01/06/2023

Yllätin itseni - sadepäivän puuhia!

 Nyt tuli aivan juhannus fiilis💚

Syreenit kesän tuoksuvat kaunottaret. Poimin siivouskimpun pöydälle ja tuli jotenkin aivan juhannus fiilis kukista. Yllätin tänään aivan itseni, koska ilma niin viileän ja sateisen oloinen, onneksi aurinkokin hiukan esiintyi sentään.  Päivän päätin pyhittää tämän huoneen kesäkuosiin laittamiseen. Kutsun tätä nyt kesähuoneeksi. 

Joten sellainen mööpelivalssi täällä tapahtui.

Siirsin rottinkisohvan ryhmäksi muiden sohvien kera. Nyt saa istuskella ympärillä ja pöytä keskellä. Kukkataso pääsi nyt kokonaan ikkunan viereen. Seinän viereen ikkunan lähelle rottinkituoli ja rahi. Nuo luonnonmateriaali rahit ovat kauniita, pikku talja ja huopa rahin päällä sen vuoksi, koska Lulu teroittelee mielellään siihen kynsiä, että rapina käy. 

Kaiken päätteeksi kuppi kahvia, ihastellen ja tuoksutellen syreeneistä tulvivaa tuoksua. Pelkät kukatkin tekevät kesäisen oloista. Kerään kesäisin useasti vaaseihin luonnonkukkia. Varsinkin juhannuksena on monessa vaasissa luonnon silmäniloja. 

Kunpa nämä ilmat kesäkuun alun myötä lämpenevät uudestaan pian, tänään satoi täällä jopa rakeitakin, joten oiva päivä sisäpuuhasteluihin.



Kaappia siivotessani löysin muutamia korkkisia korkkeja. Iso lasinen ruukku kaipasi somisteeksi jotain, niin päätinpä siihen kerätä näitä astian iloksi. Voi muute kestää, kun näitä luonnonmateriaaleja on astia täysi. Täytyypä ystäviäkin käskemään laittaa korkit jemmaan. 






Tämän siivouspäivän saldona ainakin tästä huoneesta löytyy kaksi oikein rennon näköistä kaveria. 







- Loppuviikon terveisin  ja hyvää kesäkuun alkua - 


12 kommenttia:

  1. Sireenit, tai niin kuin jossain päin sanotaan syreenit ovat niin ihania. Olen mökillä yrittänyt kasvattaa jo vuosikymmenia sireenipensasta, mutta se ei koskaan ehdi puolta metriä korkeammaksi ennenkuin, joko jänikset ,tai kauriit syövät kaikki latvat ja kukat siinä samassa. Tällainen kylmä päivä on hyvä käyttää siivoamiseen, Sen tein minäkin.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin sanon värinä sireenit ja välillä syreenit😂
      Ovat kyllä tuoksullaan ja kukinnoillaa ihania.
      Voi sentään teillä nelijalkaiset käyneet popsimassa puskat🤦‍♀️
      Meillä taasen omppupuita on maisteltu.
      Todellakin loisto sisäsiivous päivä, näin viileän kelin myötä.
      Kiva sinäkin olet samoin pyhittänyt päiväsi.
      Samoin viikonloppuset sinnekkin🌸

      Poista
  2. Hieno päivä siivota ja nautiskella kahvista sen jälkeen! Meilläkin on pihalla sireenipensaita, mutta sisälle en voi tuoda kukkia. Haju voimistuu sisällä liian vahvaksi allergiaan taipuvaiselle nenälleni. Samoin on jouluna hyasinttien kanssa - kuistilla saavat olla.
    Ihanan rennot kaverit sinulla! Tuo ensimmäinen on kyllä lähes identtinen omalla sohvallani lötköttävän nallukan kanssa. Kissaa meillä ei ole ollut vuosiin - yyh, tuli vähän ikävä Tyyneä!
    Lämpöä odotellessa toivottelen sinulle hyvää kesäkuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos🌸 kyllä oli kiva siivous innostus päivä mutta koomista oli kun ulkona satoi välillä rakeita kesäkuussa🤦‍♀️
      Oi,ihanaa sinulla nalle serkku siellä yhtä lokoisia päiviä, kun tämäkin.
      Lulu ottaa tälläisellä ilmalla kaiken irti sisällä olosta.
      Voi kuinka ihana nimi oli teidän kisulla❤️
      Aurinkoa ja lämpöä toivotaan..sitä myös sinulle!

