01/02/2023

Alkuvuoden koukuttavat ostot ja puuhat

" Taottava kun rauta on kuumaa."

  Juurikin niin, kun on otollinen aika ja innostus on tartuttava tilaisuuteen ja jatkettava tätä mieluista puuhaa. Alkutalvi tuo todellakin sieluuni niin uudet tuulet, että pakonomainen kevät vihreys laskeutuu meille ja sydämeeni. 

Jotenkin viherkasvit heräävät meillä eloon ja loisteeseen tähän aikaa vuodesta. Uudet kasvit ovat enemmän kuin tervetulleet. Paikalliskaupassa kulkiessani vaistomaisesti pysähdyn ihastelemaan kasvien kukoistavaa vihreyttä. Ja ei siinä kaikki haluan ne istuttaa näyttävästi kauniisiin ruukkuihin. Pampularuukusta tuli yksi suosikkini, joten keittiöön ostin harmaa sävyisenä ja vehreyttä loistamaan istutin rehevän nappisaniaisen.

- Koristeellinen ja tiiviskasvuinen saniainen nauttii sumutuksesta, on arka liikakastelulle, mutta tulee olla koko ajan kosteaa. 
Myös marmorikuvioinen ruukku on tyylikäs viherkasveille. Niitä tuli myös ostettua vanhoille kasveille. Umpiruukut olen ns. salaojittanut laittaen ruukkusoraa pohjalle. Tulipahan ajoissa vaihdettua mullatkin jo suurimpaan osaan kasveja. 


Kaikkea hyvää helmikuun alkuusi💚


8 kommenttia:

 1. Upeaa keväistä vihreää- Kaunis tuo pampularuukku.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo pampularuukku on kaunista katseltavaa siihen taitaa sopia kukka kuin kukka . Sinä olet antanut hyvän startin viherkasveille kun olet jo mullatkin vaihtanut . Minunkin pitää aloittaa jossain vaiheessa multien vaihto mutta taidan kuitenkin hetki malttaa . Kotiin pitää kuitenkin tässä hommata multaa niin on valmiina kuitenkin sitten . Minulla on kaikki altakasteluruukuissa kun olemme melkein koko kesän mökillä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💚 altakasteluruukut meilläkin noissa isommissa kasveissa.
   Ovat todellakin huolettomia,kun on pois pitkään kotoa.
   Kevät kaipuusss parasta lievitystä on viherkasvit ja saa näppinsä upottaa multapussiin. Onneksi kevät ja kesä edessämme. Kohti sitä mennään.
   Ihanaa helmikuuta🌸

   Poista
 3. Upea pampularuukku <3 Kauniita kuvia ja ihania huonekasveja. Tämä aika vuodesta inspiroi huonekasvien hankkimiseen, uusiin ruukkuihin vaihtamiseen. Meillä kukkii amaryllis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💚
   Oi Amaryllys on niin kaunis kukka.
   Onneksi on vuodenajat jokaisessa on omat mieli puuhat.

   Poista
 4. Ihana vihreys ja tuo pampularuukku kaunis!
  Hyvää alkanutta helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💚
   Jotenkin nuo viherkasvit ovat vetäneet minun puolelleen.
   Samoin mukavaa helmikuuta, taas ollaan askeleen lähempänä kevättä.

   Poista