16/03/2022

Nämä jos mitkä tuovat kevät mielen💛


ONNENPENSAAN OKSAT

Itselle uusi ihana tuttavuus onnenpensas💛 Keltaiset upeat kukat oksissa suorastaen huokuvat iloa ja onnea,osuva nimi on oksilla. Yritän saada oksat vaasissa juurtumaan,olisi kaunis piristys myös puutarhassa pensaana. Onnenpensas on kasvisuku joka kuuluu oliivikasvien heimoon ja näitä koristepensaita on useita eri lajikkeita.

Ovat vaasissa kestäviä ja kaunis erillaisiin kukkaasetelmiin. Kerrassaan kevään tuoja ja pääsiäisen kukka🌻 Keltainen kuin aurinko!

Onko sinulle tuttu kukka?  

HELMILILJA

Kevään joka vuotinen varma suosikkini helmililja. Ostin näitä sinisiä kaunokaisia kuistille ja verannalle. Päivän auringonpaiste hellii niitä ja yöksi siirrän vielä sisälle yöpakkasia kuitenki ollut,ei ehkä kuistin suojassa niin pakkasarkoja ole.

 Kestävät kuitenkin 5 asteen pakkaseen saakka.  Lumien sulaessa istutan taas kaikki kukkapenkkiin toisien seuraksi. 

Kanervat keräsin joka paikasta pois ja kyllä talven jäljiltä vihreys ja väri kiehoo niin mieltä ja antaa pirteyttä 💚NARSISSI

Joka vuotinen kevään varma ja tuttu suosikki on myös keltaisen hehkuva narsissi. Ostin nuppusia niin kestävätkin pitempään.  Ovat myös monivuotisia ,niin istutan nämäkin kukkapenkkeihin. Mukava seurata keväällä ,kun nostavat päätään maasta ja kukkivat. 

Narsissit kestävät hyvin pakkasta joten saavat jäädä jo yöksi ulos. Onkin kevään ensimmäinen kukka ilo yleensä ulkotiloissa.  

Aurinkoinen ilma suosii myös ulkoiluun. Joka päivä huomaa,että lumet pikku hiljaa sulavat edes vähän ainakin tienvarsilta ja metsästä. 

Aurinkoa viikkoosi ja nautitaan mukavista ulkoiluilmoista💛


 - Päivi -
 
 

4 kommenttia:

 1. Hei Päivi!
  Kävin reissun aikana vilkuilemassa blogissasi, mutta en malttanut jäädä kommentoimaan. Nyt luin kaikki kerralla.
  Aurinkoisia hetkiä heräävän luonnon keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiitti❤
   Ja ihanaa,että sinulla meni reissu hyvin.
   Pääset nyt asettumaan kotioloihin taas.
   Aurinkoa ja kevät iloa sinulle🤗

   Poista
 2. Onnenpensas näyttää kauniilta, mutta ei ole minulle tuttu ennestään. Sinisiä helmililjoja ja tetenarsisseja ostan kyllä keväisin, nyt on vielä hankkimatta. Hyvä kun muistutit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät kukat ovat niin valoittavan ihania💛
   Jotenkin jo kaipaa talven jäljiltä vihreyttä ja väriä.
   Kivoja kukka ostoja sinulle ja aurinkoisia kevät päiviä🤗

   Poista