21/01/2021

Rottingista ja pajusta moneksi!

 

                            -ROTTINKI/PAJU- KALKKIMAALI -KIRPPIS -TUUNAILU

Kiehtovat luonnon materiaalit paju/rottinki kalusteet ja korit,kopat ym. ovat helppoja tuunattavia kohteita. Kalkkimaali varmasti sinulle tuttu jo entuudestaan. Helppo maalata ja kuivuu äkkiä ja jälki saakin jäädä antiikin näköiseksi. 

Kannattaa tutustua kyseiseen maaliin ja kokeilla eri kohteisiin. Olen maalannut sillä kuistin pöydän,tuoleja,koreja ym. 

Kuvan salkku ostin kirpparilta ja kalkkimaalasin. Loppu tulokseen olen erittäin tyytyväinen.

Kirppareiden monipuolisuus on hyvä hyödyntää,on fasebook kirppariryhmiä ym. Ja yksi mistä olen tehnyt useasti huikeita ilmaisia löytöjä on fasebook "roskalava" ryhmä. Kuinka monelle tämä on tuttu? Ja oletko tämän kautta tehnyt hyviä löytöjä?

"Toisen romu on toisen aarre"

Jouluna saimme ystävä perheeltä lahjaksi tämän kauniin paju vai onko rottinkilyhty? Lyhty löysi heti paikkansa meiltä ja patteri led-valo sisällä loistaa kauniisti,on myös hyvä yövalonakin.


Myös hyvistä kirppari ostoista on tämä rottinkituoli. Ja huomaatkin kuvasta kenen lempi paikka on kyseessä. Otto kissamme viihtyy mielellään taljan päällä. Ja taljat,tyynyt ja huovat ovat yksi intohimoni. Välillä kaupoista oli vaikeus päästä pois, ellen ollut jotain näistä haalinut ostoskärryyni. Huovilla,tyynyillä ja taljoilla saa nopeasti pientä muutosta sisustukseen.


 Valkoinen arkkupöytä on myös kirppari löytö ja erittäin hyvä säilytykseen. Arkkupöydän päälle olen kerännyt vanhoja kirjoja. Kiva sisustus vinkki on vanhojen kirjojen taittelu haitariksi. Puu kiekkoja olen  kasannut vaan kasaksi ja vanhat ikkunan pokat,niillekkin on löytynyt käyttöä.  

 

Vanha kirja kuvassa on edesmenneen isomummoni ihana keittökirja,kirja josta huokuu rakkaat muistot💓


 
Tässä ehkä seuraavat tuunattavat mitkä kalkkimaalilla voisin maalata.

MAALAA,TUUNAILE JA KOKEILE ROHKEASTI!

ILOA VIIKKOOSI💓

 


 10 kommenttia:

 1. Olen kokeillut kalkkimaalia. Se oli sprayta. En tiedä oliko huono valinta, mut olin vähän yllättyny, millaisen matan pinnan se jätti. Ei meinaa uskaltaa pölyä pyyhkiä tuolta kyseiseltä hyllyköltäni, ettei lähde maali. Ehkä olisi pitänyt vielä lakata? Vai onko mulla tosiaan huono maalivalinta?
  Kissan maatessa karvamaton päällä, ei tiedä kumman karvat on siirtyny kumpaan :) On sillä kuitenkin makoisan näköiset olot siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei minä ostin Vintage nimistä kalkkimaalia purkissa ja pensselin kanssa vaan vetelen sitä. Se kyllä kestää pyyhkimisen. Juku en ole tiennytkään,että sitä on pray versiona.Mutta spray on kyllä huomattavasti helpompi kun tarvi kun suihkauttaa,joten vaatisko se versio lakan päälle. Juu kissat niin rakastaa tuota rennon loikoisaa oleilua.

   Poista
  2. Jos ei muu auta, niin pitää taas lukea ne ohjeet purkin kyljestä :) Jos vielä käytän kalkkimaalia, niin ehkä sitten valitsen purkin.

   Poista
 2. On kaunis rottinkilyhty. Sinulla on suloinen Otto kissa:)Minä tykkään kissoista ja olen kissa rakas ihminen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🥰. Otto ottaa oikeen rennosti 🐈‍⬛

   Poista
 3. Vintage Paintilla olen minäkin käsitellyt vanhan lipaston. Vaihdoin siihevn kahvatkin ja luukki on ihan erilainen. Helppo maali levittää ja vaha päälle. Kestää pyyhkimistä paremmin. Kivoja värejä saatavana ja sitä spreimaalia en ole vielä kokeillut. Kivoja tuunauksia sinulle viikonloppuusi. Sitä katselee tavaroita eri silmällä kun on jossain maalauksessa onnistunut. Mun Vintage Paint tunnisteesta löydät lipaston, vink🌸

  VastaaPoista
 4. Piti vielä ihastella sun tuunauksia💑

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! kyllä maalia pintaa ja tyyli muuttuu hetkessä helposti! Kiva mää käyn kurkkaa sun tuunauksiasi.
   Mukavaa viikonloppua,hyvin lumista sellaista,tänne tuiskuttanu niin reilusti lunta.

   Poista
 5. Hienot tuunaukset. Minulla on myös paljon rottinki huonekaluja ja taljojakin on viisi kappaletta. Kalkkimaalia en ole koskaan kokeillut mutta pitäisi. Minä en tykkää yhtään maalaamisesta vaikka sitä olisi meillä mökillä vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🥰 Minunki maalaus hommat jäävät tuohon kalkkimaalaukseen tai johonki spray maali suhauksiin. Jotenki tuolla kalkkimaalilla on vaan niin helppoo saada uutta ilmettä.

   Poista