      Poista
  3. Minulla itselläni on mökillä sellainen kaaos että on mukavaa lukea ja katsella muiden siistejä huoneita . Minulla on korkkeja kerättynä yksi iso lasipurkki toisen sellainen annoin kaverille . Nyt taitaa kestää korkkien keräily kun viinipulloissa on nykyään tavalliset korkit pääasiassa . Mutta kysy jostain ravintolasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa odotella, kun saatte mökillä remontin valmiiksi. Niin kyllä lopussa kiitos seisoo. Niinpä kaikki ilo viedään, kun korkkiset korkit ovat muuttuneet tavis korkkeihin. Täytyy niitä korkkisia haalia.
      Mukavia mökkihetki teille ja ihanaa kesäkuun alkua, kunpa kelit lämpenisivät.

      Poista
  4. Mulla alkaa tänään viikon talviloma (kelit sen mukaiset), joten pahoittelen aiheuttamaani säähaittaa :D. Rakeita ropisi täälläkin eilen, eikähän sille voinut oikein enää muuta kuin nauraa. Toki harmittaa kaikkien tulevan viikonlopun valmistujais- ym. juhlijoiden puolesta, jos suunnitteilla on ollut juhlat ulkotiloissa.

    Ihanan kotoisalta ja lokoisalta sulla näyttää. Ja kimppu maljakossa kruunaa siivouksen tuovan hyvän mielen. Syreenit on niin kauniita, vaikka kukinta kestääkin harmillisen vähän aikaa.
    Viime syksynä leikkasin liki maata myöden alas meidän valkoisen syreenin (oikeasti sireeni sopii mun suuhun paremmin, mutta näyttää kirjoitettuna vähän hassulta, tai siis ihan joltain muulta sireeniltä), kun oli mennyt jo niin huonoon kuntoon. Lila jäi jäljelle ja kaunis sekin on, vaikka valkoinen onkin mun lemppari. Mutta jännää semmoinen, että vaikka olen ostokukkien kohdalla varsin nirso ja valkkaan yleensä aina valkoista, luonnosta kerään kaikkea keltaisesta punaiseen ja siniseen ja sekoitan keskenään. Mutta luonto osaakin itse järjestää aina ne kauneimmat värit. Myös lupiineista tykkään tosi paljon, vaikka niitä kai pitäisi nykyään kitkeä sen minkä ehtii. Ymmärrän pointin vieraslajeista, mutta täällä ei ainakaan ole teiden varsille kasvanut mitään lupiinien tilalle sen jälkeen kun ne on rankalla kädellä karsittu. Paljon nätimpää oli ennen hävitystä.

    Mukavaa viikonloppua, sisällä ja ulkona <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nauti lomastasi, lomat ovat niin ansaittuja vapaita olivat ilmat mitä hyvänsä.
      Kyllä eilen sai silmät pyöreänä olla, kun rakeita ropisi täälläkin ja hyvin viileä ilma.
      Kiitos sainkin oikein kunnon siivouksen aikaseksi kerätäkseni vielä syreenit vaasiin.
      Tiekkö aivan sama juttu minulla kaupasta/kukkakaupasta lumoudun aina valkoisiin kukkasiin ja sitten taasen, kun luonnosta kerään ihan kaiken väriset ja olen niistä niin onnellinen. Niin se ihmis mieli muuttuu heh!
      Leppoisaa lomaa sinulle ja viikonloppua!

      Poista
  5. Syreenikimppu on kaunis. Kesähuone on kaunis ja viihtyisä.
    Täälläpäin on kylmä sää ja eilen aamulla satoi rakeita,toivottavasti pian
    sää alkaa lämpenemään. Hyvää alkanutta keskuuta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukat niin tekevät kesän ja ovat vaasissa suoranainen ilo.
      Kyllä saisi ilmat lämmetä, sen verran viileä on sää ollut rakeiden säestämänä eilen.
      Kaikkea hyvää sinulle viikonloppuusi!

      Poista
  6. Siivouksen jälkeen syreenit maljakossa ovat kuin piste i:n päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos🌸 niinpä kukat kruunaavat kyllä siivous päivän.
      Ja ihanaa kerätä luonnon ja puutarhan kukkia.

      Poista