10/06/2022

Keskellä kesän ihanuuden!

  

Ihanuus on koittanut suvi suloinen ja saamme nauttia vihreyden antamasta ilosta ja voimasta! Tätä itse olen kaivannut pitkän talven jälkeen ja luulen, että  moni muukin!

Tämä alkukesän kaunotar kukkii vain hetken. Niin kaunis hennon tuoksuva herttaisen valkoinen kukka on kuin kesän avaus. Joka kesä odotan tätä kaunista kukkaloistoa, että riennän nuuskimaan ja kuvamaan ihanuutta. Ja muutaman oksan raaskin taittaa keltaiseen kannuunkin.

Omenanpuita meillä on kaksi, joten syksyn satoa odotellessa. 
Pidän puista ja pensaista. Luumupuu alkoi pudottaa kukkansa, niin omenanpuu vuorostaan kaunistaa puutarhaa kukillaan. 
Minun lisäksi toinenkin nuuskija on puun alla, uskollinen karhu vahtihan siellä seuraa omenapuun kukintoa. 

Kesä on aikaa viihdyn ulkona näiden kaikkien kesän ihanuuksien keskellä. Kaunis vihreys, pouta pilvet ja aurinko niistä nautimme💛,kun nyt mahdollista.

Omasta puutarhasta on ilo kerätä satoa!

Kesä on puutarhassa kukkaloiston ja sadosta nauttimisen aikaa. Tämä alkukesä on itselle ensimmäinen, että kasvatan lavoissa ja ruukuissa. Innolla odotan perunoiden satoa, ensimmäiset uudet perunat pitäisi saada kattilaan ehkä juhannuksena. Tomaatit, porkkanat, lehtisalaatit ja ystävältä sain itselle uutena tuttavuutena Lipstikan taimen.

Lipstikka on vanha perinteinen maustekasvi. Monipuolisesti kasvia voi käyttää lehtiä ja juuria myöten keittoihin, kastikeihin, patoihin, muhennoksien ym. mausteeksi. 

Onko Lipstikka sinulle tuttu kasvi?  Mihin kaikkeen olet sitä hyödyntänyt?
Viherpeukalo taituri ystävältäni sain tomaatin ja chilin taimet. Päivä päivältä nekin huimasti kasvavat. Kuistin ikkunalle asettelin chilit ja amppelitomaatit roikkumaan.Nauti auringosta, vihreästä nurmesta, taivaan pouta pilvistä, 

sade pisaroista ja linnun laulusta💚 


Eletään hetkessä ja nautitaan mitä meillä on ympärillämme ja lähellä. Eilen tuli todettua, miten elämä pyyhkii kaiken silmien vilinässä pois, läheisemme menettivät kodin ja kaiken omaisuutensa tulipalossa. Siitä voi olla kiitollinen, että henkilövahinkoja ei suur palossa tullut ja ne mitä ovat omistaneet ovat muistoissa ja sydämen sopukoissa.  Elämä rakentuu uusista palikoista pikku hiljaa askel askeleelta 💓

 

- Päivi -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti