13/09/2024

Veranta ja altaanpatio siirtyi syyskuosiin

 On aika ottaa syys vastaan ja eläytyä ulkotiloissa siihen moodiin. Syys sateilta suojaan siirtyi  pöytä tuoleineen, koska verannalla on mukava sateen suojassa istuskella vaikka kahvi ja ruokahetkiä vielä pitämässä. 

Muutenkin verannan/pation järjestys nyt syksyllä muuttui, mutta viimeistää lokakuussa kelit mukaan lukien siirrän suojaan kaikki kalusteet mitkä ovat patiolla. Vielä saamme nauttia niiden olemassa olosta altaan vierellä, kun poutaista keliä on luvattu. Ihanteelliset ilmat ovatkin olleet, vaikka nyt saamme sateen ropinaa kuunnella välillä. 

Uimakelit on jo kesän muisto veden viiletessä. Mutta täytyy mainita  vesibiologia on toiminut loistavasti. Kesän aikana yhden kerran koko altaan vesi on vaihdettu. Vesi on ollut koko ajan kirkasta loistavan suodatusjärjestelmän, ahkerien vesitestien ja aineiden laiton ansiosta. Uida mulskittu on valtavasti ja nautittu kesästä niin pienet kuin isotkin. Uiminen alkaa siirtyä uimahalliin syksyn myötä. 

Syksy on kesästä luopumista, mutta siltikin kaunista tunnelmallista ja raikasta aikaa. Iltojen hämäryys luo oman syys henkäyksen valojen kanssa. 

Helmisulkahirssit ovat kasvaneet valtavan reheviksi ja amppelikukat vielä iloitsevat värillään. Luonto vihertää ja syksy onkin mielekäs kesän jatke.






Viikonlopun terveisin🌸



10/09/2024

Toisen turha on toisen aarre!

 Kierrätyksen isoja iloja!

Kerrassaan sellaisia hyvän mielen tuunauksia. 

Viime postauksessa kerroinkin mukavasta blogiystävä tapaamisesta. Ihastuin sydän juuria myöten tähän ihanaa peiliin, jota oli mukava tuunata ja löysi mieluisan paikan meiltä tähtien kera. Kiitos vielä Stansta🌸 

Kalkkimaalia pintaan ja kontaktimuovista leikkelin tähtiä somisteeksi. Nyt on taas yksi muistojen somiste seinällä kertomassa omaa tarinaansa. Aiemmin ostamani norsu maastoutui värillään hyllytasolle.

Peilihän tuplaa tunnetusti valon ja tilan määrää. Peili kauniilla kehyksillä on myös sisustuselementti ja on huoneen keskipiste. 



Nämä aarteet sain "muuttumisleikkiin" lauantaina Helsingistä Stansalta mukaani. Ruskea peili naamioitui valkoiseksi. 
JA....


Tälle kivalle pidikkeelle keksin heti sopivan käyttötarkoituksen seinälle. Sekin sai kalkkimaali sivalluksen ja pääsi led-tuikkua kannattelemaan. On kaunis, kun tuikkii valoa iltojen/yön pimeydessä. 


Ulkokatoksella olikin hyvä ilma maalailla. Juurikin tällaista isoa tarjotinta/tasoa olenkin etsinyt valkoisellen rottinkipöydälle. Saa nyt vaikka kahvikupposen laskea tasaille pinnalle ja muut somisteet pysyvät suorassa.



Pidän myös erilaisista naulakoista, koska niitä voi käyttää moneen tarkoitukseen. Tälle puuseinälle olen kerännyt myös valkoisia somisteita, osa pääsi naulakkoon roikkumaan. 
Naulakkokin sai kalkkimaalin päälleen. Kyllä on pensseli heilunut innoissaan alkuviikosta. 
Kaunis kiitos ja hyvä mieli💗kaikki saivat mieluisan paikan. Yksi ruskea pidike jäi kaappiin, sille kehitän vielä käyttöä. 



