26/01/2022

Peileillä avaruutta sisustukseen

 

Peilit antavat sisustukseen ripauksen persoonallista tyyliä ja saa huoneen vaikuttamaan suuremmalta ja tuo avaruutta. Peili siis voi puhtaasti olla sisustusta varten, eikä pelkästään peilailuun ja nykyään niistä onkin tullut keskeisiä sisustus elementtejä.

Peilien sijoittelussa on lupa käyttää luovuutta, näin ollen saa kodin sisustukseen ihan uusia ulottovuuksia ja kivoja kuvakulmia. Tämäkin on eräänlaista taidetta ja luovuutta.

Tämä lipastopeili on yksi suosikkini jonka ostin kirpparilta ja kalkkimaalilla maalasin valkoiseksi.  Entisen työkamuni tekemä ihana nallukka muisto koristaa valojen kera  ja värillään asettuu sointuvasti huoneen sävyihin.
Meidän kaikki peilit ovat joko kirpparilta ja tuttavilta saatuja. Osan olen tuunannut/maalannut oman mielen mukaisiksi.

Asettelussa mahdollisuuksia moneksi: lattialle,seinälle,hyllylle,tasolle,pöydälle,ikkunalaudalle. Näin ollen peilien paikkaa on helppo tarpeen tullen vaihtaa. Itse kuulun juuri siihen sakkiin,jonka mieli muuttuu välillä hyvinkin äkkiä ja esine vaihtaa paikkaa välillä melki jo ajatuksen voimalla😂
Peilin avulla luot tilan tuntua. Pystyyn asennettuna saa huoneeseen tuntumaan korkeammalta, kun taas puolestaan vaakaan sijoitettu leventää huonetta. Tämäkin peili on kulkeutunut meidän perheeltä toiselle ja lopuksi meille.Tämä peili ihanuus on lapsuudenkotini seinällä ollut ajansaatossa ja toin sen meille iloksi nojaamaan lattialle seinää vasten pallovalojen kera. Siihen aikaan peilit olivatkin ainoastaan peilailuun. Peilin takana on vielä jäljellä laput ja valmistaja. Ihana muisto💓 Tämä peili on kyllä ehdottomasti minun suosikkini kantaen kaikki ihanat lapsuuden muistot.
Eteisen iso peili toivottaa tervetulleeksi meille. Ja sisustustarroilla saa pientä erillaista näköä,ja niitä on helppo irroittaa ja vaihtaa eri aiheiseen tekstiin. Tai jos kyllästyy,niin poistaa tekstin pois kokonaan. 

Alemyynnistä ostin kauniita peilialusia,juuri sopivan kokoinen esim: kynttilöille. 

💓

- Päivi - 

 

14 kommenttia:

 1. Minulla on eniten peilejä eteisessä - yksi vartalopeili ja ovien karmien väleissä kuusi isompaa sekä kuusi pienempää palapeiliä. Suurentavat kivasti pienehköä eteistä. Yksi vartalopeili on makuuhuoneessa (ja yksi säilössä makuuhuoneen komerossa).
  Pitäisi hankkia pöytäkynttilöitä ennen kun kevätaurinko alkaa paistamaan. Olen polttanut joulukuussa ja nyt pelkkiä lämpökynttilöitä. Olisi muutama kruunukynttilä, mutta jostain syystä säästän niitä MUKA johonkin erityiseen tilanteeseen?! Nyt minullakin on yksi pieni LED-kynttilä, mutta muistatko mihin sellaista kaipasin? Kurpitsan malliseen kynttiläjuttuun, eikä tuo äidiltä saatu mahdukaan siihen. Pitänee keksiä rapun ikkunalaudalle jotain muuta (vaikka ystävänpäiväksi)...
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau sinulla ihana asetelma peilejä eteisessä🤗..ihana avartava fiilis tulee kyllä niistä.
   Mää ostin alesta kynttilöitä,tuntuu että niitä on nyt pitkäksi aikaa. Tiekkö sama mulla kruunukynttilöitä jemmassa johonki parempaan hetkeen❤ hyvä me!
   Leppoisaa päivän jatkoa sinulle🥰

