29/09/2021

Tervetuloa meille!


Tervetuloa meille💓
 
 Meille saapuessa saapuu ensin kuistille ja nyt tervetuloa taulun myötä. Syys siivoilun johdosta ylimääräiseksi jäi taulu,jonka keskustan ruiskutin liitutauluspraymaalilla ja valkoisella kalkkimaalilla kehykset saivat uuden sävyn. Ja liitu kätöseen ja kirjoitus:  Tervetuloa  (pari harjoitus kertaa oli,että kelpuutin kädenjälkeni) perinteisellä liidulla.... Mutta tänäänpä löysin huippu löydön paikallisesta kirjakaupasta liitutaulutussin. Kylläpä onkin kätevä ja saa paljon siistimpää jälkeä😍
 
Ja sukelletaan kyltin mukaan hiukan meidän tarinaamme tässä talossamme.


 
 
Nautin kauniista syyspäivistä ja auringosta. 🍁 Näistä on lupa nauttia ja tulee aivan kesä fiilis.
  Tarkenee istahtaa kuistille kahvituokiota viettämään.
Kuistin rottinkituoli on ehdoton ykköspaikka meidän 20v Otto kissalle. Näinhän tässä taas kävi, kun itse nousin tuolilta niin paikkansa menetin😃 Otto se kiepsautti tassunsakin noin söpösti merkiksi,että paikka on nyt varattu!💓Home Sweet  jokainen rakentaan kotinsa sellaiseksi missä viihtyy💓  "Koti on elämistä varten ja siellä mihin olet sydämen ripustanut " Asumme rintamamiestalossa,jossa olemmekin asuneet jo vähä yli 30 vuotta. Remonttia täällä vuosien saatossa on paljon tehty ja uusimmat kohteet ovat vaiheessa ja jatkuvat,kun seuraava inspiraatio iskee. 
Pääväreinä meiltä löytyy valkoinen,musta,ruskea ja puu. Itse tuunailen intohimoisesti eri kohteita ja nautin sisustus puuhistani. Uusin innostus on vanhojen ikkunoiden tuunailu ja liitutaulut. Mies tekee remontit ja minä avustan minkä osaan.  Ja ehkä jokaisella huoneella täällä on vähän niinkuin oma tarinansa.
Olemme koko perhe autoharrastaja porukka,välillä on vaikka mitä projektia autotallissa. Ja viimeisimpänä valmistui sähkömönkkäri joka ahkerasti pörrää pihamaalla ja tiellä. 
Lapsuuteni olen asunut maalla ja kun taloa etsimme niin ehdoton vaihtoehto talo maalta. Asumme taajama-alueella ja ikkunasta näkyy naapurin pellot ja viereiset järvet.  Lapsuus kotini on 10 km päässä, joka on toinen elämäni rakas paikka❤
 
〰〰
 
Itse olen ikuinen romantikko pidän kynttilöiden ja lyhtyjen loisteesta,tunnelma valoista, pitsi kuosista verhoissa ja pöytäliinoissa. Pidän itseäni myös luovana höperä.  Kerään sydämiä, ja blogin nimeä en miettinyt kauan Päivien Ilot  koostuu etunimestäni ja ilot siitä,että teen jokaisesta päivästi sellainen,että ajatuksissasi on aina edes yksi postiviinen asia. Joka on päivän ilon aihe.
 Se voi olla sisustus juttu, tuunailu, ostos ,hyvä uutinen, puhelin soitto, ihanien ystävien kanssa oleilua, mökkeilyä ,veneilemässä, hyvä vitsi siis ihan mikä vaa mikä saa hyvälle mielelle. Se voi olla minun extemporee hyppäys auton kyytiin ja lähden kuvailemaan vaikka maakuntiin auringonlaskua järvenrannalle, tai kävely reissu raikkaassa säässä, niin en unohda myöskää ihania picnic reissuja...lista siis loputon!
Nautin ja teen kaikkea mistä tulee hyvä fiilis💓 

〰〰

8 vuotta sitten joudun lopettamaan silloisen blogini,opiskelin ja samalla olin vuorotyössä. Niin aika ei ihan riittänyt silloin kaikkeen. Pääpaino oli laitettava opiskeluun,työhön ja kotiin.  Silloin ilmoitinkin palaan vielä ja niinhän minä tein.
Syksy on erityisen tärkeää aikaa minulle ja pidänkin teemana hyvinvoinnin tärkeyden. Ja vahvasti mukana kulkee kierrätys teema. 
 Itse alkuvuodesta asti toipunut tässä samalla haastavasta jalkaleikkauksesta ja sen myötä kaularanka ongelmasta kärsineenä se postiviinen mieli löytyy ja ammennan sen aina jostakin. 
Nyt syksy lomailua ja työt jatkuvat hiukan uusilla kuvioilla.  
 