Joistakin hetkistä koostuu paljon muistoja💗



08/09/2024

Niitä elämän tähtihetkiä ja kohtaamisia💛

 Elämän tähtihetkiä mitä on ihana muistella!

Kerrassaan onnistunut risteily kera Tallinnan kiertelyn. Rakastan merta, sitä ääretöntä kauneutta. Ja arvata saattaa tällä matkalla olen tuota meren voimavaraa tankannut itseeni. Täällä sisämaassa asuessa pienien järvien ympäröimänä, niin meri on upeus näiden rinnalla. 

Nautin myös siitä, kun valmiiseen pöytään pääsee istumaan ruokaillen jälkiruuan kera. Illalla laivan ravintolassa musiikkia kuunnellen oli sulosointuja korville hyvässä seurassa. Sopivasti ravintolan katossa ja pöydissä loisti upeat tähdet. 










Tallinnassa oli kaunis ilma kävellä, meillä oli myös linja-auto maissa mukana, joten ostoksen sai suoraan siirrettyä linkkaan. 


Tähtihetket syttyvät myös silloin, kun tapaat henkilön, jota et ole aiemmin tavannut ja tulet taatusti tapaamaan uudelleen. Minut yllätti blogiystävä Stansta muumikassin kera sovitussa tapaamisessa Helsingin terminaalissa risteilyn jälkeen. Kiitos sinulle 💗 Sanoinkin hänelle meidän lämpöisten halauksien kera, että kassin muumit olemme kuin me. Ikuinen halaus on nyt kassissa muistona, ja kassi kulkee ahkerasti kauppareissulla mukanani. Ja kassin sisältö tulee muistoja sykkimään kodin seinillä.

Mutta mitä oli kassissa? 
Siellä oli minulle ihania aarteita, jokainen jo tietääkin, että olen ahkera tuunaaja ja maalisutikalla heiluja. Viikolla saan näppini näiden kimppuun ja laittelen kuvia, kun valmista tulee. 



Lämminhenkisen tapaamisen jälkeen oli siirryttävä kotimatkalle linja-autoon neljän jälkeen. Harmi, kun ei ehditty rupatella pitempään. 

Tällä reissulla meitä oli 25 henkilöä isossa linkassa, joten pitkän kotimatkan vuoksi oltiinkin hyvin rennosti penkeillä. Tampereen kohdalla taivaalla vielä ilahdutti silmiä kuumailmapallo. Kotona olimme ilta yhdeksän aikoihin. 



Tiedät sen tunteen, kun jää hyvä mieli💗


06/09/2024

Jyväskylä ostoksilla ja kiva vinkki!

 Nopeat lähdöt ovat näyttäviä!

Tehtiin keskiviikkona  sellainen "ylläri pylläri" reissu Jyväskylään ostoksille. Just tuollaiset nopeat lähdöt ovat näyttäviä ja kaikki tarpeellinen löytyikin ja vähän ylimääräistäkin.

Tai eihän syysvalot ole ylimääräisiä. Innostuin näistä pullovaloista ja hassua sai jopa kahden vuoden takuunkin valoille. Ei muuta, kun kaappien saloista kaivelin vanhan pullon, jota en ole onneksi vielä vienyt pullopalautukseen. Oli muuten etiketit tiukassa, en meinannut edes liottamalla saada niitä irti.

Valot pullossa pelkästäänkin ovat kauniit, mutta jotain oli sormilla näperreltävä eilen illalla. Joten lopuksihan tähdet loistavat pullon päällä somisteena.

KIVA VINKKI:

Kätevästi saa leikattua helmiäis kontaktimuovista erilaisia kuvioita. Tähtiin tulostin netistä mallin, jotka lopullisesti jäivätkin pullon somisteeksi. 

Leikkelin jopa aluksi sydän kuvioitakin, nekin olivat mieluisia ja pelkästäänkin pullo valoilla on kaunis. Mutta helposti saa muutosta vaihdellen kuvioita ja kontaktimuovi irtoaa helposti. 




Valoissa on itsessään tuo pullonkorkki osa, jossa on/off/ajastus nappula. 


