21/06/2024

Kesän kohokohta ja kiva seitsemän kukkaa vinkki🌸

 Valon, kesänjuhla ja yöttömän yön taikaa!

Juhannuskoivut ja luonnonkukat hurmaavat tämän hetken, nautitaan juhannuksen vihreydestä. Juhannus on kesän ehdoton kohokohta, johon kuuluu tiettyjä perinteitä. Juhannuskokot, sauna, rannalla olo, grillailut, mansikkatäytekakku, yhdessä oloa, rentoutumista, kesäkisat, luonnonkukkia ja juhannuskoivut💚

Joka vuotinen perinne on tontilta kerätä koivunoksia ja luonnonkukkia. Ehdottomasti juhannus koristeluun kuuluvat myös kaksi koivua kuistin rappusten viereen. 

Järjestän myös meidän väelle kesäkisat. Lajeina: tikanheitto, renkaan heittoa, frisbeegolf, pallon heittoa ja  saavi melkein täyteen vettä, jonka pohjalle juomalasi ja kolikoita vaikka reilu kymmenen. Kuinka monta kolikkoa saa pudotettua, että osuu lasiin. Yllättävän vaikeaa ja hauskaa.

Pientä luonnonkukka hemmottelua ajattelin järjestää meidän väen jaloille. Jalkakylpy seitsemästä kukasta ja lehdistä🌸 jalkakylvythän rentouttavat kehoa ja jalkoja. Esimerkiksi puna-apila, koivun lehdet ja voikukka puhdistaa ja rauhoittaa ihoa. Vadelmanlehdet supistavat ihohuokosia ja vilkastuttavat pintaverenkiertoa. Piharatamon lehdet ovat hyvä apu väsyneille jaloille. 

Nautitaan luonnon antimista ja otetaan terveys hyöty vastaan luonnosta.

Otankin tällaisen jalkakylvyn aivan kesäiseksi tavaksi keräten esim:  niittyleinikkiä, harakankelloa, päivänkakkaraa, puna-apilaa, koivunlehtiä, vadelmanlehtiä ja piharatamoa. 

Ihanaa juhannusta💚








💚

14 kommenttia:

  1. Kiva vinkki ja hauskan kuuloinen ohjelma teillä. Ihanaa juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Ihania kesäkuvia - hyvää juhannuksen aikaa sinulle ♡

    VastaaPoista
  3. Ihanaa ja aurinkoista juhannusta.

    VastaaPoista
  4. Ihanan juhannusmaista ja kesäistä! ♥
    (Sun kommentti oli tullut kahteen kertaan - poistin toisen..) Huomenna merikuvia viikon takaa. Nauttikaa te siellä vesien äärellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos💚
      Jännä kun kommentit tulee välillä tuplana🙈
      Oi ihanaa merikuvia💙
      On ollutkin kiva ilma tänään, mukavia hetkiä sinnekkin...

      Poista
  5. Sinulla onkin paljon juhannusperinteitä! Meillä perinteet vaihtelevat riippuen siitä, missä milloinkin ollaan. Mansikkakakku on kuulunut juhannukseen jo 33 vuoden ajan, kun esikoinen syntyi juhannusaattona.
    Rauhaisaa juhannuksen ja kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tiekkö meilläkin esikoinen ja mies on syntynyt juhannusaattona joten sieltä kantautuu tääki perinne🍓
      Oli kyl kivat ilmat juhannuksen.
      Ihanaa alkavaa viikkoa sinnekkin🌸

      Poista
  6. Wau - siellä on ollut oikein juhannus Olympialaiset - niin paljon kivaa, joista nappaan monta juttua korvan taakse.... yhden heti jaloille - tuo kylpy.... voi jeekuna. Mulle tuli jo viime kesän "jalkahoitajat" eilen mummola-viikoksi ja toiveissa on taas jalkakylpy... mutta täytyy "terapeuteille" näyttää nämä kuvasi ensin... josko olisikin astetta värikkäämpää tällä viikolla luvassa mummon jaloille kuin ruiskusuihkuja ja pensseleitä... Kiitos - lupaa kysymättä olin jo apinoimassa, kai sallit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tottakai saat❤️ ja voin kertoa ihanan virkistävää
      ja rentouttavaa jaloille🌸 teen tämän pari kertaa viikossa.
      Oli muuten kivan kesäkisat, mukavaa yhdessä oloa.
      Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle🤗

      Poista