05/07/2023

Tein itse ja säästin!

 Sadepäivänä viihdyn sisäpuuhissa ja tämän huoneen valkoiset sohvatyynyt näyttivät silmääni siltä, että tarvitsivat uutta kirkkaampaa ilmettä. Koska arvostan kierrätystä niin päädyin vaihtoehtoon, että hyödynnän valkoisen tarpeettoman verhon päällysmateriaaliksi. Verhokangas onkin sopivan napakkaa , joten sopiva hyödyntää kangas tuohon tarkoitukseen. Pitkän tauon jälkeen kaivoin ompelukoneen pölyyntymästä kaapista

. Joten tein itse ja säästin  - Ei aina tarvitse ostaa uusia!

Olipas mukavaa puuhaa, ja ompelukonekin suostui toimimaan mutkitta. Voin mainita meidän yhteistyö ei aina toimi sujuvasti. Olohuoneen sohvalle pitäisi tehdä samanmoinen tyyny päivitys.

Heinäkasvit pääsivät nyt vuorostaan somistamaan tämän huoneen pöytää, jotenkin sopivat huoneen harmoniaan.  Ihanat pionit pääsivät keittiön pöydän iloksi.  Kuin myös ystäväni tekemät makrameetyöt sopivat sointuvasti huoneen elämään. Taulut seinällä ovat Poster Storesta, niissäkin aiheena saman sävyiset luonnonaiheet. Seiniä koristaa myös tyttären tekemää taidetta. 

Maanantai sadepäivän illan hyödynsin puoleen yöhön asti C-more ohjelma tarjontaan,  katsoin kaikki Suomen kaunein koti- kesämökit jaksot. Ja miten olikin yöllä kaunis tuo valoputous-makramee, tuli lämminhenkinen tunnelma. 








Sadepäiviä hyödyntäen, mukavaa viikon jatkoa!


17 kommenttia:

  1. Todellakin! Valkoinen ja maanläheiset sävyt antavat kotiin lämpöä ja kodikkuutta. Oikeastaan kaikilla on se oma väri mikä on lähellä sydäntä, mistä tulee se oma juttu.

    VastaaPoista
  2. Kauniin sopusuhtainen vaikutelma.
    Hienoa että osaat ommella 🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä ja ompelukone ei aina ole se paras yhdistelmä, mutta tällä kertaa löytyi meillä yhteinen sävel. Olipas kiva kierrätys tuoda taas vahvasti tässäkin hommassa mukaan.

      Poista
  3. Hyvää jatkojalostusta, arvostan! Saas nähdä montako kuukautta (vuotta?) menee ennen kun oma koneeni löytää tiensä ulos kaapista..? Tänään ei, ainakaan vielä, sada. Siispä mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti🌸
      Kierrätys on niin lähellä minua, että tuli niin hyvä mieli, kun vanhat verhot saivat nyt uuden elämän.
      Joo minullakin saa ompelukone viettää kaapissa pitkään välillä lokoisia vapaapäiviä, mutta nyt taidan useimmiten sitä ulkoiluttaa, kun toimi yhteistyö sen kanssa loistavasti.
      Täällä on satanut älysti!
      Mukavaa päivää sinnekkin🙂

      Poista
  4. Kutsuvan kodikas ja muutenkin ihana pehmeän harmoninen tunnelma. Ja kiitos C-Morevinkistä. Muistaakseni sekin meiltä kaikkien muiden kalliiden kanavapakettien löytyy (oikeesti en halua edes tietää paljonko niistä maksetaan milloin minkäkin urheilulajin takia), mutta en olisi hoksannut, että Suomen kauneimmat kesämökit löytyy sieltä. Haluaisin katsoa jakson, jossa oli mökki meidän rakkaista kesälomamaisemista Vuokatista.

    Nyt on ollut koko viikon niin sateista ja pimeää, että tuntuu ihan hullulta, kun aamullakin pitää laittaa ensimmäisenä valot päälle, mutta tuollainen tunnelmavalo tulee kyllä näillä keleillä oikeuksiinsa <3. Ehkä täytyy alkaa jo sytytellä kynttilöitäkin.

    Mulla on kanssa vähän ongelmallinen suhde ompelukoneeseen, joka on alkanut tekemään löysää tikkiä esim. verhojen näkyvälle puolelle, enkä osaa korjata lankojen kireyksiä oikein. Tarvii ommella sokkona kankaan oikealta puolelta, niin jää ne rumat tikit piiloon nurjalle :).

    Täälläkin sataa ties kuinka monetta päivää putkeen ihan hulluna. Yleensä alkaa nää kelit vasta sitten, kun on meidän loman vuoro. Nyt on siihen vielä reilut pari viikkoa aikaa.

