14/01/2022

Tuunailua ja kierrätys ideoita!

  

*Kierrätys/Tuunailu/Vanhat aarteet/Ideoita *

Minulla joka puuhasteluissa tuntuu olevan jompi kumpi kissa asiantuntijana paikalla tapahtui sitten mitä hyvänsä. Otto lempi paikalleen asettunut tyytyväisenä.

  Joulu suklaat tuli syötyä ja jäljelle on jäänyt vain tyhjät rasiat.

 Kierrätys tässäkin kunniaan ja rasioiden tuunaus on mukavaa puuhaa. Saa helposti näyttäviä erillaisia säilytyslaatikoita. Tällä kertaa päällys muodostui vaaleasta kuvio pohjaisesta kuosista ja valkoisista paperikukkasista. Paljon olen päällystänyt rasioita myös lahjapakkauksia varten. Kiva antaa lahja kauniissa rasiassa💓


 

Tuunattuun rasiaa laitan kaikki helminauhani joita käytän askarteluissa ja sisustus somisteena. Käpyjen maalaus kalkkimaalilla on ollut myös viime aikojen puuhailuja. Ja missä säilytän kaikki keräämäni kävyt,siinä vasta kierrätys idea. Putki on aikonaan ollut porevalaisin. Sen mentyä rikki,niin ajatus lähti laukalle, kuinka voin hyötykäyttää kyseisen vempaimen. Ja mites sattuikaan nyt se on käpyvarasto ja samalla kiva sisustuslisä. Hiukan vajetta on putkessa, joten ensi kesänä täytyy taas käpyvarasto tankata.

Kierrätys ideoista vielä, kyseisen huoneen pöydän tein lapsuudenkotini navetanvintiltä löydetystä tosi vanhasta puulaatikosta. Kansikin pöytään löytyi sopivasti kierrätyksen myötä roskalavalta. Pöytä onkin erittäin hyvä säilytystä varten,laatikkoon mahtuu aika paljon tavaraa. ( joka onkin seuraava inventaarion kohde) Laatikko kuuluu myös niihin muistojen aarteisiin,yksi helminauhan helmi myös💓

〰〰 

Kierrätys : Säästät energiaa ja luonnon varoja, toisen riesa voi olla toisen aarre,kierrätys on pelkkää säästöä.

 Ja erittäin mielekästä ja yllätyksellistä.  Saat heittää oman luovuutesi esille ja yllättyä jopa itsekkin lopputuloksesta!

 


 
Vielä piti alkuviikon pakkaset hyödyntää ja käyttää vaasista kuihtuneet ruusut. Jäätyneenä leikkokukista tulee,kuin uudet. Tämäkin eräänlaista kierrätystä. Leudoilla keleillä ovat ainakin hetken ilona ulkona🌸 Kivan punaisen väri vivahteen sain,kun hyödynsin pulloon jääneen elintarvikevärin.Mikä on sinun loistokas kierrätys ideasi?
Leppoisaa viikonloppua!
- Päivi -


10 kommenttia:

 1. Hienoja kierrätysideoita! Itse olen tuunaillut joskus vinon pinon kenkälaatikoita, joissa säilyvät nyt kaikki vanhat kirjeet, kortit, askartelutarvikkeet yms. sälä. Tällä hetkellä on menossa vanhojen kirjojen tuunausprojekti, jossa kaiverran kirjojen sisustaa pois, liimaan, maalaan, lisään pikkuesineitä jne. Joskus olen tehnyt synttärisankarille hänen lapsuuskuvistaan vanhaan kirjaan kerroksellisen jutun. Vaikea selittää, koska jokainen kirja on erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤
   Ja voi miten ihania ideoita sinullakin ollut,oikeen mielekästä kierrätys puuhaa,joka saa kyllä hyvän mielen😍

   Poista
 2. Minä olen tehnyt vanhoista ohuista froteepyyhkeistä pöytärättejä, kangaspaloista pannulappuja, nahkatakeista lasinalustoja, heinäseipäistä aitaa, vanhasta ladonseinä laudoista erilaisia astioita nämä tulivat nyt ensimmäisenä mieleen. Näistä olen myöskin tehnyt postauksen. Olen ideoinut ja mies on auttanut. Kai niitä jotain muutakin on ollut. Ennenkaikkea yritän ettei kaikkea tarvitse ostaa. Hieno on jää kranssisi ja muut tuunauksesi minä en ole tämän lajin taitaja. 🤗😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania tuunauksia kierrättäen sinullakin. On kyllä mukava tehdä, ideoida ja jatkojalostaa hyödytön esine/tavara uusio täyttöön.
   Loistavaa jatketaan ideointia😍

   Poista
 3. Tosi hyviä kierrätysideoita! Innostava postaus ja kauniita kuvia ♡ Hyvää viikonloppua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja❤
   Mukavaa viikonloppua sinullekkin!

   Poista
 4. Olisi ihana saada lahja, joka on pakattu itse koristeltuun laatikkoon :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvistä ideoista!
  Nuo jääkukat viehättivät eniten tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti❤..mää niin innostuin tekemään noita jäälyhtyjä hyödyntäen pakkaset.

   Poista