Pidän kukista ja puutarha hommista. Nyt kun kesän kukat alkavat suurimmaksi osaksi olla muisto vain. Kaupat ovat pullollaan mitä kauneempia callunoita ja kanervia. Ihan oli pakko ostaa valkoisia callunoita ja kaikki löysivät viipymättä meiltä ja mökiltä paikkansa. Mökillä syksyllä käydään ja laitellaan paikka myös talvikuntoon odottaamaan kevättä. 

Kuin myös kohtapuolin siivoilen aittamme talviasuun ja sekin jää odottamaan ensi kevään ihanuutta,että pääsee palvelemaan vierasaittana. Talven tulo on luopumista kaikesta kesän ja varsinkin syksyn muistoista. En ole varsinaisesti mikään talvi tyyppi,mutta nyt päätin ottaa talvestakin kaiken irti.

 


Se mitä olen aina haaveillut näkeväni en ole vielä nähnyt, niin revontulet. Luin sitten lööpeistä, että otollinen aika sään puolesta olisi taivaanrannalla ne nähdä su-ma alkuviikosta.  
No ei muuta,kun suuntasin auton nokan 10 km päähän ison järven rannalle maanantai iltana ja odottavin mielin taivasta katselin.  Istuskelin, kuin jossakin luonto retriitissä ja ihastelin ruskan kauneutta ja järven tyyneyttä 💙
Illan hämärtyessä kauniit taivaanrannan värisävyt tulivat esiin,mutta revontulia en nähnyt ,enkä sitten jäänyt odottamaankaan tällä kertaa. Ehkä toinen kerta suo onnen tässä asiassa. Ehkä on matkattava pohjoisiin asti nähdessäni sen kauneuden.
Oletko sinä nähnyt REVONTULET?Ilon ripauksia ja onnen sirpaleita arkeesi💓
- Päivi -
 


22 kommenttia:

 1. Kaunis kuisti ja ihana Otto. Minä olen nähnyt revontulet, mutta valokuvani oli mustaa täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤
   Oi,kumpa minäkin näkisin sen revontulien kauneuden🥰
   Ehkä joskus,sitä odotellessa!

   Poista
 2. Kaunis ja tunnelmallinen kuisti ja suloinen Otto. Viime viikonloppuna ja tämän
  viikon alussa oli kauniita aurinkoisia syyspäiviä ja oli lämmintä,
  niin tarkeni istua ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤
   Ai,että nautitaan syys auringon hellimistä päivistä🍁...niinpä tulee aivan kesä fiilis,kun tarkenee istuskella ulkonakin.

   Poista
 3. Ottokin osaa nauttia elämästä! Ikää sillä on jo kunnioitettava määrä. Ansaitsee parhaat paikat talossa :)
  Kyllähän niitä iloisia asioita löytää, jos osaa katsoa. sekin on lahja. Jotkut eivät löydä niitä juuri koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otto on kyllä vanha herra kunnia paikalla🥰
   Niinpä arjen pienetkin ilot kannattaa poimia talteen

   Poista
 4. Kiva tervetuloa plakaatti ja callunat on minullakin jo kotona sekä haudoilla mutta kesäkukat on meillä mökillä terassilla vielä pirteitä tai ainakin sunnuntaina oli. Mutta katsotaan mikä on perjantaina tilanne jos tilanne on sama en viitsi ostaa mitään uutta tilalle. Olen minä revontulia nähnyt anoppilassa mutta ei mitään hirveän värikästä. Kauniit järvimaisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin muutamassa ruukussa vielä ruusu ja marketta kukkii kauniisti. Muita pakkanen puraisi viikko sitten.
   Callunat ovat myös kauniita syksyn silmäniloja🌼
   Oi kumpa minäkin näkisin revontulet...ehkä kun vaan maltan odottaa.😍