   Poista
 2. Mulla on peilit jopa ulkona!
  Fasaaniherra ei tosin niistä diggaa. Hän kuvittelee näkevänsä ruudussa kilpailijan omalla reviirillään ja sitähän pitää käydä nokkimassa joka päivä. Eikä millään hiffaa, että omalle peilikuvalleen siinä vaan pärisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi juku voin niin sieluni silmin nähdä sen fasaaniherran puuhat🤣
   Meillä vuosia sitten,kun mies vaihtoi autoon tuulilasin ja nosti seinän viereen yöksi sen vanhan. Alettiin ihmettelemään sisällä,että kumma ääni kuuluu ulkoa ja mentiin katsomaan..niin siellähä fasaariherra rähjäsi samoin sille lasille😂😂

   Poista
 3. Ihania peilejä sinulla. Minulla ei juurikaan ole peilejä mutta nyt on ollut niin monta rautaa tulessa että ei ole kerkinyt sisustukseen oikein panostaa, mutta muutoksen tuulet puhaltaa meilläkin. Minulla on kauniita palapeilejä mitä laitan joskus pöydän päälle keskelle ja siihen sitten jotain.... se tuplaa kivasti asetelman tai mitä siihen on sitten laittanutkin. Pari erittäin vanhaa peiliä minulla on myös mökillä toinen on ulkovessan seinällä ja toinen ei ole vielä paikkaa löytänyt. Tuo sinun toisessa kuvassa oleva peili on minun suosikkini näin kuvasta kun katsoo.
  Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta palapeilistä saa kivan rykelmän pöydän päälle ja kivasti avartaa ja tuo näyttävästi esille mitä sen päälle asettelee.
   Tiekkö määki tykkään kans tosta tokastaki peilistä,löysin sen kirpparilta🥰
   Pitäsi ihan kirppis kierros ens viikolla tehdä löytäisikö jotain kivaa.

   Poista
 4. Hienoja peilejä ja kauniita sisustuskuvia <3 Meillä on monta isoa peiliä. Niiden oloon on tottunut niin, ettei niitä paikoiltaan muualle osaa laittaa. Kerran ajattelin siirtää yhden peileistä toiseen paikkaan, mutta sitten peilin alkuperäiseltä paikalta lähti juuri tuo avaruuden tuntu. Peili siirtyi äkkiä entiselle paikalleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aiemmin siirtelin noita ja nyt ,kun ovat löytäneet sopivan paikan silmälle niin taitaa käydä täälläkin niin ,että pysyvät nyt toistaiseksi niissä paikoissa.
   Kiitti🥰 peilit ovat kiva sisustus lisä ja silmän ilo. Pitäsi kyllä vielä haalia muutama lisää.

   Poista
 5. Ei ole koskaan tullut edes mieleen, että sisustustarrojahan voisi laittaa peiliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustustarrat ovat kätsyjä ihan joka paikkaan ja varsinkin peilissä näyttävät kivalle🥰

   Poista
 6. Peilien avulla saa kyllä kivoja juttuja aikaan. Kauniita nuo sinun ratkaisusi! Meillä on kahdessa makkarissa seinän levyiset peilikaapit. Tuovat kyllä todella paljon tilantuntua huoneisiin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Waude sellaiset peiliovet tuovat kaunista avaruutta huoneeseen🥰
   Sellaiset itsekkin haluaisin.
   Mukavaa viikonloppua kiitos sinullekkin!

   Poista
 7. Peilit tuo kodin sisustukseen tunnelmaa ja viihtyisyyttä.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä on, kuin taidetta ja luovuus vain valloilleen🥰
   Kaikkea hyvää viikonloppuusi!

   Poista