24/02/2023

Yksinkertainenkin voi olla kaunista!

 

Kevätalven innoittamana siivous innostuskin iskee ja pakonomainen tarve sisustella kevättä varten. Ikkunoista tulviva auringonvalo ja päivät ovat pidentyneet huomattavasti saavat energiaa kehoon. Ja muutenkin olemme taas askeleen edellä kevättä, kun maaliskuu on ovella. 

Rapputasanteella olevat kuivatut jättilaukat siirsin pois ja eteiseen isoon lasivaasiin jätin vain varret somisteeksi. Yllättävän paksuja osa, ei meinannut edes saksilla saada katkaistua. 

 Olohuoneeseen pyöreään kulhoon asettelin pelkkiä jättilaukan kukkia. Valtaisan isoja pallukoita ovatkin.  Kaikkia hyödyntäen niin saa pitempi aikaisen ilon. Yksinkertainenkin on kaunista🌸 Aina ei tarvitse ostaa uutta, vaan jatkojalostaa uudelleen käyttöön tarpeettomat. 

Jättilaukat ovat suuria. Varret pitkiä ja paksuja.  Kestävät hyvin kuivakukkina. Kuivakukissa paljon siemeniä vielä kerättävänä, ne otan talteen ja keväällä istutan maahan.  Ensi syksynä sitten taasen uudet kukat kuivumaan. Ja luonnonmateriaalia haalineena, kuivakukkia kerään syksyllä enemmän eri lajikkeita. Ovat pitkäaikainen ilo taasen syksystä kevääseen.

" Start the day with a smile" Viikonlopun  terveisin🌸


8 kommenttia:

 1. Kas, kun ei ole tullut itselläni mieleen kerätä pihalta talteen nuo jättilaukat, kiitos siis vinkistä ensi kesää ajatellen. Ne näyttävät tosi kauniilta maljakossa.
  Hyvää ja levollista viikonloppua sinulle, Päivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja kiva ensi kesän kukkaloistoa odotellessa🌸
   Sinulle myös ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Minä olen kerännyt myös näitä laukkojen pallukoita maljakkoon mutta näin minä en ole niitä hyödyntänyt . Kiva vinkki kiitos tämä menee minullakin jatkoon .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Nämä jättilaukat ovat todella hurmaavia isoja kaunottaria🌸
   Kiva sinullakin kasvaa ja saat kerätä talteen kesäisin.
   Mukavaa viikonloppua ja kivoja puuhia sinulle myös!

   Poista
 3. Kivasti keksitty!
  Kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 4. No, onkin kauniita noin laitettuina, olet kekseliäs!
  Poikkesin blogissasi ja täällähän oli vaikka mitä kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle🌸
   Ilo saada uusia blogi ystäviä.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista