15/05/2024

Kun saa itse valita - mitä valkkasin!

 Kun saa itse valita, mitä yllätys valitsinkaan?

Viime kesänä jo hyväksi todetut suosikit, jotka viihtyvät aurinkoisella paikalla, ovat ehdottomasti heinäkasvit.  Mies sanoi kaupassa viime sunnuntaina valkkaa itsellesi joku äitienpäiväkukka. Tietenkin valitsin ison vihreän verililjapuun altaan pation ruukkuun, koska tiesin sille heti paikan. Kyseinen kasvi on itselle uusi tuttavuus.  Näyttävä trooppinen kasvi, jolla on pitkät miekkamaiset vihreät lehdet. Kestää jonkin verran kuivuutta, viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Hoidoksi riittää tasainen ja kohtuullinen kastelu, sekä lannoitus noin joka toinen viikko. Syksyllä ennen pakkasia kasvi siirretään sisälle. Mielenkiinnolla odotan, saanko sen taas ensi keväänä ulos ja kuinka isoksi kasvaa?

Paikallis kaupassa oli myös hyvä multasäkki tarjous, niin multaa on nyt ostettu kasvulavoihin ym. 

 Helppohoitoisia ja kestäviä paahteisen pihan suosikkeja. Viime vuoden heinäostoihin kuuluivat helmisulkahirssit. Eilen kävin puutarhalla ja ostinkin niitä lisää. Se tunne, kun menee keväällä ensimmäisen kerran puutarhalle ihastelemaan kukkaloistoa, ihanaa nyt on kesä!
Nautitaan auringosta ja ulkona olosta🌸


8 kommenttia:

 1. Kaunis viherkasvi,se on hieno äitienpäivälahja.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kevään vihreät kasvit piristävät kummasti💚
   Samoin viikonloput terveiset sinnekkin...

   Poista
 2. Todella kaunis. Minä unohdin heinäpuskani lumihankeen ja voi sitä riemua, kun sinertävä heinätupsu oli talvehtinut hyvin ja kasvoi uutta heinää. Istutin heinäni maahan ja siinä talvehti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi juku hyvä tietää💚
   Varmasti iloinen yllätys, kun keväällä taas piristi
   uudella kasvullaan.
   Aurinkoa loppuviikkoosi!

   Poista
 3. Verililjapuu on upea. Miniälläni sitä on usein punaruskealehtisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että kumman valkkaan punaruskealehtisen vai vihreän? Pohdinnan jälkeen valkkasin vihreän. Täytyy myös ostaa vaikka ensivuonna se toinen. Onko hän saanut talvehdittua omaansa🤔

   Poista
 4. Tänään onkin todella aurinkoinen ja keväinen päivä ♥

  VastaaPoista