17/07/2023

Onnistumisesta innostuu!

Onnistuminen ruokkii innostumista ja innostuminen onnistumista!

Tämän kesän todellakin onnistumisen kruunu laskeutui päähän altaan vesibiologian onnistumisen myötä. Jos johonkin oikein innostuu ja kiinnostuu niin asia on silloin mielenkiintoinen ja halu oppia lisää aiheesta. 

Vesi on koko kesän pysynyt kirkkaana ja valtavasti olemme uineet. Aiempina kesinä kahteen kertaa vesi on vaihdettu. Tämän kesän vedenvaihto oli viikonloppuna. Ja luulenpa, että sillä vaihdolla ja edelleen hyvällä vedenhoidolla pärjäämme syksyyn saakka. 

Nyt samoin kuin aiemmin altaan vesihuolto aloitetaan sillä, että PH-Plus aineella nostatetaan järviveden PH-arvoa, että saavuttaa 7,2 lukeman. Hiekkasuodatin on älyttömän tehokas, suodattaa hyvin järviveden humuksen pois nopeasti.  Kun PH  ok, niin silloin kloori imeytyy hyvin. Ensimmäinen klooraus on shokkiklooraus. Nykyään olen ostanut kelluvaan viikko annostelijaan pienempiä klooritabletteja, ne liukenevat paremmin kuin isommat.  Tänä kesänä lähes joka päivä testiliuskalla testaan veden laadun. Ja hiekkasuodattimen hiekkojen pesuohjelman valitsen noin viisi kertaa viikossa tai kun tarvetta. 

Altaan patiota on myös ilo sisustaa kuin myös verannan puolta. Helmisulkahirssit kasvavat hurjasti, viihtyvät todellakin aurinkoisella paikalla. Hyvin lähti kasvamaan rannalta tuotu heinäkasvikin.  Ja se mistä tulee huippu fiilis, lasten ilo uida mulskiessa ja riemusta hyppiessään hauskoja loikkia veteen. Samoin nautin vedessä olosta. 

Ihana kesä, otan tästä kaikki irti. 









Kesän hetkiä viikkoosi🌸


13 kommenttia:

  1. Aivan iihana tuo altaanne ja oleskelutila siinä vieressä. On lapsilla turvallista uida tuossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos💙 jotenkin vesi on kaikille kiehtova elementti.
      Tämän koko päivän lapset ovat uida mulskineet.

      Poista
  2. Mahtavaa että olette saaneet veden laadun pysymään noin hyvänä ja lapsetkin voivat turvallisesti uiskennella ja hyppiä! Ihanat nuo kasvit tuossa oleskelualueella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä harjoittelu tekee mestariksi, neljä vuotta vesibiologiaa
      oppineena. Ihana kesä ja uimahetket, näitä on ilo talvella muistella.
      Heinäkasvit ovat hurmanneet minut, näitä ostan joka kesä💚

      Poista
  3. Mainiota että teillä on tiloja sisällä ja ulkona niin pääset mielin määrin toteuttamaan sisustushalujasi 💕 Iloinen tunnelma välittyy tännekin tuosta molskimisesta ja polskimisesta. Ihanaa tätä viikkoa! ☘️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on kyllä niin intohimoista aikaa, että meidän sakki
      otetaan tästä niin kaikki irti. Koko poppoo niin sopivasti lomalla.
      Kyllä on mulske kuulunu altaalla. Ihana kesä💚

      Poista
  4. Oi kuinka iloisia loiskimiskuvia ja on kyllä kokoa altaallanne... isotkin vesilelut mahtuu polskijoiden kera leikkeihin... voi melkein kuulla riemunkiljahdukset ja loiskeet!!
    Ja tämä on muuten ihan totta: "Onnistuminen ruokkii innostumista ja innostuminen onnistumista! Iloista heinäkuun viikkoa kaikille teille polskijoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja terkut täältä polskijoilta. Meidän sakki on niin kesä
      nautiskelijoita kaikki💚
      Ja varsinkin lapset niistä myös lähtee se kesän ilon. Kuten teilläkin
      ihanien pakureissujen myötä.
      Nautitaan kesästä🌸

      Poista
  5. Ihailen jaksamistasi tuon vesibiologian kanssa - itselläni ei riittäisi kärsivällisyys moiseen. Onneksi meillä tuo meri rantasaunoineen on muutaman kilometrin päässä, joten omalle altaalle ei ole niin tarvettakaan. Eikös teilläkin ole järvi vieressä; uitteko siinä paljon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tämä altaan hoito on niin mielenkiintoista, että innostuu oppimaan aina uutta💙
      Juu laituri on rannassa, mutta vesi nyt niiin älyttömän matalalla. Mieluusti uidaan kaikki nyt altaalla, jotenkin niin helppoa lastenkin kanssa.
      Ihanaa te siellä meren lähellä. Itse halajan aina sitä meren ääretöntä
      kauneutta.

      Poista
  6. Kyllä nyt on saanut nauttia mulahtelusta satoi tai paistoi. Nyt täällä ilta muuttui pilviseksi niin kyllä saunan jälkeen mukava oli mulskahtaa.
    Saa nähdä mitä on kelit sitten loppuviikolle..

    VastaaPoista
  7. Kylläpä on nätin mallinen tuo päivänvarjo 👌 Viihtyisä miljöö. Ja kuinka lapset nauttivat altaassa polskimisesta, kesän riemua 🌺🌿🐝☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tuo jättivarjo on todella hyvä noin aurinkoisella paikalla, mutta tuulisella säällä muistettava ettei ole auki.
      Kyllä ilmat ovat suosineet uimiseen ja kyllä mulske on kuulunutkin😂
      Nautitaan kesän iloista.
      Sinulle myös mukavia kesänhetkiä🌸

      Poista