26/06/2024

Löytyihän ne kirppikseltä!

 Aikansa etsien löytää etsimänsä!

Kirppareita kierrellessäni olen silmäillyt sopivia kukkatasoja. Korkeaa ja matalaa. Mutta löytyihän ne vihdoin ja viimein. Paikallis kaupastakin katselin, mutta mieleistä ei sieltäkään löytynyt.

Kiitollisena taasen edullisista kirppislöydöistä ja kuinkas ollakaan eivät nämäkään kaipaa maalia pinnalleen, sointuvat värinsä puolesta.

Peikonlehti on tehnyt uusia lehtiä ja saa sopivaa valoa ikkunoista. Jalustan päällä ylettyy nyt paremmin ikkunan tasolle. 




Ulkokatokselle löysin korkeamman kauniin mallisen puisen kukkatason. Ruukkuruusu pääsi nyt näyttävästi esille. Ruusut ovat kauniita ja kukkivat rehevästi.

Tällä erää tämän kesän kaipaamat tarvittavat kirppislöydöt on suoritettu. Ainut mitä kesäkirppis kierroksilla voisin katsella on kesävaatetta ja valkoiselle seinälle sopivia somisteita.
 Olen pitänyt lupaukseni, en haali turhia 



Ruusuisia hetkiä loppuviikkoosi🌸


23/06/2024

Kuistin silmänilot🌸

 Orvokeista tulikin tämän kesän suosikki kukat.  Kuisti on taloon tervetuloa toivottava paikka, jossa myös kukat ovat etusijalla. Tykästyin niin orvokkeihin, että niitähän tuli sitten ostettua lisääkin ja tarjolla on toinen toistaa kauneimman värisiä. 

Ja oikea hoito saa ne kestämään koko kesän. Lannoitus, säännöllinen kastelu ja kuihtuneiden kukkien poistaminen niillä pääsee jo kukkien kanssa pitkälle. Katsotaan miten orvokkien kanssa käy, ovatko vielä elokuussa kukassa? 

Keväällä sain sopivan tuulahduksen kuistille sisustuksen merkeissä, jolloin tila sai valkoisen sävyn päälleen ja tulee jäämäänkin tuohon olotilaan. Vanhoja hevosenkenkiä löysin lapsuudenkodistani, niitä laitoin myös somisteeksi kuistille. 

Juhannus vietetty ja uusi viikko edessä🌸



Miten sointuvatkin orvokit kellotaulu somistetta vasten värillään🌸




Kesänhetkiä kesäkuun viimeiselle viikolle🌸


21/06/2024

Kesän kohokohta ja kiva seitsemän kukkaa vinkki🌸

 Valon, kesänjuhla ja yöttömän yön taikaa!

Juhannuskoivut ja luonnonkukat hurmaavat tämän hetken, nautitaan juhannuksen vihreydestä. Juhannus on kesän ehdoton kohokohta, johon kuuluu tiettyjä perinteitä. Juhannuskokot, sauna, rannalla olo, grillailut, mansikkatäytekakku, yhdessä oloa, rentoutumista, kesäkisat, luonnonkukkia ja juhannuskoivut💚

Joka vuotinen perinne on tontilta kerätä koivunoksia ja luonnonkukkia. Ehdottomasti juhannus koristeluun kuuluvat myös kaksi koivua kuistin rappusten viereen. 

Järjestän myös meidän väelle kesäkisat. Lajeina: tikanheitto, renkaan heittoa, frisbeegolf, pallon heittoa ja  saavi melkein täyteen vettä, jonka pohjalle juomalasi ja kolikoita vaikka reilu kymmenen. Kuinka monta kolikkoa saa pudotettua, että osuu lasiin. Yllättävän vaikeaa ja hauskaa.

