26/07/2023

Luonnon ihanuudet somisteeksi ja huippu ajanviete!

 Joka kesäinen into kerätä näitä talteen ja ihastella tukevia pitkiä varsia ja kauniita palloja päässä. Asettelin jättilaukkoja kuistin nurkkaan somisteeksi. Pitkissä varsissa ylpeästi esiintyvät kuistin sohvan takana. Osan kukista laitoin roikkuen kuivumaan ja suurin osa on vielä penkeissä. 

Hyödynnän monipuolisesti nämä kasvit, viime vuotisia kuivattuja varsia katkoin  lasiastiaan myös kuistille. Verannan puolella myös pöytää somistaa lasipurkillinen varsia.  Kukkapallotkin voi hyödyntää vaikka asettelemalla samoin esille.  

Ystävältä sain ihanan kimpun kuivattuja norjanangervon oksia. Niin kauniita myös vaasissa. 

Kuivakukista on pitkä ilo🌸

Hyödynsin viikonloppuna aikaa kaappien järkkäilyyn ja se tuottikin tuloksia. Olen aivan unohtanutkin tämän ajanvietteen kokonaan mitä kaappien saloista löysin. Ristikot ovat oikein loistavaa aivojumppaa ja mielenkiintoista ajanvietettä. Iltaisin olenkin uppoutunut näiden saloihin vetäen huovan ympärille ja kynä käteen aivot raksuttaen. Teetkö sinä ristikoita?

Tämän viikon pääpaino kaappien siivouksen lisäksi on ollut kierrätyksessä, laitoin kaikki ylimääräiset myyntiin fasebook kirppariryhmään. Kesän aikana olen myös lahjoittanut paljon SPR:lle vaatetta ja tavaroita. Jotain uuttakin kesä on tuonut tullessaan, olemme alkaneet Rekosta tilaamaan tuottajalta suoraan kananmunia. Lähiruoan myynti-ja jakelumalli Rekossa eli kuluttajat tilaavat lähiruokatuottajilta ruokaa ilman välikäsiä. Jakelu on paikkakunnallamme kahden viikon välein tiistaisin. Ja kyllä nuo luomukananmunat ovat niin hyviä. 
Hetkistä nauttien🌸


18 kommenttia:

 1. Kyllä aidot kasvit aina muovikukat voittaa. Angervon oksat ovat tosi kivat maljakossa. Saan syksyisin syyshortensian oksia omasta pensaasta ja ne ilahduttavat koko talven. Ristikot on myös mun harrastus, lähinnä sadepäivän tekeminen 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, ja syyshortensiat ne myös niin kauniita. Kiva kun saa puutarhan loistoa säästettyä pitkään iloksi. Samoin täälläkin ristikot sadepäivät hyödyntäen, hyvää aivojumppaa.
   Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. En tee (enää) ristikoita. Joskus tein, mutta siitä on aikaa. Täälläkin olisi mahdollisuus ostaa vastaavasti kananmunia ja ne tuodaan ihan tähän lähelle, mutta en ole vielä ostanut. Ne olisi vähän vaikea säilyttää ja kun yksin syö, niin kenno on aika paljon.
  Tänään (ainakin täällä) sateisempaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta jos yksin on niin aika tekeminen on 30 kananmunassa. Eilen oli pikkukanojen munia 6 kpl myynnissä.
   Saa nähdä sadetta luvattu tännekin päin viikolla, vielä aurinko on ilonamme.
   Mukavaa viikkoa sinne!

   Poista
 3. Tässä itsekkin keräillyt ja kuivattanut luonnonkasveja sekä oman kukkapenkin kukkia. Korjaan sen verran että ei norjanangervon oksia vaan jaloangervon🌿Iloa loppu viikkoosi Päivi🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos taas sinulle🥰🤣
   Minä joka en tunnista edes kaikkia kasveja🤦‍♀️
   Oikeesti pitäs mennä jonnekkin kukkakurssille"opi tunnistamaan kasvit"
   Samoin huippu viikkoa sinulle ja kiitos🌸

   Poista
 4. Minäkin sain jonkun ihmeen siivousvimman... se alkoi töissä, kun asiakkaita jäi paljon pois hyvien säiden aikaan. Järjestelin toimiston uuteen uskoon ja kehittelin valmiiksi jo syksyn juttuja... sama puhti jäi päälle kotona ja "ateljeeni" käänstyi ylösalaisin... tyhjensin koko valtavan kulmapöydän hyllyineen+kaapit ja laatikostot. Roskasäkkejä 4 ja kaikkea uutta ihanaa löysin töihini.. nyt jatkuu taas yksi "Iisakin kirkko", eli albumi iltatähdellemme... ehkä saan sen sittenkin valmiiksi loppukuuhun kun pyöreitä täyttää.
  Ristikot ja sudokut ovat mukavaa lentokonepuuhaa... joskin minusta on tullut lennoilla niin kova nukkumaan, että kovin vähän on edistynyt.. mutta mukaan taasen ainakin yhden kirjasen otan. Iloisia touhuja heinäkuun loppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juku jee sinuakin on purrut siivous /järkkäily vimma. Tää vimma on nyt jäänyt päälle, kohta oon myllänny koko talon läpi🤣
   Onneksi hyvin ohi menevää ,tätä tapahtuu kerran vuodessa😂
   Jospa huomenna sataa niin ristikoiden kimppuun käperryn.
   Mukavaa viikkoa🌸