Illalla myöhempää kotiin päin ajellessa kauniisti taivas punersi ja osittain sumu valtasi näkyvyyden.



Viikonloppu terveisin💛


04/09/2024

Kun väri ei miellytä, niin tehdään mieluisa!

 Jos väri ei miellytä, niin maalataan mieluisaksi. 

Paikallis kaupassa oli tarjouksessa 19.90 eurolla kaipaamani tarjoiluvaunu.  Oston tarkoituksena oli, että sijoitan sen toiseen huoneeseen, mutta avatessani pakkauksen väri olikin siniharmaa. Värillään ei alkuunkaan käynyt sinne minne olin suunnitellut. Joten paikan vaihto olohuoneeseen kukkatasoksi. Väri riiteli olohuoneenkin kanssa.

MITÄ TEEN MINÄ?

No arvata saattaa musta spraymaalipurkki hyppysiin ja maalasin sen mieluisan väriseksi olohuoneen elämään. Ja valmista tuli, pääsi peikonlehtikin nyt korkeammalle ihastelemaan ikkunasta tulvivaa valoa ja tasoille mahtuu muita kasveja.  Kätevä liikutella pyörien ansiosta siivouksenkin kannalta ja on muutenkin malliltaan yksinkertaisen kaunis. 

Nyt iski viherkukka villitys, täytyy muutama uusi tulokas ostaa syksyn iloksi. Viherkasvit luovat kodikkuutta ja runsautta ja siivouspäivän kunniaksi telkusta soi rentouttavaa musiikkia korville. 

💚





UUTENA JA MAALATTUNA



Mukavaa viikon jatkoa!

🌸


01/09/2024

Loistavat ostot Jämsästä!

 Mukavan päivän ostokset!

Viimeaikoina olemmekin useaan otteeseen ajelleet Jämsään ostoksille ja syömään. Viime maanantaina miehen kanssa tuli vietettyä myös kyseisissä maisemissa aikaa shoppailun, kirppiskierroksen ja muuten vaan ajellen maisemia katsellen. 

Jämsässä on yllättävän paljon toimintaa ja liikkeitä. Olemme myös yöpyneet Himoksen lomamökeissä laskettelurinteen vieressä. Kaunis paikka myös kesällä eri liikunta muotoineen. 

Ostosreissun tuloksena ostin pikku tason eteiseen. Etsinnässä olikin juuri löytämäni eli valkoinen/puun värinen. Tason päälle pääsi komistamaan SPR-kirppis löytö. Hennolla valollaan on juuri sopiva tilaan. 


Keräilyyn yksi lisää.

Ikkunalaudalle ostin tavaratalosta yhden talolyhdyn lisää. Valinnan vaikeus iski, meinaa tarjolla oli erilaisia ja värisiä. Tällä kertaa harmaan korkeamman valitsin.  Vielä on ikkunalaudalla tilaa monelle talolle. 

Jokaisesta talosta tulee hehkumaan se oma muisto mistä ne on hankittu. 

💛


Kirppiskierrokset tällä kertaa jäivät pelkästään yhteen ostoon. En ole varsinaisesti muumityyppiä, mutta mukit ovat iloisia ja juuri sopivan kokoisia kahvinkin kanssa. Ja mukava kattaa vieraillekin iloisen väriset mukit pöytää, jotka ovat kaikki erilaisia. Ainoastaan Muumi "rakkaus" mukeja meillä on kaksi, kummallekin omat. 

Tällä kertaa Jämsässä yhdellä kirpparilla oli myynnissä uusia muumimukeja. Muumitalomuki lähti meidän mukaan 8 eurolla. Hinta oli paljon halvempi mitä kaupoissa on myynnissä. Mukin päällä oli vielä kiinnitetty pahvinen muumitalon katto. Meillähän kaikki mukit myös muumimukit ovat jokapäiväisessä käytössä eivät siis ole koristeena vitriinissä. 



 Iloisia ajatuksia syyskuun alkuusi 🌻