Pientä luonnonkukka hemmottelua ajattelin järjestää meidän väen jaloille. Jalkakylpy seitsemästä kukasta ja lehdistä🌸 jalkakylvythän rentouttavat kehoa ja jalkoja. Esimerkiksi puna-apila, koivun lehdet ja voikukka puhdistaa ja rauhoittaa ihoa. Vadelmanlehdet supistavat ihohuokosia ja vilkastuttavat pintaverenkiertoa. Piharatamon lehdet ovat hyvä apu väsyneille jaloille. 

Nautitaan luonnon antimista ja otetaan terveys hyöty vastaan luonnosta.

Otankin tällaisen jalkakylvyn aivan kesäiseksi tavaksi keräten esim:  niittyleinikkiä, harakankelloa, päivänkakkaraa, puna-apilaa, koivunlehtiä, vadelmanlehtiä ja piharatamoa. 

Ihanaa juhannusta💚








💚

17/06/2024

Kesän ykkös hetket!

 Kesän parhaat ykkös hetket!

Uiminen, aurinko ja sopivasti varjossa oloakin, sateen ropinat, luonnon kaunis vihreys, kukkien loiste, lasten iloinen nauru, jäätelö, grillailut, retket ja hetket. Ihan parhaita kesänhetkiä🌸. Kuinka äkkiä luonto heräsi kesäkuosiin ja vihreys valtasi. Poutapilvet taivaalla ja niiden jälkeen osaa nauttia sateen ropinastakin, ilma raikastuu kummasti. 

Tunnistan itsestäni niin kesätyypin. Kevät on myös talven jälkeen piristävää aikaa, syksyssä on taas se oma tunnelmansa.

 Mikä on sinun vuodenaikasi?

Orvokit ovat kesän kauniit ensimmäiset kukat ja väreillään hurmaavat aina. Yritän hoitaa niitä, että säilyvät koko kesän.  Uima-altaalla on loiske käynyt oli ilma sitten millainen hyvänsä. 

Vettä on saanut kukille kantaa ja välillä taivaalta on pudottanut kastelu apua. Useasti istun ilta aurinkohetkiä viettämässä verannan sohvalla lukemassa lehtiä. Tartutaan kesänhetkiin!

Aurinkoisia ajatuksia juhannus viikkoosi!











Nautitaan kesänhetkistä💛


15/06/2024

Tähän oli tartuttava tarinan kera! - Värihaaste

 OSU JA UPPOSI!

Meinaan katselin tätä kuvaa muistellen yksi päivä.  Ja sattuikin hyvin Repolaisen blogissa oli VÄRIHAASTEENA "Sateenkaari värit" tarinan kera.

Sateenkaarethan ovat kauniita luonnon luomuksia taivaalla ja heijastavat mitä upeimmat värit silmiemme iloksi. 

Juurikin tämä sateenkaari, en ikinä unohda tätä! Oli hetki jolloin olin yksin kotona, tästä on aikaa ehkäpä olisiko 4 vuotta. Mies oli tyttären kanssa auton haku reissulla maakunnissa. 

Ja minä joka pelkään ukkosta, kuin ruttoa. Kaunis kesäpäivä muuttui sateiseksi ja sitten alkoi uhkaavasti jyristä, jolloin ukkonen tuntui tulevan aivan päälle. Mitä teen minä? Hyppäsin autoon ja lähdin nilkka suorana ajamaan pitäjän maaseutu teitä. Lopuksi taivas esitti kauniin sateenkaaren, jolloin sade ja ukkonen helpotti. Oli siis aika palata kotiin😂

Niinhän sanotaan, että sateenkaaren päässä on aarre💛



Nautitaan ja muistellaan kesän väreistä!


Innostavan mukavaa puuhaa!

-  Luovaa ja mielenkiintoista -

Sormet syyhyävät välillä tekemään jotain mielekästä. Ja ideahan lähti vanhoista ikkunanpokista, joita olen onneksi säilyttänyt. Ostin valkoista maaliakin, että osan maalaan ja somistan sopivilla koristeilla. Mutta niinhän siinä kävi, että tällä erää kaikki jäivätkin antiikinpuun värisiksi ja hyvä niin.

