02/01/2022

Leikkokukista iloa pitkäksi aikaa jäätaiteella

 

Kukkien loistoa jään sisällä💛

Jäälyhdyt valaisevat kauniisti illan hämärtyessä ja ovat koristeellisia taideteoksia pakkaskeleillä. Luonnonmateriaalit (kävyt,varvut,havut ym.) ja kuihtuneet leikkokukat antavat kauniin säväyksen jää taidekakkusiin. Kukat suorastaan hehkuvat uudestaan jään sisällä kauneudellaan.  Näin saadaan eloa ja iloa lisää kukkasista,jotka muuten olisivat menneet roskiin. Tämäkin on sitä kätevää kierrätystä!

Jääkukkataide on hämärässä,kuin kultakimpale ja kynttilän lempeä valo antaa oman tunnelmansa ja värinsä. Eräänlaista valojen ja varjojen leikkiä💛

 


Kakkuvuuilla ja erillaisilla astioilla saadaan erikoisempia lyhtyjä.
- Kakkuvuokaan vettä, isommat kukkaset pohjalle (ovat sitten näyttävästi esillä,kun vuoka keikautetaan jäädyttyään.) Ja loput vuoronperää ladoin päällekkäin. Vain mielikuvitus rajana: väriaineella ja marjoillakin omanlaista väriä lyhtyihin.  Lasten kanssa mukavaa askaretta myös ja heidän omat retkiaartee jäädyyttä astiaan taiteeksi❄
 
 Nyt on ollut leutoja pakkaskelejä, niin pari päivää olivat ulkona jäätymässä. Jos nopsaa haluaa valmistua,niin tämän kokoiset voi myös jäädyttää pakasteessa. Ja kynttilä lopuksi ulkona antamaan tunnelmaa vuuan sisälle ja aina muistaa elävän tulen kanssa,että ei jää vahtimatta palamaan ainakaan yön ajaksi.Eiliseltä luontoretkeltä mukaani tuli kaatuneesta puusta havuja,pikkukäpysiä,puiden urpuja. Männyn oksat odottavat seuraavaa projektia. 
 
Luonto on aivan mahtava aarreaitta erillaisiin askarteluihin ja tuunailuihin💓
 

Idea rikasta alkavaa vuotta sinulle!
 
Minut tavoittaa myös Päivien ilot fasebook sivulta,käy kurkkaamassa ja tykkäämässä💓
 
 
- Päivi -
 

5 kommenttia:

 1. Kiitos Suvi🥰,meillä löysi kakkuvuuat uuden käyttö tarkoituksen😂

  VastaaPoista
 2. No nyt on kyllä niin kauniita, että. Isävainaa teki jäälyhtyjä, mutta en muista koristeltiinko niitä koskaan mitenkään?
  Hyvää alkanutta uutta vuotta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🥰. Meillä joo valmistuu nyt tälläsiä kakkusia,tuli ainakin kakkuvuuille käyttöö😂
   Jäälyhdyt on kyllä kauniita ihan pelkästäänkin🤗
   Sinulle myös kaikkea hyvää tähän vuoteesi❤

   Poista
 3. Nämä kukkajäälyhdyt ovat kyllä kauniita 🤍 Itse on tullut vaan joskus kauan sitten jäädytettyä niitä perinteisiä sankolyhtyjä :)
  Mukavaa alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos🥰 meinasin itsekkin jäädyttää vielä niitä sankolyhtyjä,niin kauniita nekin ovat.
  Sinulle myös hyvää alkanutta vuotta🤗

  VastaaPoista