   Poista
 5. Kasvit ovat kauniita kuivattuina ja lisäfiilistä siitä että on itse poiminut ja kuivannut.
  Meillä on syyshortensia, josta otan joskus oksia kuivumaan ja annan ystävillekin. 🌸

  Äsken tein ristikkoa aamukahvilla. Pidän erityisesti tavuristikoista. ♣️

  Luomumunat varmaan maukas kokemus 💕 Tykkään kananmunista kaikissa muodoissa. Nam. Antoisaa tätä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kyllä luonto tarjoaa kaikkea kaunista iloksemme!
   Kiva tuossakin ristikossa on tavuja, täytyypä sekin sivu täyttää.
   Täytyy juu sanoa, että ovat nuo luomu kananmunat vaan niin maittavia ja
   leivonnaisista tulee kuohkeita.
   Auringon iloa päivääsi!

   Poista
 6. Kyllä vähintään kerran kesässä iskee siivousvimma, ja hienoa, että siinä löytyy samalla aarteita, joita ei muistanut omistavankaan. Ristikoita ja sudokuja tulee täyteltyä silloin, kun haluaa nollata pään kaikista häiritsevistä ajatuksista.
  Aurinkoista viikonloppua sinulle siivoten tai rennosti löhöillen, ristikoilla tai ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti siivous päivissä on juu hyötyäkin😊
   Ristikot ovat olleet sadepäivän iloja, sade ropisee, niin minä kiepsautan itseni viltin mutkaan vaikka verannalle ristikoita tehden.
   Mukavaa loppuviikkoa sinnekkin ja kivoja puuhia🌸

   Poista
 7. Tavaroiden raivaaminen ja kierrätys on kyllä niin iloa tuottava asia. Meilläkin on järjestetty paikkoja sekä kotona että mökillä. Kotona siivottiin ulkovarasto ja kummasti tilaa tuli lisää. Mökillä siivottiin ensin parvi joka nyt on kuin eri tilaa aiempaan verrattuna. Senjälkeen vuorossa oli vielä ulkovaja, johon oli kertynyt tavaraa jos jonkinlaista. Pari jätesäkillistä tuli sekajätettä ja vielä jäi kunnon tavaraa kierrätykseen vietäväksi. Ah, mikä hieno tunne kun vihdoinkin ruvettiin toimeen.
  Ristikkoja ratkon aina kun sellaisia käteeni saan. Täällä ruotsinkielisellä paikalla ei ole helppo löytää tarpeeksi vaikeita suomenkielisiä ristikkolehtiä. Niitä hamstraankin aina kun mantereella käyn. Täällä on yleensä myynnissä vain helppoja ristikkoja ja ymmärränhän sen kun enemmistön äidinkieli on ruotsi. Suomenkielisiä on noin 5%.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kyllä tulee niin huippu olo, kun saa kunnon inventaarion tehtyä. Oikein aihe niin ruokkii, että innostuin vielä tänäänkin käymään kaappeja läpi.
   Jännä tälläinen urakka iskee aina kerran vuodessa ja aina loppukesästä tai alku syksystä.
   Teilläkin ollut hieno meininki päällä, hyvä te myös!
   Voi, että useasti muistelen mökkimajoitusta siellä kauniissa Ahvenanmaalla, oltiin viikko siellä Bomans stugor paikassa. Ja toinen kerta Vip matkalla kolme päivää Ahvenmaalla hotelilla. Ihana paikka, mieli halajaa sinne uudelleen.
   Nauttikaa olosta siellä! Ihanaa viikonloppua.

   Poista
 8. Kaappien siivous on meneillään täälläkin tai se on ollut jo toista vuotta .Ensin kotona ,mökillä ,kotona ,ja nyt mökillä kun keittiö vihdoin valmistui. Ylimääräisiä olen nyt antanut pois .
  Laukkojen kukkia olen minäkin kuivattanut ja jotakin muutakin ne on kyllä kivoja ja niinsanotusti ilmaisia koristuksia .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa teillä keittiö valmiina mökillä, mukavia kokkailuhetkiä mökille.
   Niinpä otetaan puutarhan ilot talteen ja todellakin ilmaisia iloja. Olen niin kesän loistanut luonnon ja puutarhan kukilla.
   Ihanaa viikonloppua ja kivoja puuhia sinne!

   Poista
 9. Kiva idea laittaa angervoita kukkavaasiin ja ihania nuo jättilaukat. En ole koskaan saanut laukkpoja kasvamaan meillä.
  Minä olen kova ristikoiden ratkoja. Joka päivä teen ainakin yhden. Ihaninta aivojumppaa ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos puutarhan ja luonnon ihanuuksia on mukava kerätä talteen🌸
   Luvattu onkin niin sadesäätä, että ristikoista saa hyvää seuraa.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista