23/04/2023

Edullinen kodin vinkki!

 Kevään myötä hiukan helppo hoitoista kasveilla sisustamista sisätiloissa ja saaden kuitenkin vihreyttä samalla kotiin. Kesäaikana olemme ulkosalla niin paljon, joten sisällä helppohoitoiset viherkasvit ovat paikallaan. Ostin muutaman koristeheinäkasvin, yllättävän aidon näköisiä. 

Löysin sopivan lasisen vaasin, mutta halusin kasvin ympärille somistetta, että musta ruukku piiloituisi. Kaikki koristehiekat ja pikku simpukat olin käyttänyt. Aikani etsiessäni sopivaa materiaali , sain idean karkeasuolahan on valkoista ja sitä paitsi kauniin näköistäkin. Edullisesti näyttävyyttä vaasiin. 

Sanotaan, että suola myöskin raikastaa huoneilmaa.

Suolaahan voi esimerkiksi laittaa huoneeseen kippoon ja jos haluat raikasta tuoksua, laita suolan joukkoon vaikka appelsiinin tai sitruunan kuorta. Edullinen huoneen raikastin!

Meillähän vuosia sitten on ollut suolalamppu. Siitäpä sainkin idean, että kirpparilta voisin katsella löytyisikö samanlaista ja suolakimpale tuikkulyhtyäkin voisin etsiskellä jos kohdalle sattuu. Tuikussa lämmön vaikutuksesta suolan haihtuminen huoneilmaan tehostuu entisestään. Ja kummatkin ovat kauniita tunnelmanluojia ja samalla huoneilmaa parantava vaikutus. 

Heh! Tästähän tulikin oikein suolainen postaus!







Mukavaa viimeistä alkavaa huhtikuun viikkoa!


8 kommenttia:

  1. Oiva keksintö tuo suolan käyttö ruukussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti🥰 juurikin sopiva tuollaiselle silkkisomiste viherkasville.

      Poista
  2. Suola on varsinaista luomusisustusta :) Sieltä voi välillä käydä kuopaisemassa keitokseen tai napata jyvänen suuhun, jos alkaa kramppaamaan ;)
    Minäkin taidan piakkoin siirtyä keinokasveihin, kun nämä oikeat eivät pysy hengissä . Nyt alan ihan oikeasti miettiä, josko hankkisinkin tuollaisen. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos🌸 Paljon on valinnan varaa silkkikeino kasveissa ja juku ovat niin aidon näköisiäkin ja kerrassaan parasta helppo hoitoisia.
      Niinpä suolasta on ruuasta sisustukseen!
      Mukavaa huhtikuun viimeistä viikkoa😊

      Poista
  3. Hyvännäköinen idea! Nykyisin nuo tekokasvit ovat kyllä usein jo niin aidonnäköisiä, että pitää hetki hipelöidä pintaa huomatakseen, onko aito vai ei.
    Rentoa huhtikuun loppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos🌸
      Todellakin niin aidon näkösiä, hyvä että en epähuomiossa
      kastele niitäkin😂
      Mutta loistavan helppo hoitosiakin ovat.
      Samoin mukavaa huhtikuun loppua!

      Poista
  4. Hienoa tämä suolan käyttö purkissa menee meillä kyllä kokeiluun .

    VastaaPoista