14/03/2022

"Toisen roska on toisen aarre "

 

Tämän viikon perjantaina 18.3 vietetään kansainvälistä kierrätyspäivää!

Päivän tarkoituksena on suunnata huomio kierrätykseen ja sen merkitykseen. Perjantaina onkin hyvä päivä ideoida itselleen edes yksi uusi muutos kierrätystottumuksiinsa. 

Mitä on sinun kierrätys ideasi tai ajatus siitä miten voisit tehdä uuden muutoksen tämän asian tiimoilta?

Itse pidän kierrätystä tärkeänä osana arkea. Kirpparit,roskalavat ja ystävien kanssa tarpeettomien tavaroiden vaihdot ovat tärkeä osa kierrätystä. Kuin myös kotona olevien tavaroiden tuunaus uuteen käyttötarkoitukseen. 

 Viikonloppuna kalkkimaalasin kivan kierrätyskorin johon laitoin helmililjan kuistille. Ystävä viikonloppuna kysyi minulta "onko minulla tarvetta kahdelle korille" , jota hän ei tarvitse ja kummatkin tulivat heti hyötykäyttöön kuistille. Sattumoisin kaipasinkin muutamaa ruukkua tai koria näille kukille.

   💛

Fasebook roskalavaryhmistä on tullut erittäin suosittu ja tavarat ym.vaihtavat rivakkaan tahtiin uusille omistajille. Itselle tarpeeton on ilo jakaa sitä tarvitsevalle! Seuraan myös ryhmää onko itsellä annettavaa joutilasta mitä muut kaipailevat.

Mikä on sinun muistoihin painuva hyvä roskalavalöytö tai oletko liittynyt ryhmään tai hyödyntänyt tälläistä kierrätys muotoa? 

Laitanpa loppuun kuvan niin loistokkaasta roskalavalöydöstä,joka vuosi sitten tammikuussa oli minulle erittäin tarpeellinen,kun jalkaleikkauksesta pääsin kotiin. Ja edelleenkin erittäin suosittu lokoilu paikka.

 〰〰

Viime aikainen ihana löytö roskalavalta on sulkataulu😊 Kaunis iso taulu somistaa nyt seinää joka kaipasi piristystä.
Kuin myös tämä monikäyttöinen kukkapylväs on sisustuksen mieluinen kapistus. Samoin  roskalavalöytö. Jouluna pujotan valot pylvään sisälle. Välillä silkkikukka koristeena sisällä ja jotain esineitä päällä. Nyt keväällä päässyt omaan virkaansa pitämään kaunista murattia päällään ja saa kasvin kauniisti esille.
Tässä lopussa tämä  joulukuun 2020 lopulla roskalavalöytö mistä alussa mainitsin. Ja kaikki löydöt ovat paikkakunnalta 10 kilsan säteeltä.  IHANA mekanismituoli toimii kaukosäätimen avulla sähköllä. Ihan paras löytö ikinä ja niin tarpeellinen viime tammikuussa ,kun sain pidettyä jalkaa koholla. Ja kipujen aikana nukuinkin tuossa välillä yöllä. Ja todellakin paras lempi lokoilu paikkani edelleenkin.

Loistokasta kierrätyspäivää sinulle! 

Ja hyviä ideoita arkeen kierrätyksen merkeissä💛 

 


- Päivi -

 

8 kommenttia:

 1. En ole Facessa, joten roskalavaryhmä on minulle tuttu vain muiden puheista. Kuulostaa kyllä toimivalta systeemiltä! Itse kierrätän (lahjoitan pois tai myyn) kaiken ehjän tavaran, mitä en itse tarvitse ja rikkinäisistäkin yritämme ideoita aina jotain... Vastineeksi saan aika paljon lahjoituksena kankaita, lankoja ym. käsityötarvikkeita ihmisiltä, jotka eivät näitä itse tarvitse. Eli kierrätys toimii ainakin meillä ihan mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuullostaa hyvälle ja todellakin ilo saada ja luopua muille mitä itse ei tarvitse.
   Kierrätys on niin huippu juttu💛
   Aurinkoa viikkoosi!

   Poista
 2. Facebookin roskalava on tuttu minulle,minä olen löytänyt sieltä
  jotain tavaraa. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roskalavaryhmä on kyllä hyvin toimiva. Ja kiva sinullekkin tuttu juttu💛
   Aurinkoa viikkoosi!

   Poista
 3. Kyllä minä olen muutamassa ryhmässä ja olen jotain itselleni ottanutkin. Mutta yritän päästä eroon edelleen omista turhista tavaroista. Minä yleensä kysyn muutamalta tutulta ensin ottaako ja sitten vien kierrätykseen. Mutta nyt kun olen fasessa voin myös tarjota täällä. Itse kierrätän tavaroita ja tuunaan ja muokkaan niitä omiin tarpeisiin. Tuo sinun kukkapylväs on kyllä kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin niin huokaisin,kun viime vuoden puolella kiikutin kaikki turhat tavarat kirpparille ja osan luovutin pois.
   Ja just loistavaa tuttavien kanssa vaihdot tavaroissa. Kierrätys on kyllä niin pop.
   Kiitti pidän itsekkin tuosta monipuolisesta kukkapylväästä🤗
   Aurinko viikkoosi💛

   Poista
 4. Kierrätys on toinen nimeni, tai jotain sinnepäin ;D Minä olen kova kierrättämään kaikenlaista. en tiennytkään tuosta päivästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa hyvä sinä❤
   Näillä jatketaan ja kehitetään uusia ideoita!
   Aurinkoa viikkoosi💛

   Poista