27/01/2023

Kaunis marmorikuosi ja vihreyttä keittiöön

Vihreys ja vehreys on alkuvuoden innostus  tuoden kevät mielen lähemmäksi. Uudet kasvit ja kauniit ruukut suoranaisesti houkuttelevat minut niiden lumoihin. Tykästyin rehevään Liisantyyny viherkasviin, niin ostin keittiön tasolle vielä yhden. Siihen sopivaksi ruukuksi valitsin tällä kertaa vaalean marmorikuosin. Marmorikuvioinen ruukku on tyylikkään kaunis ja sopii samanlaiselle keittiöntason pinnalle. 

 Vedessäkin kasvavat sipulin versot

Keväistä vihreyttä keittiöön myös keinolla millä hyvänsä. Ja tällä kertaa iloa myös salaattiin ruohosipulin tavoin. Helppoa ja mukavaa!  Sipuli sopivan kokoiseen  astiaan ja lisää sen verran vettä, että vedenpinta hipoo sipulin pohjaa. Vesi on hyvä vaihtaa muutaman päivän välein. Lasiastia tai sopiva lasi on kaunis, koska juuretkin koristeellisesti näkyvät läpi. 

Muutamassa päivässä versoa pukkaa ja juurta alkaa kasvamaan. Useampaan lasiin laittaessa saa kivan vihreän asetelman. Ja saa saksia enemmän salattiin tai voi leivän päälle vihreyttä.








Viikonlopun terveiset💚



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jotenkin todellakin nuo vihreät versot piristävät💚

      Poista
  2. WAU - tämä menee HETI loman jälkeen kokeiluun. Mulla on lasipullossa avokado - jolla jo komeat juuret ja isot lehdet... tarkoitus oli multiin siirtää, mutta on niin kaunis pullo ja upeat juuret - etten malttanutkaan ja nyt ei kyllä ole enää kovin kaunis, joten pitäisi kai uusia sekin... niistähän saisi kivan yhdistelmän. Kiitos tästä vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Avokado kiitos taas siitä vinkistä, minäpä koklaan sitä.
      On muuten kiva sipulista salaattiin ja ruokaan saksia versoja.
      Ihanan vihreys samalla luo keittiöön. Sisimmässäni jyllää näköjään
      kevät kaipuu💚
      Ihanaista sunnuntai päivää!

      Poista
    2. Avokadon käärin ensin kosteaan talouspaperiin ja pistin kaappiin piiloon (=pimeään) kun siemen oli haljennut ja siinä oli sen mittainen juuren alku - että yltti pullon suun kautta veteen... niin silloin vasta pulloon....,

      Poista
    3. Kiitos paljon ohjeesta🥰
      Kiva kokeilla kaikkea uutta.

      Poista