Pikku somisteilla sai juuri sopivaa näköä.  Juuttinarulla, sydämillä ja pyykkipojat ovat kivoja, saa haluamia koristeita roikkumaan, vaikka valokuviakin. Olen säästänyt erilaisia pikku somisteita, jotka juurikin ovat tähän puuhaan hyvä hyödyntää. Paperimassa sydämiä tuli muutama tehtyä myös  koristeeksi.

Kuistille yhden ikkunanpokan maalaan vielä valkoiseksi ja siihen roikkumaan ehkä pitsinarua juuttinarun kera ja vanhoja avaimia somisteeksi. 

Kierrätyksen iloja taasen!

💗



 


No eihän tämä puuha ikkunapokiin jäänyt, tein vielä kaksi tauluakin. Tuli sahattua, maalattua, hiottua ja ommeltuakin. Harmaan ompelin ja ruskea sydän löytyi kirpparilta. 
Loistavaa sadepäivien puuhastelua, jospa taasen kelit muuttuisivat aurinkoiseksi. 



Idea rikasta viikonloppua🌸


11/06/2024

Mööpeli jota meillä ei ole koskaan ollut!

 Kierrätyksen iloja!

Tällaista mööpeliä meillä ei olekaan koskaan ollut. Kun sain mahdollisuuden niin nyt on.

 Tämä ihanuus jäi tuttavaltani ylimääräiseksi ja kiva kiikkutuoli sai meiltä uuden kodin. Jousikeinutuoli keinuu jousien avulla ja mukavan tuntuinen istua. Tässä tuleekin syksyllä ja talvis aikaa kiikuttua useat hetket. Sopivasti kaipasin huoneeseen yhtä istuinta, kun verannalle vein toisen rottinkituolin. Tällainen jousikeinutuoli mahtuu pieneenkin tilaan. Verannalta syksyllä siirrän ruskean nahkaisen rahin kiikkutuolin eteen, niin mikäs on siinä sitten vaikka lukuhetkeä viettää. 

Eikä edes kaivannut maalaustakaan, värinsä puolesta oli juurikin sopiva tähän huoneeseen. Hiukan kaipuu tuli jo sisäpuuhasteluihin, kun kelikin hiukan muuttui sateiseksi ja lämpötilat laskivat. Sen verran onkin viime aikana ulkona tullut oltuakin, että osaa taas nauttia sisäpuuhailuistakin. 





Mukavia hetkiä viikkoosi💛


08/06/2024

Uuden kirppiksen avajaisissa ja maakunta-ajelulla

Kierrätyksen iloja.

Uudet kirppikset ovat aina positiivinen juttu paikkakunnalla. Maanantaina oli meidän lähellä kirpparin avajaiset, jossa myös kahvila. Mikäs onkaan kävellen tai fillarilla poiketa kirppariostoilla ja kahvit nauttimassa samalla kirpparin terassilla. 

Löysinhän tietenkin edullisia löytöjäkin avajaispäivänä. Valkoiselle seinälle olen kerännyt vähitellen sisustuskoristeita. Valkoinen tähti löytyi tällä kertaa, joka sai  loppusilauksen valkoisella kalkkimaalilla. 

Toinen asia mitä kesällä haeskelen on kesämekot. Koska liikun yleensä koko kesän hepenissä, mekoissa ja shortseissa. Löysin uuden näköisen musta-valkoisen mekon. Ja maakunta-ajelulla torstaina käytiin tyttären ja lapsenlapsen kanssa Petäjäveden kirpparilla, löysin kerrassaan soman kesähamosen, tuli aivan "tyttömäinen" olo🌸

Mikä on sinun lemppari kesäasu?

