09/01/2021

Ilot silmälle

 Kukat osana sisustusta antavat eloa ja varsinkin iloa silmälle. 

Orkidea harrastus alkoi minulla viime vuoden keväänä. Ja olen tällä saralla, niin harjoittelijan kengissä vielä. Kukka jota useat sanovat helppo hoitoiseksi,en ole vielä päässyt samalle aaltopituudelle tämän väitteen kanssa. 

 Sisukukas,kun olen,niin olenhan minä päättänyt saada nämä vielä jatkossa kukkimaan uudelleen. 
Muutaman kukan olen harmi saanut tuhottua. Ehkä kyseessä on ollut vääränlainen kastelu,olen upottanut silloin kukan veteen lehtien tyveä myöten. Ja tästä syystä tyvi mätäni ja lehdet putosivat. No niinhän sitä sanotaan virheistä oppii. Yllä olevassa kuvassa vasemman puolinen varsi on ollut pitkään keltainen,sen leikkaan pois kun kukinta ohi. 
Otan ilomielin vastaa hyviä vinkkejä, jos jollain on niitä tarjota. 
 

Olen jokaiseen ostanut Tokmanilta lasiset ruukut (1,99 kpl) ja koristekiviä vaasin pohjaan. Ja minä joka valoja rakastan niin täytyyhän niitäkin olla. Jotenkin näissä valkoinen väri on minua kiehtonut kovasti. Kuivakukkia olen maalannut valkoisella spray maalilla,kuvassa nuo piikkikukat mustassa vaasissa. (kukkien oikeaa nimeä en kyllä muista)


Amaryllys on toinen lempi kukkani,innolla odotan tämän aukeamista (laitan kuvan myöhemmin, kun aukaisee kauniin kukkansa) Tähän myös lasiruukun olen ostanut jopa Biltemasta ja koristekiviä vaasin pohjalle,tulee kaunis kokonaisuus sisustukseen.

Lumisen kaunista viikonloppua sinulle!
 

 

12 kommenttia:

 1. Kauniita nuo orkideat on. Minullakin on yksi mitä olen yrittänyt pitää hengissä kukinnan jälkeen. Minä en voi mitään vinkkejä antaa koska itsekin olen huono tässä asiassa . Kauniita lasisia ruukkuja olet ostanut minullakin on muutamia ja ovat kyllä aina sillon tällöin käytössä. Kivien käyttö on myös kiva idea, pitää muistaa. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 2. Heips! Kiitos minäkin täällä yritän onnekkaasti saada nämä ihanuudet pysymään hengissä ja oppia kasvattamaan näitä oikein. Mukavaa lauantai iltaa sinne!

  VastaaPoista
 3. Orkidea on tosi kaunis. Hyviä ideoita nuo lasiset ruukut,en ole tiennytkään että niitä on olemassa,kun käyn tokmanilla niin pitää ostaa niitä.
  Onpa kaunis luminen maisema.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Orkidea on kyllä kaunis. Niin kauan, kun saan ne pysymään hengissä. Tokmanilla on edulliseen hintaa noita maljakoita. Luulen,että valikoima on lähes sama koko suomessa. Iloa lauantai iltaasi,täällä pakkas päivä ollut.

  VastaaPoista
 5. Olen niin huono orkidean kasvattaja vaikka muka niin helppo. Yksi orkidea enään elossa. Mutta muutenhan noita kukkia piisaa minulla. Talvista sunnuntaita❄️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🤗 kukkien hoito on kyllä mukavaa ja iloja silmille,vaikka välullä hoito vaatiikin vähän enemmän. Mukavaa talvisen lumista sunnuntaita myös sinulle❄

   Poista
 6. Nyt osu ja uppos, nimittäin orkideat, minun lempparikukat nykyään.Joskus 6~7 vuotta sitten ostin ekan kukkani ihan vaan kun se oli niin kaunis valkoisine kukkineen. Ajattelin , että en saa sitä kuitenkaan pysymään hengissä. Mutta kuinka kävikään? Tuo onneton ei ole moksiskaan huonosta hoidostani😂. Kastelen noin kerran viikossa lirauksen varran ja kerran kuukaudessa upotan sen haaleaan veteen ihan koko ruukun kera. Pari vuotta sitten ihmettelin kun kukka joka kukkii noin kaksi kertaa vuodessa oli kukkavanaansa ryhtynyt tekemään pieniä lehtiä. Tarkemmin tutkittuani huomasin, että juurethan sieltä lehtien välistä pilkistää. Orkideani oli alkanut tekemään poikasia👍. Nyt ikkunalla on tämän Muorin lisäksi kaksi samaa lajia, ilmeisrsti perhosorkidea. Lisänä yksi uusi baby ja se eka isosisko. Älä ikinä lannistu, kukkasi palkitsee sinut vielä jonain päivänä. Kysy vaan jos jotenkin voin jelpata sinua😊. Kiva kun piipahdit blogissani ja otit oman paikkasi . Lämmöllä Kaisa ja orkideakakarat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kiitos sinulle sain kullan arvoiset ohjeen tuon kastelun suhteen,loistavaa tuota noudatan jatkossa. Olen kastellut näitä aivan sitten liikaa. Olet todellinen mestari kyseisen lajin kanssa,kun olet saanut ne noin rehottamaan. Loistavaa joten kärsivällisyyttä nyt täällä päässä näiden kanssa,todellakin toivon että se kiitos vielä tulee. Kiitos tiedän kenen puoleen turvaudun kun olen aivan helisemässä. Oikeen mukavaa alkavaa lumista viikkoa sinulle ja mukavia puuhasteluja.

   Poista
  2. Minähän olen sellainen muistan jos muistan kastella - tyyppi. Koska sulla on oikeenlaiset ruukukin niin näet juurista, jos ne on vihreitä ei oo mitään hätää. Jos sit kuitenkin unohat kastelun niin ei ne vihastu, annat sitten vettä kun muistuu mieleen. Lannoitteita en ole ikinä antanut. Mitähän tapahtuisi jos niin tekisin? Se olisi se suuri pamaus, varmaan. Monta uutta tainta♥

   Poista
  3. P.S. Lisäsin sun blogin mun sivuille Ihastuttavien blogien joukkoon.Ethän pahastu?

   Poista
  4. Oi kiitos kiva, kun lisäsit.Minäkin muuten eilen lisäsin sinut🥰

   Poista
  5. Juu onneksi on minulla sellaiset ruukut,että nään juuret,niin voin tsekkailla vähä juuristookin mite jakselevat ja sen mukaa huikkaa kukille. Oi,juku olisi kyllä mukavaa jos saan nämä nyt rehottamaan sinunlaillasi jatkossa. Niinpä kuinkahan sinulle kävisi jos luruttaisit niille vielä lannoitetta.

   Poista