10/12/2025

Aina on kokeiltava uutta!

 

Uutta taasen kokeiluun

Viikon keittiö askareet veivät aivan mennessään, kun kaupassa katselin kinuskikreemi purkkia ja pakkohan niitä oli muutama ostaa kokeeksi. 

-Helpot viinerit-

En koskaan ole tehnyt viinereitä ja yllättävän helppojahan niitä oli valmistaa voitaikinasta. Voitaikinapalan ensin kostutin kanamunaseoksella jonka jälkeen   ripottelin raesokeria . Päälle nokare kinuskikreemiä ja marmeladia. Uuniin paistumaan 225 asteeseen n. 10 min. Lopuksi päälle hiukan tomusokeria. 

Olipas mukavan helppoa ja kaiken lisäksi vielä herkullistakin.  

Seuraava kokeilu kinuskikreemistä onkin kinuskikorvapuustit ja kierrepullat muffinssivuokiin. 

Nyt on iltapäiväkahvin kera viikolle tarjottavaa. 





Ja valmistui myös  jouluisia viinereitä luumuhillolla. Meillä taidetaankin joulutortut tehdä jatkossa juurikin näin. 

 Marmeladeista omena-kaneli on minun makuuni. Seuraavaksi kokeiluun myös vaniljakreemi versio. 


 
 Arjen pieniä herkkuhetkiä!


10 kommenttia:

  1. Minä olen joskus paistanut torttutaikinasta neliöitä -ja taisi olla joskus tähtiäkin- ja leikannut ne jäähtyneenä halki.
    Väliin olen laittanut luumuhilloa ja kermavaahtoa.
    Hyviä nekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam 😋 kuulostaa herkulliselta, täytyypä myös kokeilla.
      Mukavia nämä joulun alus leipomukset.

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä viinereitä.

    VastaaPoista
  3. Liian houkuttavaa 🤎😀 Hyvän näköisiä!

    VastaaPoista
  4. Nämä on helppoja. Meillä värkkäilty näitä jo ainakin 20 vuotta. Tuo paistonkestävä vaniljakreemi on minulle uusi.

    VastaaPoista