    Leppoisaa kesäoloa Päivi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Annukka ja kiitos!
      Jotenkin ihana hyödyntää nämä sadepäivät sisäpuuhiin. Jos sataa pitempään niin ehdin kääntää koko huushollin ympäri heh!
      Tiekkö se Vuokatti mökki oli suosikkini ja toinen suosikkini oli taasen meidän naapuri pitäjästä.
      Kiva katso C-Moresta, oli kyllä mukavaa ajanvietettä.
      Voin kertoa samaa, samoin löytyy noita suoratoistopalveluita joka lähtöön ja parempi ehkä onkin, että tiedetäkään mitä ne kaikki maksavat.

      Tiedän juuri niin tuo ompelukoneen suhteen, samoja oireita täälläkin sen masiinan kanssa. Mutta nyt oli niin kiltti ja toimi luojan onneksi kiitettäväksi. Seuraavaa kohtaamista jännityksellä odotan kuinka käy!

      Todentotta ihmeen hämärää on iltaisinkin, minä joka rakastan tunnelmavaloja ja kynttilöitä niin nyt alkaa olemaan tätä menoa niiden aika.
      Kyllä nyt odotan aurinkoa ja sitä samaa toivon Annukka sinulle!
      Iloa viikkoosi!


      Poista
  5. Upea lopputulos ja kyllä valkoinen on tyylikäs tyynyissä. Tuo valoputous on kuin koru olohuoneessasi. Aivan huppuihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuli kyllä kiva fiilis, kun sain tyynyt uuteen uskoon ja varsinkin kirkkaamman valkoiset, kuin entiset.
      Nautin niin iltojen ilona , kun valoputous loistaa valollaan.
      Arjen iloista nauttien!

      Poista
  6. Huonosti toimiva, temppuileva ompelukone on kyllä motivaationsyöjä. Minulla loppuu inspiraatio heti siihen. Se on kiva fiilis tehdä ompeluhommia, kun kone käy ja kukkuu just niin kuin pitääkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä minun ja koneen välinen juttu voi olla vähän kummankin puoleinen yhteis ymmärryksen ongelma.
      Mutta täytyypä minun perehtyä paremmin näihin ompeluihin saloihin ja varsinkin koneen ohjekirjaan🤣

      Poista
  7. Meillä ei C-morea ole, mutta noita jaksoja katson MTV Katsomosta, tai nauhoitettuina jos en suorana pysty katsomaan. Enkä usein suorana katsokaan, sillä ne tulevat aina harmittavasti ykkösen puoli yhdeksän uutisten kanssa. Ne ovat minulle ne päivän uutiset, sillä kympin uutisia en katso koskaan, kun mainoksia, mainoksia, mainoksia. No onhan tuo Kaunein kotikin mainostv:n...
    Minunkin täytyisi ottaa ompelukone esille ja ommella uusia iloisemman värisiä sohvatyynyn päällisiä. Tuntuu kuin harmaa kulmasohva (josta haluaisin luopua, mutta mieheni ei suostu) "söisi" kaikki värit huoneesta ja siksi haluaisin värikkäitä tyynyjä.
    Huvitti tuo Annukan ongelma liian löysän tikin kanssa, sillä samanlaista ongelmaa oli minullakin, kunnes kaivoin esille koneen käyttöohjekirjan ja totesin että olin laittanut puolan jotenkin väärin ja kun tein sen ohjeen mukaan, niin jopa tuli hienoa ommelta.
    Miten kaunis onkaan tuo valomakramee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kristiina minäkin kaapin saloista kaivoin masiinan ohjekirjan
      esiin, jospa minäkin hiukan opiskelisin.
      Koska tiedän mistä kiikastaa ompelukoneen ja minun välinen ongelma😂
      Totta muute katsomosta näkee myös ne jaksot,hyvä tietää.
      Minä taidan vielä jotain ommella, jos sadetta piisaa.
      Aurinko ilmat nautin niin ulkona olosta.
      Nyt tosiaan , kun sateista niin illatki ovat tarvinneet tunnelmavaloja.
      Mukavaa viikkoa sinulle🌸

      Poista
  8. Hienoa kierrätystä jälleen! Verhoista on moneksi - kälyni teki aikoinaan ylioppilaspuvun hameenkin verhoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos🌸 niinpä kierrätyksen iloista nauttien.
      Aurinkoa loppuviikkoosi!

      Poista
  9. Tyynyt ovat kauniita ja ne sopii sisustukseen hyvin,
    valoputous on ihana. Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos🌸
      Oli mukava ommella ja iltaisin mukava tunnelmavaloilla nauttia olostaan.
      Sinulle myös mukavaa loppuviikkoa!

      Poista