   Poista
 5. Onpa teillä ihana Otto-kissa. Onpa kaunis kuistiz ihanat kuvat. Olen nähnyt useita kertoja revontulet. Niiden näkeminen on kyllä elämys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi,että olen niin kade sinulle.
   Varmasti kaunis elämys nähtäväksi🥰
   Kiitos meidän Otto herra on leppoisa kamu🐈‍⬛

   Poista
 6. Ihanan viisas Otto-kissa! Silitykset sille ja hyvää loppuviikkoa sinulle! Kaunis on kuistisi. Revontulia en ole nähnyt vuosiin, koska niitä huonommin näkee täällä kaupungin valaistuksessa ja kotipihassa on juuri pohjoinen taivas niin hyvin metsän peitossa, että pitäisi lähteä kauemmas katselemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos... vanha viisas Otto😍 on niin ihana.
   Totta haastetta on revontulia nähdä,mutta ehkä joskus🤔
   Ihanaa syyskuun loppua sinullekkin ja mukavia syyspuuhia🍁

   Poista
 7. Ihailen aina valokuvaajien ottamia revontulikuvia ja taitaa olla niin, että paljaalla silmällä ei yhtä hyvin näekään niitä. Kaupungissa on vain niin paljon valoa, ettei revontulia hyvin näe.

  Meidän Miisulla on sama tyyli, että vapaa paikka varataan heti ja nytkin se tuli mun ja näppäimistön väliin kehräämään. Aina paikalla, kun jotain tapahtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tyytynyt ihastelemaan valokuvaajien upeisiin kuviin😍. Ja varmasti tyydyn niihin jatkossakin.Todella hankala ne omin silmin on nähdä,pitäisi olla niin otollinen paikka ja aikakin.
   Ihanaa teidän Miisu yhtä seurallinen🐈‍⬛.Kissat ovat kyllä äärettömän uteliaita,kaikki pitää nähdä mitä muut tekee..tai jättää tekemättä😂

   Poista
 8. Heh, oikeastaan Miisu on ihan mörkö. Ei tule syliin, eikä anna paljon vieraiden silitellä. Mutta illalla on eri säännöt ja pitää tulla vähän silitystä kerjäämään viereen. Viereen, ei syliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kissat ovat kyllä niin hauskoja persoonia..Meilläkin Otto nauttii sylissä olosta, mutta taasen Lulu kissa ei viihdy pätkääkään sylissä.

   Poista
 9. Suloinen Otto, ihanasti oli tassut laittanut. Niin suloinen. :)
  Kaunis kuisti, toivottelee hyvän mielen kuistilla tulijalle.
  En ole nänhyt vielä revontulia, toivottavasti joku ilta pääsen näkemään.
  Ihanaa viikkoa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle❤
   Otto nauttii taljan päällä loikoilusta😍
   Kyllä me vielä ne revontulet nähdään,ehkä joskus.
   Täytyy tyytyä valokuvaajien otoksiin vielä.
   Ihanaista loppuviikkoa sinulle ja lokakuun alkua🍁

   Poista
 10. Ihanat kuvat ja ihana postaus 🍁 hyvää syksyä ja viikonloppua sinulle 🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ ja samoin sinullekkin hyvää viikonloppua ja lokakuun alkua🍁

   Poista
 11. Ihanan positiivinen postaus kauniine kuvineen, kiitos!♥
  Kävin kyllä illalla lukemassa, mutta olin niin reissusta väsynyt, että ymmärsin olla silloin kommentoimatta, heh. Ja nyt puolestaan melkein "hävettää" kertoa, että minä näin revontulia (Rovaniemellä) tiistaiyönä!? Tiedoksi, ettei niitä aina pelkillä silmillä erota kunnolla. Minulla oli mukana (tai siis minä olin hänen mukanaan) alan harrastaja kunnon kameroineen. Kuvien kautta tulet erottuivat kunnolla. Sain juuri luvan julkaista yhden hänen ottamistaan kuvista ja teen sen huomisessa postauksessa! ;)
  Leppoisaa lokakuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta❤
   Ihanaa olet saanut reissun tehtyä,innostuin niin sinun puolestasi,että olet revontulet nähnyt😍..heti tulen huomenna kuvaasi ihastelemaan.
   Huilaa ja nauti kotioloista😊
   Itse olen aina,kun jostaa kotiudun niin ihana olla vaan.
   Ihanaista pe päivää sinulle❤

   Poista