29/03/2024

Näistä on pääsiäinen tehty

 Pääsiäinen on  kevään värikäs juhla, joka kutsuu juhlistamaan lähestyvää kevättäPäävärien keltaisen ja vihreän iloinen aika, jolloin tietyistä perinteistä pidetään aina kiinni. 

Rehevät rairuohot, iloiset narsissit ovat, kuin vitamiiniruiske, suklaamunat, mämmi, servetit, ruoka ja kattaus kruunaavat pyhät. Vietetään kiireetöntä aikaa ja syödään hyvin pääsiäis herkkuja. Nautitaan perheen kesken yhteisestä ajasta ja piilotellaan suklaamunia. Kun omat lapset olivat pieniä he ripustivat sukkahousut tai pitkät kalsarit lahkeet solmussa sängyn pieleen, niin tipu kävi pääsiäissunnuntai aamuna munimassa niihin. Voi sitä ilon määrää aamulla herätessä, mitä niistä löytyi. Sama perinne oli myös minulla lapsuudessani. Onko sinulla joku pääsiäis perinne? 

Mämmiä olen viimeaikoina oppinut syömään, lahjaksi saama pupulautanen on soma kattauksessa.  Pääsiäisruoho on perinteinen pääsiäispöydän koriste. Kylvöastialla saa käyttää mielikuvitusta, tällä kertaa kylvin rairuohot leipä roveeseen. Rove on samalla kaunis koriste. 

Pääsiäisen ajan herkkuihin kuuluu myös meillä pasha, kala, broileri ja liha ruoka. Emme syö lammasta eikä karitsaa. Kananmunien koristelu on myös mukavaa puuhaa. 

Iloista pääsiäisen aikaa 💛💛


15 kommenttia:

 1. Kaunista pääsiäistunnelmaa.
  🐣🐥🐣

  VastaaPoista
 2. Ihanan pirtsakkaa keltaista. Keltainen on juurikin pääsiäisen väri. Ostin itsekin keltaisia narsisseja ja tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset tulppaanit ovat myös niin iloa silmille💛
   Ihana kevät ja värit!
   Mukavaa pääsiäistä🐥

   Poista
 3. Sinulla onkin kaikenlaista kaunista ja keväistä kotonasi. Meillä vähemmän, enkä rairuohoa ole kasvattanut sen jälkeen kun lapset muuttivat kotoa. Hyvää pääsiäistä sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💛 pääsiäinen odotettu kevään juhla innoittaa leikitellä väreillä,
   kun ulkonakin vielä lunta.
   Kyllä se kevät tästä etenee huhtikuun myötä🌸
   Mukavaa pääsiäistä sinnekkin!

   Poista
 4. Kaunista ja ihanat pääsiäisen värit. Minulla on myös rairuoho,se kuuluu
  mielestäni pääsiäiseen.

  VastaaPoista
 5. Hyvää alkanutta huhtikuuta! :)

  VastaaPoista
 6. Totta tosiaan - postauksesi oli oikea vitaamiiniruiske... kuinka tuo rairuohokin voi olla noin tuuhea... minä unohdin laittaa ne herneetkin versomaan... niitä ollut pääsiäis"ruohona" tapana kasvattaa.... tämä pääsiäinen "ulkoisti" jotenkin kaiken... odotti vain nelipäiväistä irtiottoa... Iloisia huhkimisia huhtikkuhusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💚 itsekki ihmettelin , että tulipa tuuheat rairuohot.
   Niin se pääsiäinen meni ja huhtikuun siirtyi kesäaikoineen.
   Samoin ihanaa huhtikuun alkua sinnekkin🌸

   Poista
 7. Huippuihanat ja herkulliset kuvat. Ihanaa alkanutta huhtikuuta sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💛 nyt on pyhä herkut herkuteltu ja nokka kohti odotettua
   kevättä. Samoin ihanaa huhtikuun alkua🌸

   Poista