolla tai ilman. 

Tämän huoneen ikkunalaudalle olen alkanut keräämään näitä suloisia pieniä erilaisia talolyhtyjä. Paikallisesta liikkeestä kaksi ostettu aiemmin, kesän pihakirppikseltä yksi ja viimeisin maakunta ajelun tuliaisena. Ostan kaiken värisiä, kun vaan kohdalle sattuu. Erään liikkeen verkkokaupasta ihastelin vaalean ruskeita, jospa löytäisin samantyylisiä niin ei tarvitse tilata. 

Elokuun illat herättävät talot eloon. Pujotin ohkaisen led-valonauhan kulkemaan talojen läpi ja ajastimella illalla talojen akkunoista valo heijastaa kauniisti. 

Kirppis reissuillani olen yrittänyt haalia näitä lisää.  Matkoilta ja reissuilta  ostan akkunalle muistoksi, jos kohdalle sattuu.  Nyt niitä on neljä ja odotan innolla, että koko ikkunataso on täynnä suloisia erilaisia pikku taloja, jotka luovat mukavan tunnelman huoneeseen. 

Yksinkertaisen kauniita sisustuksen iloja joka vuodenaikaan sopivia valoilla tai ilman. 

Valon taikaa iltojen hämäryyteen.

💛



Viimeisin hankinta  Jämsän reissulta. Kaikki talot ovat sattuneet olemaan vielä valkoisia, mutta värillisetkin ovat tervetulleet akkunalle. 



Tunnelman hetkiä viikonloppuusi💛


14/08/2024

NYT JA ENNEN - Pienillä muutoksilla uutta ilmettä ja tuunailua!

 On juuri se aika, että tulee sisällä vietettyä enemmän aikaa ja mukava syksyä varten järjestellä jotain uutta. Aivan kun rakentaisi "pesää" taas syksyn/talven iloksi. Kuistilta jäi matala valkoiseksi maalaamani pöytä ylimääräiseksi, joka löysi tästä huoneesta itselleen sopivan sijan. Pienillä muutoksilla omaan silmään muutamien huonekalujen liikuttaminen paikasta toiseen antaa uutta näköä. 

Huoneessa on kaksi mustaa sohvaa kolmen ja kahden istuttava. Aiemmin sohvat olivat ns. kulmasohva asetelmassa.  Siivous päivänä innostuin siirtämään sohvat vastakkain ja Kallax hyllykön toisen sohvan tilalle. Valkoinen pöytä pääsi siirretyn sohvan viereen. Lopputulos on itselle mieluinen ja huone näyttää avaramalta. 

Pienellä "mööpelivalssilla" kivaa muutosta.

NYT




Kivien maalaus innostus ja ulos lasipurkkien maalaus innoitti myös tämän huoneen pöydälle tuunaamaan lasipurkin. Kätevästi akryylimaalitusseilla on mukava piirtää kuvioita spraymaalatun lasipurkin kylkeen. Ja iltojen hämäryyshän tunnetusti sytyttää tässä talossa valoja.
Niin lasipurkkiin sujautin led-valot ja ajastimella syttyvät alkuillasta päälle.



 ENNEN

Sohvat olivat ennen kulmakkain. Tietenkään en juuri ennen huonekalujen siirtoa hoksannut kuvaa ottaa. 



Kallax hyllykkö laatikostolla oli ennen korkealla seinällä, johon pikku sohva sai nyt paremman paikan. Maalamani lapsuuden muisto taikinatiinu on yksi tärkeistä sisustus somisteista, jolle aina löytyy esille tuleva paikka. Se pääsi uudelle paikalle edelleen hyllykön viereen toiselle seinälle. 


Sisustus terveisin🌸