 Pari asiaa olisi vielä kirppareilta kesän aikana etsinnässä, saas nähdä löydänkö nämä tarpeelliset kapistukset? Täytyypä pitää silmät auki!








Viikonlopun terveiset🌸


04/06/2024

Kesän rentoutukseen sopiva kaluste


Kesän rentoutukseen, miten onkaan yksinkertaisesti kivan monipuolinen kaluste niin ulos kuin sisälle. Jotenkin tuntuu siltä, että olen itseni koukuttanut näihin raheihin.

                Kuinka mukava on jalat kiepsauttaa samalle tasolle rahille. Näköjään kohta meillä on näitä joka puolella. Sattuipa taas hyvin ja kiitos kierrätyksen, koska tuttavani luopui nahkarahista jääden hänelle tarpeettomaksi ja meiltähän se löysi niin sopivan paikan jaloille. 

Verannalla istutaan paljon niin rahi on nyt sopiva kummallekin tuolille. Valkoinen tyyny vielä, niin hygge-hetki jaloille on taattu. Ruskea värinsäkin puolesta sopii osuvasti verannalle. Rahithan ovat monipuolinen kaluste sillä se tarjoaa samalla ylimääräisen istuimenkin. 

Samalla pieni mattopäivitys verannalle, jouten jäänyt taljamatto sijoittui sopivalla värikuosillaan lattialle. Sovitan kevyt puisteluakin varten. 

Kesällä on lupa ottaa rennosti🌸





Aurinkoista viikkoa💛


03/06/2024

Kaunottaret hurmaavat tuoksullaan ja YLLÄTYS syötäviäkin!

 Kesä syntyy tuoksuista, väreistä, auringosta ja sateen ropinasta. Ihan paras kesän tuoksu on syreeninkukkien lumoava tuoksu. 

Enpä ole ikinä tullut ajatelleeksi, että syreeninkukkia voi käyttää esimerkiksi jäätelöannoksissa, kakkujen syötävinä koristeina ja vaikka salaatissa. Tätä kukka kaunotarta saa katsoa siis ihan uusin silmin. Hurmaavan kauniit kuvat ovat lisäksi makoisia. Voisin kesän mansikkakakun koristeeksi muutaman kukan laittaakin. Ehkä meillä enemmän nautitaan kukat vaasissa. 

Oletko käyttänyt syreeninkukkia syötävään tarkoitukseen? 




Iloista alkavaa viikkoa🌸


01/06/2024

Sopiva kirppislöytö!

 Altaanpatio kaipasi vielä yhden tarpeellisen lisukkeen.

 Tein meille yhteen huoneeseen mustasta Kallax-hyllyn rottinkikorista rahin sohvan viereen. Ja pation lepotuoli kaipasi jaloille myös saman leposijan. Mukava kiepsauttaa jalat samalle tasolle. Kiertelin kirpparilla etsien valmista rahia, mutta uskomatonta siellä olikin samanlainen Kallax-hyllyn rottinkikori mistä  tein meille rahin aiemmin. 

Loisto löytö taasen ja rottinkikori pääsi patiolle rahiksi, tyynyn päälle pikku talja ja valmista tuli!  Värinsäkin puolesta osuva löytö. 

Maltoin pitää näppini erossa kirpparilta parista ihanasta taljasta, mutta hintansa puolesta olivat mielestäni liian kalliita. Välillä tai useimmitenkin törmään siihen, että kirppareille tuodaan myyntiin huonokuntoista ja yli hinnoiteltuja tavaroita, jotka sitten ovat monta viikkoa hyllyillä. 

Aurinkoista kesäkuun alkua, ilmat ovat hellineet ja saapui oikea kesä. Luonto kukoistaa vihreydellään ja nurmikkoa saa ahkerasti ajella. Mutta luonto kaipaa vettä. Sateen ropina on kesällä mieluista katseltavaa, kun ei vaan joka päivä sada. 





Mukavaa kesäkuun alkua🌸