23/09/2023

VOL 2 Seinän viimeistely kalkkimaalia, paperimassaa ja valoja

 Kun homma on mielekästä niin sitähän innolla jatkaa saadakseen lopputuloksen valmiiksi. Syys sisustus puuhailuihin otin käsittelyyn tämän valkoisen ylätasanteen ajan patinaa huokuvan valkoisen seinän. 

Aiemmassa postauksessa kirjoitinkin kirppislöytö taulusta. Ja homma jatkui seuraavalle seinälle. Vaaleampaan kokonaisuuteen olen nyt tyytyväinen, avartaa tilaa ja tämä seinä korkealta näkyy alas/ylös monesta suunnassa. Sydän taulun tuunausta varten olen säästänyt puisen kehyksen, maalasin sen kalkkimaalilla valkoiseksi,  taulun pohjan mustaksi spray-maalilla.  Aiemmin tein paperimassaa valmiiksi. Valmis massa liotetaan pieneen määrään vettä ja tehokkaasti koneella sekoitus. Itse laitoin porakoneen päähän tallista sopivan sekoittimen, koska olen jo yhden sauvasekoittimen hajottanut tuossa touhussa.  Ylimääräisen veden voi valuttaa pois siivilän avulla. 

 Sopivaa ohkaista taipuvaa rautalankaa olinkin vielä jäljellä. Vääntelin muodon  ja painelin massaa kehikkoon. Jätin mykkyräiseksi, ei niin tarvitse ollakaan tasainen lopputulos. Massasta saa oman näköisiä kivoja somisteita, josta mistään ei taatusti tule vahingossakaan saman näköisiä. 

- Paperimassaa on helppo tehdä: Silppua paperi pieneksi paloiksi kattilaan, laita sen verran vettä, että silppu peittyy. Keitä hiljalleen 20 minuuttia, mutta seosta voi keittää kauemminkin.  TAI liota silputut paperit yön yli kuumassa vedessä. Ja siivilällä taas valuttaa ylimääräisen veden pois. Valmiit työt kuivuvat huoneen lämmössä, välillä käännellen. 

Valkoiset hyllyt olen tehnyt aiemmin mandariinilaatikoista maalaten kalkkimaalilla. Ja syys loihtii meille valoja, niin pitsiset pallovalot pääsivät hyllyä somistamaan ja ovat myös sopiva yövalokin tilaan. 
- Syyshetkiä viikonloppuusi -


6 kommenttia:

 1. Kaunis ja yhteensopiva seinäkokonaisuus. Riittää tutkailtavaa joksikin aikaa, kun kaikki ei hahmotu yhdellä silmäyksellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, oli kyllä mukavaa syyspuuhastelua.
   Syys on aikaa sisäpuuhasteluihin ilmojenkin puolesta.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Olet sinä kyllä ahkera sisustelija ja tuunaaja! Itse tein joskus paperimassaa niistä veteen liukenivista wc-paperirullien hylsyistä, mutta homma jäi kesken eli piparimuoteilla tekemäni sydämet ovat edelleen jossain laatikossa odottamassa jatkojalostusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🌸
   Jotenkin syksyllä taas innostus tehdä kaikkea. Ihankuin syyspesää kyyhään kesän jälkeen😂
   Kiva sinähän voit jatkaa niitä kesken eräisiä ,kun se innostus iskee.
   Kaikkea hyvää sunnuntai päivääsi!

   Poista
 3. Kaunis sisustus. Minä tykkään sisustaaa ja tehdä kaikkea syksyllä.
  Mukavaa sunnuntai päivää sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Mukavia syksyn puuhasteluja sinnekin.
   Ja kaikkea hyvää alkavaan viikkoosi!
   Auringon hetkiä sunnuntai päivääsi!

   Poista